Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Na trh Start pražské burzy míří devátý emitent. Fixed.zone si jde pro miliony

Burzovní palác
ČTK

Společnost Fixed.zone má souhlas od České národní banky k veřejné nabídce akcií na trhu Start pražské burzy, který je určen pro malé a střední podniky. Peníze z emise chce firma, která vyrábí příslušenství pro mobilní telefony, využít na zahraniční expanzi.

Reklama

Akcie výrobce příslušenství pro mobilní zařízení bude možné upsat v rámci veřejné nabídky (IPO) burzy v termínu od 19. října do 2. listopadu 2021. Následně se s akciemi firmy bude obchodovat na trhu Start pražské burzy. 

„Náš tržní segment mobilního příslušenství má takřka neomezený potenciál. Kapitál, který chceme získat veřejnou nabídkou akcií Fixed.zone, plánujeme využít pro masivní expanzi do zahraničí a rozvoj vlastní produktové nabídky. Věřím, že nemálo investorů do akcií Fixed.zone budou naši zákazníci,” uvedl zakladatel společnosti a její majoritní akcionář Daniel Havner.

Petr Koblic, šéf BCPP

Šéf burzy Koblic: S dividendovými akciemi se u nás bohužel obchoduje málo

V nadcházejících 12 měsících by se na pražské burze mohlo objevit hned několik nových titulů, předpokládá šéf burzy Petr Koblic. „Na trh START se mohou dostat i tři společnosti, ale může se stát, že jich bude až pět. Co se hlavního trhu týče, debatuje se o několika velkých industriálních firmách vlastněných finančními investory,” prozrazuje Koblic v rozhovoru pro newstream.cz. Akcie na pražské burze letos rekordně rostou, trápí je ale nízké objemy obchodu. 

Přečíst článek

Na trh Start tak míří devátý emitent. „Pevně doufám, že se společnosti podaří se svým příběhem a vizí oslovit investory a prostředky získané na trhu Start pomohou v zamýšlené zahraniční expanzi. Firem, které vyvíjejí technologie a dokáží je samy i úspěšně vyrobit a prodat, je v Evropě velký nedostatek,” doplnil generální ředitel burzy Petr Koblic.

Fixed.zone očekává, že prostřednictvím IPO získá nový kapitál 40 až 50 milionů korun. Největší část, tedy 20 milionů korun, připadne na zvýšení skladových zásob v souvislosti s expanzí na zahraniční trhy. To koresponduje s plánem vytvořit vlastní internetový obchod a s podporou exportu na evropské trhy přes dlouhodobé distributory.

Deset milionů korun chce společnost investovat do nového informačního systému a dalších kroků, které povedou k zefektivnění prodejních procesů a jejich automatizaci v rámci zvýšení kapacity obchodu, především exportu. Po pěti milionech korun by mělo připadnout na investice do vývoje a designu nových produktů, včetně vývoje vlastního ekosystému produktů a na marketingové aktivity pro podporu růstu.

Avast, ilustrační foto

Trh fúzí a akvizic v Česku ve 3. čtvrtletí táhl prodej Avastu

Celková hodnota uskutečněných fúzí a akvizic ve třetím čtvrtletí v České republice proti předchozímu kvartálu výrazně stoupl, a to díky prodeji antivirové společnosti Avast. Počet uskutečněných transakcí naopak mírně klesl.

Přečíst článek

Akcie v rámci veřejné nabídky bude možné získat pouze prostřednictvím některého ze členů burzy. Podmínkou je otevřený účet vlastníka zaknihovaných cenných papírů u svého účastníka Centrálního depozitáře.

Českobudějovická společnost vyvíjí a vyrábí nabíječky, držáky, pouzdra a další příslušenství k telefonům a tabletům, které je chrání, nebo zjednodušují jejich používání. V Prostějově vlastní a provozuje Fixed.zone od roku 2014 rukodělnou výrobu luxusních kožených peněženek a pouzder na elektroniku. Společnost v současnosti zaměstnává více než 90 lidí.

ESG, ilustrační foto

Průměrný český investor do fondů letos vydělal 5,4 procenta

Průměrný český investor do podílových fondů za uplynulých devět měsíců zhodnotil své investice o 5,43 procenta. Vyplývá to z Indexu českého investora (CII750) společnosti Swiss Life Select a agentury Thomson Reuters.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Burzovní palác

Dobré čtvrtletí pražské burzy. Index PX posílil o více než sedm procent, propadl ČEZ

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme