Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejistá budoucnost WeWork. Odstoupilo několik členů představenstva, akcie firmy prudce klesly

Poskytovatel sdílených kanceláří WeWork vzbudil pochybnost o své další existenci
Profimedia
 ČTK

Poskytovatel sdílených kanceláří WeWork je znovu v potížích a vzbudil dokonce pochybnosti o své další existenci. Firma uvedla, že odstoupili tři členové jejího představenstva. Vydala také varování, že její management potřebuje získat dodatečný kapitál, aby se společnost udržela nad vodou a udržela likviditu během příštích 12 měsíců. Akcie podniku po skončení obchodování ztrácely až 27 procent.

Reklama

WeWork při představení hospodářských výsledků za druhé čtvrtletí přiznal, že má „významné pochybnosti" o další existenci společnosti s ohledem na ztráty a očekávané požadavky na hotovost. Společnost oznámila, že chce v příštích dvanácti měsících vyjednat levnější nájemné, snížit náklady a získat nový kapitál prostřednictvím emise akcií nebo dluhopisů nebo prodejem aktiv.

FOTOGALERIE: Prohlédněte si české kanceláře roku

Firmu těžce zasáhla pandemie, protože pandemická opatření přiměla lidi pracovat namísto jejích sdílených prostor z domova. WeWork nakonec zachránila japonská technologická firma Softbank, která jí poskytla životně důležitých 9,5 miliardy dolarů (209 miliard korun). Podnik je při tom od svého vstupu na burzu v březnu 2021 stále v zisku. Potýkal se ale také s problémy v technologickém sektoru, kde se rozmohlo masové propouštění.

Stavba nové linky D pražského metra

Úleva pro novou linku metra. Stavební povolení pro „déčko“ obstálo před soudem

Stavební povolení pro trasu metra D obstálo před Nejvyšším správním soudem. Zamítl kasační stížnosti Pankrácké společnosti a muže z Kovařovicovy ulice v Praze 4, kteří už dříve neúspěšně zpochybnili stavební povolení u Městského soudu v Praze. Ve sporu šlo o provozní úsek z Pankráce na Nové Dvory. Stavba už začala, pražský magistrát ji povolil v červnu 2021.

Přečíst článek

Firmu postihl odchod vrcholných manažerů, včetně rezignace generálního ředitele Sandeepa Mathraniho a finančního ředitele Andre Fernandeze v letošním roce. To její problémy znásobilo. WeWork v úterý uvedl, že stále pokračuje v hledání stálého generálního ředitele a že po odchodu tří členů představenstva jmenoval čtyři nové.

Společnost WeWork založil v roce 2010 Adam Neumann se svou ženou a s investičním bankéřem Joelem Schreiberem. Z jedné sdílené kanceláře v New Yorku firma expandovala do celého světa, včetně České republiky. V současnosti využívá jejích služeb ve sdílených pracovních prostorách 512 tisíc členů ve 33 zemích.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Firma na sdílení kanceláří WeWork

Získá WeWork opět svůj lesk? Firmu chce koupit zpět její zakladatel, nabízí miliardy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme