Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rusňákova DRFG posiluje ve skladech a v Polsku

Kuehne+Nagel, ilustrační foto
Kuehne+Nagel
 nst
nst

DRFG podnikatele Davida Rusňáka staví další logistické parky celkem za dvě miliardy korun. Dvě nové haly budou v Polsku, další se dostavuje v Týništi nad Orlicí.

Reklama

Investiční skupina DRFG staví nové logistické parky v Královehradeckém kraji a v polském regionu Horního Slezska. V Týništi nad Orlicí navazuje DRFG na loňskou etapu a doplní tak existující halu plně pronajatou společnosti Cataler z koncernu Toyota. V lokalitě vyrostou dvě další haly s více než 26 tisíci metrů čtverečních moderních skladovacích ploch. V polském regionu Horního Slezska se realizuje výstavba logistické haly ve městě Sosnovec (Sosnowiec) a Vladislav (Wodzisław Śląski). Celková rozloha těchto tří developerských projektů je přes 81 tisíc metrů čtverečních v celkové tržní hodnotě zhruba 2 miliardy korun.

Po dostavbě nové etapy v Týništi nad Orlicí přesáhne celková pronajímatelná plocha objektu 40 tisíc metrů čtverečních. Nové haly budou vybudovány dle aktuálních standardů ESG a cílí na získání mezinárodní zelené certifikace BREEAM na úrovni Very Good.

David Rusňák, DRFG

Rusňákova DRFG zvýšila zisk, sází na development a telco

Finanční skupině DRFG ovládané miliardářem Davidem Rusňákem se loni dařilo. Skupina hodlá dál posilovat v developmentu a vstoupit na nemovitostní trh i v dalších zemích EU.

Přečíst článek

„Skupina tímto projektem posiluje svoji pozici v aktuálně nejdynamičtějším realitním sektoru průmyslových a logistických nemovitostí, který těží zejména z dlouhodobě akcelerujícího boomu e-commerce a tlaku na navýšení zásobovacích kapacit. Silná poptávka a omezená nabídka nových pronajímatelných ploch tak v tomto segmentu zajistily historicky   nejnižší   míru   neobsazenosti,“ říká šéf DRFG Peter Hlaváč s tím, že logistika je aktuálně nejžádanějším realitním sektorem a v současné době je historicky nejvyšší poptávka po tomto segmentu nemovitostí. V ČR je téměř plná obsazenost..

V polském městě Sosnovec se logistická hala nachází v sousedství distribučního centra Amazonu v regionu Horního Slezska, který je jedním z nejvýznamnějších logistických hubů v Evropě. „Je zde vynikající napojení na dálnice A1 a A4 a přímý přístup do Katovické aglomerace s 2,3 milionu obyvatel, vynikající dopravní napojení na zbytek  Polska  a  ČR,“ komentuje Jan Pelíšek, ředitel DRFG Polska. Nová logistická hala InPost Wodzisław je též v regionu Horního Slezska s vynikajícím napojením na dálnici A1 mezi Katovicemi a Ostravou. Hala se staví na klíč nájemci společnosti InPost, která je lídrem na trhu automatických výdejních boxů a jedna z nejrychleji rostoucích firem v Polsku i v regionu. Logistické haly v Týništi nad Orlicí a polském Sosnovci budou dokončeny v roce 2022. Na objektech v Týništi nad Orlicí a Sosnovci se jako developer podílí Panattoni.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Na Přerovsku vyrostlo nové distribuční centrum Amazonu. Na střeše má obří solární elektrárnu a zaměstnancům pomáhají roboti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme