Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Přišla bída na kozáky. Google propustí 12 tisíc lidí

Přišla bída na kozáky. Google propustí 12 tisíc lidí
Pxhere
Stanislav Šulc
sta

Na trhu se již brzy objeví desítky tisíc IT specialistů. Velké firmy jako Microsoft, Amazon a Meta Platforms, která provozuje Facebook či Instagram, zahájily výrazné propouštění. Nyní se k nim přidává Google, který propustí 12 tisíc lidí. To je šest procent všech zaměstnanců. 

Reklama

Pamatujete dobu, kdy se firmy doslova praly o každého, kdo uměl zapnout počítač? Nabízely jim statisícové platy, mnohaměsíční dovolené a možnost pracovat z domova? Tak tyto doby jsou asi definitivně pryč. Velké technologické firmy, jako před pár dny Microsoft, se totiž obávají budoucnosti a zahajují rozsáhlá propouštění. Nejnověji to oznámila společnost Google, která chystá vyhodit 12 tisíc lidí, což představuje šest procent pracovní síly, uvádí agentura Bloomberg

Musk vyhazuje v Twitteru další lidi. Prý z oddělení "moderace obsahu"

Aktuálně propouštění lidé, to jsou už jen drobné. Pod Muskovým vedením bylo z Twitteru propuštěno asi 5 tisíc ze 7500 původních zaměstnanců.

Přečíst článek

Nacházíme se v důležitém okamžiku, díky němuž se náš potenciál zaměří správným směrem, zaměříme se na své priority,“ uvedl CEO Googlu Sundar Pichai. 

Povinné propouštění 

V říjnu Google reportoval propad kvartálního zisku o 27 procent na 13,9 miliardy dolarů, což výrazně zklamalo analytiky i investory. Google tak přistupuje k propouštění po silném tlaku ze strany investorů. „Google musí zeštíhlit. Má moc zaměstnanců, navíc má i vysoké náklady na jednoho zaměstnance,“ prohlásil Chris Hohn, šéf fondu TCI, který patří k významným investorům Googlu. 

Agentura Bloomberg pak připomíná, že právě technologický sektor se stal největším z oborů, v nichž se v roce 2022 propouštělo. O práci v něm přišlo více než 97 tisíc lidí, což představuje meziroční nárůst propuštěných o neuvěřitelných 649 procent. 

Goldman Sachs (ilustrační foto)

Šéf Goldmanů Solomon si to spočítal. Banka propustí přes 3000 lidí

Šéf investiční banky Goldman Sachs David Solomon čelí nové realitě. Zisk investiční banky strmě padá. Přichází tak s nepopulárním řešením. Hodlá propustit tisíce lidí.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme