Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF posiluje na realitním trhu v USA. Postaví rezidenční komplex na Floridě

PPF
ČTK
Petra Jansová
pej

Společnost PPF Real Estate Holding posiluje svoji pozici na realitním trhu ve Spojených státech. Stala se partnerem výstavby rezidenčního komplexu v Orlandu na Floridě. Oznámila to společnost na webových stránkách.

Reklama

PPF Real Estate Holding tak pokračuje v geografické diverzifikaci byznysu. Na realizaci rezidenčního komplexu Aventon Opal, který předpokládá výstavbu čtyř až pěti patrových domů s předzahrádkami a komunitním parkem, spolupracuje s americkým developerem Aventon Companies.

Floridský projekt navazuje na akvizici orlandského kancelářského objektu SouthPark Center. Původní transakce z prosince loňského roku zahrnovala nákup 12,5 hektaru pozemků.

Hotel někdejšího prezidenta Donalda Trumpa mění majitele.

Trumpův hotel našel nového majitele. Floridští investoři za něj zaplatili rekordní sumu

Rodinná firma Donalda Trumpa prodala nájemní smlouvu na washingtonský hotel skupině investorů z Miami. Ti chtějí hotel, který patři k symbolům Trumpovy moci v době, kdy byl prezidentem USA, přejmenovat na Waldorf Astoria.

Přečíst článek

PPF Real Estate a Aventon Companies vytvořily pro jeho realizaci společný podnik, PPF Real Estate je většinovým vlastníkem.

„Tento model spolupráce a obchodního partnerství budeme chtít replikovat i v dalších plánovaných investicích v širším regionu tzv. Slunečního pásu na jihovýchodě USA,“ uvedl Aaron Smith, výkonný ředitel PPF Real Estate USA.

První ucelená část čtvrti Nová Zbrojovka v Brně, která vzniká na území někdejší továrny, se začne stavět příští rok, hotová má být v roce 2026.

Brno dotahuje Prahu v cenách bytů. Metr čtvereční tam stojí přes 100 tisíc, ukazuje analýza

Byty ve velkých českých městech v letošním prvním čtvrtletí dále zdražily. Souvisí to s jejich nedostatkem i rostoucí inflací. Například v Brně stouply ceny bytů meziročně o pětinu na více než 100.000 korun za metr čtvereční. Dohání tak Prahu, kde se ceny zvyšují pomaleji než v krajských městech. Vyplývá to z aktuální analýzy společnosti FérMakléři.cz, která spolupracuje s více než stovkou realitních makléřů.

Přečíst článek

Projekt Aventon Opal v těsné blízkosti SouthPark Center projektu nabídne více než 300 rezidenčních jednotek. Dokončení projektu se předpokládá během roku 2023.

Celkový objem investic pro tyto transakce a budoucí rozvoj byznysu na trhu v USA překročil po roce působení PPF Real Estate v Americe částku 500 milionů dolarů.

Územní studie čtvrti Bubny-Zátory

PPF bude stavět byty. První vzniknou v nových Bubnech

Skupina PPF se ve spolupráci se společností Karlín Goup vrhá do rezidenčního developmentu. Dohoda zahrnuje projekty v hodnotě čtyř miliard dolarů.

Přečíst článek

Vít Soural, Flat Zone

Vít Soural: Polský trh je zajímavější než ten český. Staví se tam víc a levněji

Vít Soural, syn miliardáře a majitele developerské společnosti Trigema Marcela Sourala, vede startup Flat Zone. Ten pod hlavičkou Trigemy sbírá a analyzuje data z českého a slovenského realitního trhu. A chystá se proniknout i do dalších evropských zemí, ve hře je Polsko. „Slováci mají sice o něco efektivnější stavební řízení než my Češi, ale ne o moc. Mnohem zajímavější je v tomto ohledu i co do objemu polský trh,“ říká Vít Soural.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme