Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ryanair - informace o tématu

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair

Dražší letenky, méně spojů. Ryanairu docházejí Boeingy

Irská letecká společnost Ryanair zvažuje desetiprocentní zdražení letenek, nutí ji k tomu nedostatek letadel. Řekl to šéf podniku Michael O'Leary, podle něhož firma také zvažuje, že kvůli zpožděným dodávkám letadel od společnosti Boeing přes léto některé spoje omezí. Ryanair je největší nízkonákladovou leteckou společností v Evropě.

Přečíst článek
Wizz Air se dostane do zisku až letos

Aerolinky Wizz Air loni snížily ztrátu, letos už čekají zisk

Maďarská nízkonákladová letecká společnost Wizz Air v uplynulém finančním roce snížila ztrátu skoro o 17 procent na 535,1 milionu eur (12,7 miliardy korun). V aktuálním finančním roce ale už firma očekává návrat k zisku, a to díky silné poptávce po cestování a expanzi flotily.

Přečíst článek
Ryanair překonal rekord v počtu cestujících. A s nadějí vyhlíží letní sezónu

Letecká jednička Ryanair překonala rekord v počtu cestujících. A s nadějí vyhlíží léto

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair v květnu odbavily 17 milionů cestujících. Je to meziročně o deset procent víc a nejvíc za měsíc ve firemní historii, uvedla firma, která je co do počtu cestujících největší v Evropě.

Přečíst článek
Ryanair se loni dostal ze ztráty. Letos sází i na rekordní počet spojů z Prahy

Ryanair se loni dostal ze ztráty. Letos sází i na rekordní počet spojů z Prahy

Touha lidí cestovat v době po zrušení většiny proticovidových opatření pomohla i irské nízkonákladové letecké společnosti Ryanair. Dostala se ze ztráty a tržby stouply více než jednou tolik.

Přečíst článek
Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair - ilustrační foto

Zakázka za 40 miliard dolarů. Ryanair si u Boeingu objednal až 300 letadel

Irské aerolinky Ryanair si objednaly až 300 letadel Boeing 737 MAX 10. Polovina z nich má pevný harmonogram dodání, na druhou polovinu si firma vzala opci. Jde o jednu z největších zakázek na nákup letadel. Celková katalogová cena činí více než 40 miliard dolarů (854 miliard korun), aerolinky ale běžně dostávají velké množstevní slevy.

Přečíst článek
“Manželská” roztržka mezi Ryanairem a Boeingem zažehnána. Chystají kontrakt za miliardy

„Manželská” roztržka mezi Ryanairem a Boeingem zažehnána. Chystají kontrakt za miliardy

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair a americký Boeing se blíží podpisu velké objednávky letadel. S odvoláním na obeznámené zdroje o tom informovala agentura Reuters. Mnohamiliardový kontrakt na trojciferný počet strojů 737 MAX by podle nich mohl být oznámen už dnes. Společnosti Boeing a Ryanair se k věci odmítly vyjádřit.

Přečíst článek
Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair vykázaly za třetí finanční čtvrtletí rekordní zisk po zdanění 211 milionů eur.

Ryanair hlásí za kvartál rekordní zisk po zdanění, chuť ho neopouští ani před létem

Nízkonákladová letecká společnost Ryanair Holdings vykázala za třetí finanční čtvrtletí rekordní zisk po zdanění 211 milionů eur (přes pět miliard korun). Irské aerolinky, které jsou podle počtu přepravených cestujících největší v Evropě, očekávají silnou poptávku na letní období. Firma ve třetím kvartálu přepravila rekordní počet cestujících a potvrdila celoroční výhled.

Přečíst článek
Chaos na letišti v Heathrow (1. července 2022)

Aerolinky si mnou ruce. Drahé letenky lidem chuť cestovat nevzaly

Finanční trhy se možná svíjejí v křečích a inflace doléhá na spotřebitele, ale lidé stále létají v hojných počtech. Levnější letenky tak zůstávají v nedohlednu.

Přečíst článek
Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair - ilustrační foto

Maďaři uvalili novou daň na leteckou dopravu. Ryanair to vyřešil po svém: ruší lety do Budapešti

Maďarská vláda v červenci uvalila takzvanou daň z nadměrných zisků na řadu odvětví, včetně energetiky, bankovnictví, telekomunikací a letecké dopravy. Aerolinky tak musejí za každou letenku s odletem z maďarského letiště zaplatit státu zhruba deset eur. Ryanair tak nyní ruší většinu letů do Maďarska.

Přečíst článek
Lufthansa, ilustrační foto

Levné letenky? Zapomeňte, říkají šéfové Lufthansy i Ryanairu

Ceny letenek se již nikdy nevrátí na úrovně z doby před příchodem pandemie nemoci covid-19. Uvedl to šéf největší německé letecké společnosti Lufthansa Carsten Spohr. Ceny letenek nižší než 20 eur (zhruba 500 korun) označil za nedostatečné a nezodpovědné.

Přečíst článek
Ryanair, ilustrační foto

Éra proslulých letenek za deset euro i míň končí, prohlásil šéf Ryanairu

Pověstné letenky „téměř zadarmo“ oblíbené studenty i spořivými lidmi od nízkonákladové společnosti Ryanair se staly minulostí, alespoň na několik let. Šéf firmy Michael O'Leary řekl, že jejich éra dočasně končí kvůli rapidně stoupajícím cenám pohonných hmot. Očekává, že do pěti let stoupne i průměrná cena letenky u Ryanairu, a to o čtvrtinu na 50 eur, uvedla agentura Bloomberg. Firmě nahrává i letošní chaos na evropských letištích způsobený nedostatkem personálu letišť i aerolinek, ze kterého firma hodlá těžit.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme