Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Právníci radí, jak na smlouvy s influencery

 nst
nst

V nejnovějším dílu podcastu Právo k Ranní Kávě se právníci zaměří na to, jak si správně ošetřit smlouvy s influencery. Moderátor pořadu Martin Frolík si jako hosta pozval kolegyni z PRK Partners Kláru Radkovskou, advokátku a specialistku v oblasti reklamního práva.

Reklama

Klára Radkovská se v podcastu zaměří na smluvní vztahy, které vznikají mezi objednatelem reklamy a poskytovatelem reklamy na sociálních sítích. Dozvíte se praktické rady a upozornění k obsahu daného smluvního vztahu, právní úpravě obsažené v našem právním řádu, a především zazní doporučení, na jaké právní oblasti si dát pozor při sjednávání a uzavírání takového druhu smluv. Podcast reaguje na zkušenosti z právní praxe a posluchače upozorní na oblasti, ve kterých vzniká nejvíce sporů.

  • Jakou smlouvu s influencerem uzavřít?
  • Na co při výběru influencera a při sjednávání smlouvy pamatovat?
  • Zda jsou smluvní strany dosatečně ochráněny zákonnou úpravou pro případ vyšší mocí
  • Co by ve smlouvě s influencerem nemělo chybět?

V druhé části podcastu se Kristýna Faltýnková podělí o přehled novinek z legislativy a judikatury, zahrnující například:

  • Návrh nového zákona o kybernetické bezpečnosti
  • Návrh novely nařízení vlády o vymezení rozvoje podporovaných zdrojů energie
  • Návrh novely nařízení vlády o podmínkách použití peněžních prostředků Státního fondu podpory investic formou úvěru na modernizaci nebo pořízení obydlí
  • Návrh novely zákona o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině a související změny zákonů

Také se dozvíte o rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který řešil nárok na vrácení spotřební daně za minerální oleje, a o rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva, který posoudil snížení platů soudců v Česku v letech 2011 až 2014.

Aktuální díl právního podcastu s Klárou Radkovskou si poslechněte v úvodu tohoto článku.

PRK, užito se svolením

Další díly právního podcastu Právo k Ranní Kávě, který vzniká ve spolupráci s právní kanceláří PRK,  sledujte na newstream.cz nebo na vaší oblíbené podcasové platformě. 

Jaké změny (ne)přinesou hromadné žaloby

Právníci řeší, jaké změny (ne)přinesou hromadné žaloby

Nejen vláda, ale i Právo k Ranní Kávě se po měsících opět vrací k problematice hromadných žalob, když zejména na základě zákona o hromadném řízení, jehož návrh se stále nachází na počátku legislativního procesu, má dojít k začlenění efektivního nástroje pro vymáhání kolektivních nároků do českého právního řádu.

Přečíst článek

EU schválila nová pravidla pro kryptoměny. Co z toho vyplývá?

Právníci radí, jak se vypořádat s novými pravidly pro kryptoměny

Nový díl podcastu Právo k Ranní Kávě se věnuje digitálním aktivům, kryptoměnám a decentralizovaným financím, pro což si moderátor Martin Frolík do studia pozval kolegu z PRK Partners Viktora Kolibu, specializujícího se právě na uvedenou oblast.

Přečíst článek

Právníci radí, jak na měření uhlíkové stopy

Právníci se v rámci problematiky ESG nejčastěji věnují písmenku G ze zmíněné zkratky, tedy „governance“. Kořeny legislativy věnující se udržitelnosti ale sahají k ekologickým tématům, počínaje skleníkovými plyny. A právě o požadavcích na ekologickou udržitelnost, a především o měření a snižování uhlíkové stopy, byla řeč v nejnovějším dílu podcastu Práva k Ranní Kávě.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme