Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lidl navyšuje mzdy. Ani ostatní řetězce nezůstávají pozadu

Lidl navyšuje mzdy. Ani ostatní řetězce nezůstávají pozadu
Lidl, užito se svolením
 nst
nst

Společnost Lidl od ledna navyšuje mzdy všem svým zaměstnancům na provozních pozicích v prodejnách i skladech. Procento nárůstu ani výši nástupního či průměrného výdělku pokladních i pracovníků skladu řetězec neoznámil. V únoru 2022 byla nástupní mzda pokladních v regionech těsně pod 30 tisíci korunami, v Praze pak přes 32 tisíc. Pracovníkům v administrativě přidá řetězec od 1. března. Na navýšení mezd si firma vyčlení 600 milionů korun. Závazek navýšit mzdy ohlásil i řetězec Penny.

Reklama

Od ledna tak dojde k trvalému navýšení mezd u provozních pozic. „Lidl má dlouhodobě pověst odpovědného zaměstnavatele a naším cílem je i nadále tento závazek plnit a podpořit naše zaměstnance, a proto bude na navýšení mezd vyčleněna částka 600 milionů korun,“ uvedl generální ředitel společnosti Lidl Adam Miszczyszyn.

Kromě vyšší mzdy mají zaměstnanci nárok na 25 dní dovolené a za každý odpracovaný rok jeden den navíc. Po pěti letech tak má každý zaměstnanec Lidlu nárok na 30 dní dovolené. Vyjma dalších standardních benefitů mohou od letošního roku zaměstnanci Lidlu využít i bezplatného poradenství v psychologické, právní a finanční oblasti.

Za tento přístup a dlouhodobé atraktivní pracovní prostředí si zároveň Lidl vysloužil prestižní ocenění a stal se tak držitelem certifikace Top Employer 2023 v kategorii Česká republika i v kategorii Evropa.

Lukáš Kovanda: Češi více promýšlejí, za co utratí peníze. A častěji nakupují za hranicemi, je tam levněji

Spotřebu Čechů nadále drtí mimořádná inflace a finanční vyčerpání řady domácností, stabilizace je však už na obzoru. V zahraničí, kam míří za lácí i kvalitou, utrácí více a více Čechů, a to desítky miliard, píše ve svém komentáři ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Platy zaměstnancům navyšují i další řetězce. Například Penny Market od letošního března bezmála sedmi tisícovkám pracovníků zvýšil plat v průměru o 7,5 procenta. Současně za první dva měsíce letošního roku dostali mimořádné odměny ve výši čtyř procent. Penny tak v letošním roce svým zaměstnancům vyplatil téměř 300 milionů korun navíc.

Základní mzda pokladních na plný úvazek  začíná na 28 tisících korun, po čtyřech odpracovaných letech pak na 30 tisících korun. K tomu pak zaměstnanci dostávají příplatky a benefity.

supermarket Billa Stará Celnice Praha

Čistý zisk řetězce Billa loni meziročně klesl o 30 procent kvůli válce na Ukrajině

Čistý zisk potravinového řetězce Billa loni v České republice meziročně klesl přibližně o 30,3 procenta na 458,87 milionu korun. Tržby společnosti naopak vzrostly asi z 31,35 miliardy korun na 33,7 miliardy korun. Vyplývá to z účetní uzávěrky zveřejněné ve Sbírce listin. Řetězec loni v Česku otevřel osm nových prodejen, celkově jich provozoval 252. Společně s diskontní sítí Penny Market je Billa součástí německé skupiny REWE.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme