Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ondřej Krátký: Jsem badatel s nadšením pro problémy

Katarína Krajčovičová

„Nemám trpělivost vědce, ale nadšení badatele. Spojuje nás zájem řešit problém.“ Tak vidí charakteristický rys své osobní značky Ondřej Krátký, spoluzakladatel a CEO společnosti Liftago. „Problémy mě baví, jinak bych nemohl zkoumat tisíce možností, jak vylepšit naši službu,“ vysvětluje Ondřej v pořadu Značka: Osobně na Newstream TV. Nadšení pro vylepšování uplatňuje i sám na sobě, a své poznatky z cesty k vlastnímu sebezlepšování nově sdílí i na platformě HeroHero jako „Krátký videa“.

Reklama

Ondřej Krátký je jeden ze spoluzakladatelů společnosti Liftago, která začínala původně jako online aplikace pro přepravu osob. V současnosti se společnost zaměřuje kromě taxi služby i na přepravu zásilek. Jejími dalšími spoluzakladateli jsou Martin Hausenblas a Juraj Atlas.

Jsem univerzál, badatel, holka pro všechno

„Všichni tři jsme si hodnotově podobní. Moje odlišnost je v tom, že jsem vždy byl spíše generalista. Univerzál, kterého vždy bavilo víc věcí. Jsem badatel, univerzální voják, nebo prostě holka pro všechno. Od zákaznické podpory přes marketing až po skladové zásoby,” říká Ondřej v pořadu Značka: Osobně na Newstream TV.

Ondřej Krátký, CEO Liftago

Ondřej Krátký: Liftago není jen taxi, budujeme firmu na dalších sto let

Stále ještě mladý manažer Ondřej Krátký již čtyři roky vede společnost Liftago. Firma, která propojuje taxikáře se zákazníky mobilní aplikací, přežila rok a půl s covidem. Zeštíhlela, ale žije. Místo chybějících zákazníků začala víc vozit balíky. Kam Krátký firmu povede dál?

Přečíst článek

Od roku 2017 je Ondřej i CEO Liftaga. Jeho vize Liftaga je jasně zacílená. Chce vytvořit firmu se stoletou tradicí. „Pohybujeme se na trhu, kde vznikající subjekty chtějí jít rychlou a přímočarou cestou k úspěchu. My jsme hodnotově vybalancovaný tým naivek, pro které je důležité objevovat skutečné hodnoty, i když to déle trvá,” svěřil se Ondřej v pořadu Kataríny Krajčovičové.

Nový kanál HeroHero

Své badatelské nadšení, které Ondřej se svojí osobní značkou spojuje, se projevuje nejen v pracovní oblasti, ale i v soukromí. „Umím se nadchnout pro problém, rád ho řeším a objevuji možnosti, co s tím. Bádání je ochota učit se a zkoumat jiná řešení,” říká. Svou vášeň si nenechává pro sebe, ale sdílí i na svém novém kanálu HeroHero, zároveň posílá své tipy prostřednictvím newsletteru, vystupuje na různých akcích, je zván jako host do různých pořadů.

video

Jsem rychlý. U nových věcí chci být první, říká bývalý novinář Filip Horký

„Už tři roky se snažím vymanit z toho, aby mě lidé vnímali jako novináře,“ prozradil v rozhovoru pro Newstream TV Filip Horký, bývalý novinář a současný CEO technologické společnosti Flashnews. „Užívám si, že poprvé v životě nemusím mít neustálý přehled o tom, co se děje. Můžu se více soustředit na sebe a svůj život, než na životy jiných,“ dodal v pořadu Značka:Osobně, který moderuje Katarína Krajčovičová.

Přečíst článek

Liftago se snaží udržet si svěžího ducha start-upu, i když v určitých oblastech je podle Ondřeje už plně zaběhnutou firmou. „Nechceme být jako korporáty, které se tváří jako start-upy,“ říká. A platí to i u jednotlivců. Ondřej si totiž všímá, že někteří lidé si svoji osobní značku budují na profilu start-upisty, tedy někoho, kdo je rychlý, inovativní a chce měnit svět.

Tech prostředí, v němž se tito lidé pohybují, k tomu vyloženě svádí, myslí si Ondřej a přiznává, že i on sám měl tyto tendence. Postupem času mu ale tohle profilování začalo vadit. „Nemusí to být nutně špatně, mám k tomu pochopení. Sám se ale učím svět vnímat ve všech barvách,“ uzavírá Ondřej.

Pozn.: Děkujeme The Monkey Bar Prague za poskytnutí natáčecích prostor i za přípravu speciálního drinku, který měl vystihnout výraz osobní značky Ondřeje Krátkého. Díl s ním sledujte v úvodu článku nebo si ho poslechněte na všech podcastových platformách. 

Podívejte se i na další epizody pořadu Značka: Osobně

video

Vendula Pizingerová: Pro část lidí budu pořád zlatokopka

„Nezáleží na tom, co všechno jsem za roky práce pro Kapku naděje dokázala, pro některé budu pořád jen první česká zlatokopka. A s tím nic nezmůžu,“ říká v rozhovoru pro Newstream TV Vendula Pizingerová, zakladatelka nadačního fondu Kapka Naděje a bývalá manželka zesnulého skladatele Karla Svobody. „Vím, že mě lidé buď nenávidí, nebo milují,“ prozradila v pořadu Značka: Osobně Kataríny Krajčovičové.

Přečíst článek

Jan Bubeník v pořadu Značka: Osobně
video

Jan Bubeník: Každý něco sbírá. Já sbírám vztahy

„Dostávám otázky, jak dělám networking. Já ho ale nedělám, přirozeně se o lidi zajímám a snažím se být užitečný.“ Prozradil na sebe v pořadu Newstreamu Značka: Osobně Jan Bubeník, zakladatel a majitel jedné z prestižních headhunterských společností v České republice Bubeník Partners. „Když budujete vztahy transakčně, je to z toho cítit,“ dodal.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme