Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Liftago oddělí přepravu od logistiky, vzniknou dvě samostatné firmy

Liftago se na konci roku rozdělí do dvou samostatných firem
Profimedia
 ČTK

Česká přepravní společnost Liftago se do konce letošního roku rozdělí do dvou samostatných firem, oddělí přepravu osob a zásilek od nedávno spuštěné logistické sítě. Liftago tak od ledna nově povede současný provozní ředitel Radek Svíčka, v čele nově vzniklé firmy zaměřené na městskou logistiku pak bude dosavadní výkonný ředitel a spoluzakladatel Liftaga Ondřej Krátký.

Reklama

„Ukázalo se, že obě části firmy mají různou dynamiku a potřebují odlišný přístup. Na konci roku 2024 se proto oddělí do samostatných společností, které budou mít své vlastní vize a strategie. Liftago dostane více prostoru se soustředit na rozvoj služeb pro koncové zákazníky," vysvětlil chystané kroky Svíčka.

Liftago tak bude nadále fungovat jako přepravní a kurýrní služba pro koncové zákazníky a firmy. Podle podniku se změna klientů ani řidičů prakticky nedotkne.

Ondřej Krátký, CEO Liftago

Ondřej Krátký: Liftago není jen taxi, budujeme firmu na dalších sto let

Stále ještě mladý manažer Ondřej Krátký již čtyři roky vede společnost Liftago. Firma, která propojuje taxikáře se zákazníky mobilní aplikací, přežila rok a půl s covidem. Zeštíhlela, ale žije. Místo chybějících zákazníků začala víc vozit balíky. Kam Krátký firmu povede dál?

Přečíst článek

Různé cílové skupiny

Nová logistická firma vzejde z loni spuštěné platformy Liftago.network, což je sdílená logistická síť pro přepravní společnosti, e-commerce, obchodníky a dopravce, kterým umožňuje sdílet přepravní kapacitu. Povede jí Ondřej Krátký, který bude zároveň jejím majoritním akcionáře.

Po rozdělení se logistická společnost přejmenuje, čímž by se měla odklonit od taxislužeb. Logistická firma by podle zprávy měla dál rozvíjet svou technologickou platformu, která propojuje nabídku a poptávku po městské logistice v reálném čase, na aukčním principu a mezi různými segmenty dopravců. „Na dalším rozvoji Liftago.network pod novým jménem ukážeme, že s dalším růstem e-commerce a budoucích základních služeb není nutné do ulic přidávat další jednoúčelové přepravní prostředky. Pro zákazníky, stávající byznys i město bude lepší, když část dopravců bude univerzální a sdílená," říká Ondřej Krátký.

Liftago začalo v roce 2012 jako česká aplikace na zavolání taxi. V současnosti působí ve více než 20 městech. Aktivně pro ni jezdí kolem 2000 profesionálních řidičů. Je konkurencí alternativních přepravních platforem ze zahraničí, jako jsou Uber nebo Bolt. Liftago bylo jako start-up založeno Martinem Hausenblasem, Ondřejem Krátkým a Jurajem Atlasem, v roce 2020 do firmy investičně vstoupila společnost Livesport Invest miliardáře Martina Hájka.

video

Ondřej Krátký: Jsem badatel s nadšením pro problémy

„Nemám trpělivost vědce, ale nadšení badatele. Spojuje nás zájem řešit problém.“ Tak vidí charakteristický rys své osobní značky Ondřej Krátký, spoluzakladatel a CEO společnosti Liftago. „Problémy mě baví, jinak bych nemohl zkoumat tisíce možností, jak vylepšit naši službu,“ vysvětluje Ondřej v pořadu Značka: Osobně na Newstream TV. Nadšení pro vylepšování uplatňuje i sám na sobě, a své poznatky z cesty k vlastnímu sebezlepšování nově sdílí i na platformě HeroHero jako „Krátký videa“.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme