Reklama

Komárkova Allwyn stopla vstup na burzu v New Yorku. Fúze s americkou firmou padla

Karel Komárek, KKCG
ČTK
 ČTK

Loterijní společnost Allwyn ze skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka zastavila svůj vstup na burzu v New Yorku. Firma to zdůvodnila zvýšenou volatilitou na trhu, uvedla agentura Reuters. Společnost měla vstoupit na newyorskou burzu skrze fúzi s americkou společností Cohn Robbins Holdings (CRHC). Firmy se ale dohodly, že transakci neuskuteční.

Reklama

Firmy ve společném prohlášení oznámily, že se dohodly na tom, že nebudou ve fúzi pokračovat. Jako hlavní důvod tohoto rozhodnutí uvedl šéf společnosti Allwyn Robert Chvátal „pokračující a zvyšující se volatilitu na trhu“.

Allwyn má o vstup na burzu stále zájem

Loterijní firma uvedla, že má stále zájem o vstup na americký akciový trh. Uskuteční ho, až budou podmínky na trhu příznivější. Firma tvrdí, že na vstup na newyorskou burzu dostala pozitivní reakci řady předních investorů, což podle ní dokazuje „atraktivitu naší obchodní činnosti pro komunitu investorů“.

Společnost CRHC je takzvaná SPAC firma, tedy firma, která se specializuje na akvizice firem s cílem ji uvést na burzu. Podle agentury Reuters však obliba společností typu SPAC mezi investory v posledním roce klesá kvůli přísnějším regulacím, rostoucím úrokům i poklesu cen akcií.

Podle mluvčí KKCG Dany Dvořákové v současnosti nelze říci, kdy se Allwyn o vstup na burzu znovu pokusí. „Stále věříme, že být obchodováni na burze by přineslo strategické benefity, primárně v oblasti regulace a v lepším přístupu k růstovým příležitostem. Je to přínosné, ale ne nezbytné,“ řekla.

Karel Komárek

Potvrzeno. Komárkova sázkovka bude rozdávat štěstí Britům

Společnost Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka se v Británii oficiálně stala provozovatelem prestižní Národní loterie.

Přečíst článek

Primárním účelem vstupu na americký akciový trh nebylo podle Dvořákové zvýšení kapitálu. „Náš sázkový byznys generuje silný hotovostní tok. Allwyn je dobře financován, má adekvátní kapitál a kreditní linky nastaveny tak, aby mohl uskutečňovat všechny svoje plány,“ dodala. Zastavení procesu podle ní neohrožuje plány společnosti po převzetí loterie ve Velké Británii, ani v jiných zemích.

Komárek patří k nejbohatším českým podnikatelům

Šéfové CRHC Gary Cohn a Clifton Robbins uvedli, že fúze se společností Allwyn byla oznámena v lednu, od té doby se však nálada na trhu zhoršila. Společná hodnota firem po fúzi, kterou akcionáři americké firmy schválili na začátku září, měla činit podle lednového odhadu 9,3 miliardy dolarů (236 miliard korun).

Allwyn provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Firma se v září oficiálně stala provozovatelem britské Národní loterie, jedné z největších na světě. Licenci na provoz loterie bude mít od února 2024 na deset let.

Karel Komárek

Komárkův Allwyn má volnou cestu na americkou burzu

Akcionáři americké SPAC společnosti Cohn Robbins Holdings, schválili plán sloučení s loterijní firmou Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka. Allwyn je tak zase o krok blíž k debutu na americké burze.

Přečíst článek

Komárek patří k nejbohatším českým podnikatelům, časopis Forbes odhadl hodnotu jeho majetku na 7,7 miliardy dolarů (téměř 189 miliard korun). Jeho firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality. Skupina vyvíjí podnikatelské aktivity ve 36 zemích světa. Drží podíly mimo jiné ve společnostech Allwyn, Aricoma Group, MND Group, KKCG Real Estate Group, kapitálovém fondu Springtide Ventures a dalších.

Karel Komárek

Komárek chce prodat státu zásobník plynu, který spoluvlastní ruský Gazprom

Skupina KKCG miliardáře Karla Komárka jedná s vládou o převodu výkonu akcionářských práv ve společnosti Moravia Gas Storage (MGS) na český stát. Oznámila to mluvčí skupiny Dana Dvořáková.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jachta Ferretti 550

Výrobce jachet Ferretti míří na burzu v Miláně s oceněním jedné miliardy eur, do firmy investoval i Karel Komárek

Přečíst článek

Podporovat malé a střední podniky? Situace na burze ukazuje, že to je nesmysl

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme