Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Řetězec Tesco od července zvýší mzdy. Následuje své konkurenty

prodejna Tesco (ilustrační foto)
profimedia.cz
 ČTK

Provozní zaměstnanci obchodního řetězce Tesco ČR s tarifní mzdou dostanou v základu od 1. července přidáno průměrně osm procent. V distribučním centru si polepší o sedm procent a individuálně se mzdy zvýší také pracovníkům se smluvní mzdou. Letos mzdy vzrostly i v jiných obchodních řetězcích. Už dříve například ve společnosti Penny Market, Albert či Lidl.

Reklama

Průměrná mzda v Česku se v loňském čtvrtém čtvrtletí zvýšila meziročně o 6,3 procenta na 46 013 korun, tedy o 2734 korun. Po započtení inflace, která ve stejném období dosáhla 7,6 procenta, se ale mzda reálně snížila o 1,2 procenta. Klesla tak podeváté za sebou, informoval už dříve Český statistický úřad. Obecně platí, že dvě třetiny zaměstnanců na průměrnou mzdu nedosáhnou.

„Uvědomujeme si, že loňský rok byl velice náročný pro všechny. Zvládnout ho se nám podařilo především díky obrovskému úsilí kolegů a kolegyň, kterých si nesmírně vážíme,” uvedla generální ředitelka společnosti Tesco ČR Katarína Navrátilová. „A protože chceme, aby Tesco pro ně bylo skvělým místem pro práci i nadále, nasloucháme jejich přáním a připomínkám a podle toho vylepšujeme nabídku benefitů,” doplnila. Od července podle ní zaměstnancům stoupne i maximální hodnota příspěvku na penzijní připojištění.

Řetězec Albert přidal od dubna provozním zaměstnancům na prodejnách minimálně 8,5 procenta a v průměru deset procent. Společnost Penny Market pak zvýšila pokladním od března základní mzdu o 1300 až 2000 korun podle délky pracovního poměru. O minimálně 2000 korun vyšší mzdy pobírají od ledna provozní zaměstnanci na prodejnách a ve skladech řetězce Lidl. Od března dostali přidáno také administrativní pracovníci.

Pokladní musí zvládat řadu sociálních dovedností a odolávat stresu

Boj o pokladní trvá. Řetězce je lákají na zvyšující se platy i na benefity

Pokladní v supermarketu bývalo prokleté povolání, které se vyznačovalo nízkým platem a obrovským psychickým tlakem. Z těchto důvodů hledaly obchodní řetězce nové zaměstnance k pokladnám jen velmi těžko. V posledních několika letech se však situace mění k lepšímu. A řetězce se předhánějí v nabídkách. Suma na výplatní pásce roste a přibývá i benefitů.

Přečíst článek

Reklama

Prodejna Makro

Zaměstnanci prodejen Makro se dočkají více peněz

Velkoobchod Makro zvýšil od prosince mzdy zaměstnancům v provozu a distribučním centru v průměru o sedm procent. Od července 2021 jde o páté navýšení mezd. Peníze letos zaměstnancům přidávaly i další řetězce. Lidl tento týden oznámil, že od ledna zvedne mzdy všem zaměstnancům na provozních pozicích minimálně o 2000 korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme