Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Microsoft je zpět v exkluzivním klubu dvoubilionových firem. Parťáka mu dělá pouze Apple

Microsoft je zpět v exkluzivním klubu dvoubilionových firem. Parťáka mu dělá pouze Apple
ČTK
 ČTK

Tržní hodnota americké softwarové společnosti Microsoft se dnes díky růstu jejich akcií po téměř šesti měsících vrátila nad hranici dvou bilionů dolarů (44,3 bilionu korun). Microsoft se tak znovu připojil k firmě Apple, jejíž tržní kapitalizace je rovněž vyšší než dva biliony korun, uvedla agentura Bloomberg.

Reklama

Microsoft překonal hranici dvou bilionů dolarů poprvé od loňského srpna. Z listopadového minima se firmě podařilo zpevnit o 29 procent a od začátku letošního roku si připsala 15 procent. Nedávné zisky souvisejí s rozšířením zájmu investorů o vše, co souvisí s umělou inteligencí. V lednu Microsoft oznámil, že zvyšuje investici do společnosti OpenAI, která vlastní populárního chatovacího robota. V úterý pak představil verzi svého internetového vyhledávače Bing, která je poháněná technologií ChatGPT.

Microsoft, ilustrační foto

Microsoft v nejistotě. Zisk klesl na 16 miliard dolarů, propustil tisíce lidí

Čistý zisk americké softwarové společnosti Microsoft se ve druhém finančním čtvrtletí meziročně snížil o 12 procent na 16,4 miliardy dolarů (bezmála 360 miliard korun). Firma o tom informovala na svém webu.

Přečíst článek

Tržní hodnota Applu se ve středu odpoledne pohybovala kolem 2,44 bilionu dolarů. Akcie Applu od začátku letošního roku zpevnily asi o 19 procent.

V dubnu 2019 se Microsoftu podařilo dosáhnout tržní kapitalizace přes jeden bilion dolarů. V červnu 2021 se pak stal po Applu druhou veřejně obchodovanou společností ve Spojených státech, jejíž tržní kapitalizace překročila dva biliony dolarů. Apple také v roce 2010 poprvé překonal Microsoft a stal se firmou s největší tržní kapitalizací v USA. V posledních letech se firmy na pozici jedničky střídají.

Evropě ujíždí vlak v technologiích. V Top 50 nejvíce inovativních firem je nahrazují asijské.

Evropě ujíždí vlak v inovacích. V Top 50 nejlepších firem světa je nahrazují asijské

Mezi 50 nejvíce inovativními firmami světa je jen osm společností z Evropy, což je o polovinu méně než před dvěma lety. Vyplývá to z průzkumu poradenské společnosti Boston Consulting Group (BCG). V první polovině žebříčku jsou podle něj pouze dvě evropské společnosti. Výrazně naopak roste zastoupení asijských firem.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Tvůrce ChatGPT míří do nejvyšší ligy. Prodej akcií by jej zařadil po bok SpaceX.

Tvůrce ChatGPT míří do nejvyšší ligy. Prodej akcií by jej hodnotou zařadil po bok SpaceX

Přečíst článek
Šampiony akciových trhů jsou letos technologické firmy. Japonsko a Německo trhly rekord

Šampiony akciových trhů jsou letos technologické firmy s AI. Japonsko a Německo trhly rekord

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme