Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk vyhazuje v Twitteru další lidi. Prý z oddělení "moderace obsahu"

Musk vyhazuje v Twitteru další lidi. Prý z oddělení "moderace obsahu"
Adrien Fillon / Zuma Press / Profimedia
 ČTK

Aktuálně propouštění lidé, to jsou už jen drobné. Pod Muskovým vedením bylo z Twitteru propuštěno asi 5 tisíc ze 7500 původních zaměstnanců.

Reklama

Společnost Twitter, kterou vlastní miliardář Elon Musk, se uchýlila k dalšímu propouštění zaměstnanců. V kancelářích v Singapuru a Dublinu dostalo výpověď nejméně 12 lidí starajících se o moderaci obsahu na stejnojmenné sociální síti, píše agentura Bloomberg. Šéfka oddělení důvěry a bezpečnosti Twitteru Ella Irwinová Bloombergu potvrdila, že několik zaměstnanců bylo propuštěno, popřela však, že by šlo o lidi z oddělení moderace obsahu.

"Dávalo smysl například sjednotit zaměstnance pod jednoho vedoucího týmu namísto dvou," uvedla Irwinová.

Muskův přístup k moderaci obsahu na twitteru se stal terčem tvrdé kritiky kvůli obavě, že se na síti bude objevovat více závadných příspěvků. Musk se označuje za zastánce absolutní svobody slova a říká, že z twitteru chce udělat svobodnější síť.

Musk Twitter koupil minulý rok v říjnu za 44 miliard dolarů (asi 992 miliard korun). Svým novým zaměstnancům dal opakovaně najevo, že od nich vyžaduje nebývalé pracovní nasazení. Na začátku prosince například web stanice BBC informoval, že Musk "proměnil kancelářské prostory společnosti na ložnice".

Pod jeho vedením bylo z firmy propuštěno zhruba 5000 ze 7500 původních zaměstnanců.

Po několika kontroverzních manažerských rozhodnutích, například obnovení profilu na síti exprezidentu Donaldu Trumpovi, jehož kongresový výbor doporučil obžalovat za podněcování vzpoury, Musk oznámil, že odstoupí jako výkonný ředitel firmy. Učinil tak na základě výsledku hlasování 17,5 milionu uživatelů twitteru, kteří se v Muskem vytvoření anketě vyslovili pro jeho odstoupení z funkce.

Musk však uvedl, že firmu bude řídit do doby, než pro funkci najde vhodného kandidáta. K průběhu jeho hledání se však excentrický miliardář v posledních téměř třech týdnech nevyjádřil.

Rok 2022 nebyl pro Elona Muska jen plný úspěchů.

Elon Musk: Z vizionáře vyvrhelem za pár měsíců

Mezi osobnostmi roku 2022 ční zakladatel Tesly a Space X Elon Musk. Rok 2022 v jeho podání však nebyl jen plný úspěchů, ačkoli právě automobilka Tesla reportovala jedny rekordní zisky za druhými.

Přečíst článek

Elon Musk

Uživatelé Twitteru Muska v roli šéfa platformy nechtějí. Odhlasovali si jeho odchod

Většina uživatelů sociální sítě Twitter se v hlasování vyslovila pro odchod Elona Muska z funkce ředitele stejnojmenného podniku. Ukázaly to výsledky po skončení hlasování. Musk toto hlasování sám v neděli večer inicioval a slíbil, že výsledku se podřídí. Pro odchod miliardáře Muska z čela Twitteru se vyslovilo 57,5 procenta z více než 17 milionů hlasujících.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme