Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

K podnikání mě přivedl můj pes, říká bývalý tenista a nyní majitel firmy Krmiva Pučálka

 nst
nst

Výživa byla pro Martina Pučálku, bývalého vrcholového sportovce, vždy téma. Ať už v jeho profesionální tenisové kariéře, tak i v byznyse. Překvapivě jsou ale jeho klienti čtyřnozí. Z Martina se totiž před 15 lety stal pravověrný pejskař, a aby svému psovi dával jen to nejlepší krmivo, začal ho v roce 2008 dovážet z USA. O čtyři roky později založil vlastní značku krmiv pro psy a kočky. Tohle je příběh jedné značky, značky MARP.

Reklama

K podnikání mě vlastně přivedl pes, říká s kapkou nadsázky Martin Pučálka v pořadu Buduj značku s tím, že sehnat před rokem 2010 v Evropě kvalitní krmivo pro psy byl téměř nadlidský úkol. Trendy tehdy jednoznačně udávala Amerika.

„V USA jsem našel dodavatele, oslovil jej a začal krmivo dovážet do Česka. Tak snadné a ideální to samozřejmě nebylo. Dnes, s odstupem času, nevím, jestli bych se do toho znovu pouštěl. Ale tehdy jsem byl naivní a rozhodoval se, aniž bych měl kompletní informace,“ vzpomíná na svůj byznysový start majitel společnosti Krmiva Pučálka.

Bojovnost a vytrvalost

Nastavení sportovce, že zápasy se nevzdávají, ovlivnilo i jeho byznys. „Keep going" - až do posledního dechu. „Můžu brečet, že to má vypadat jinak, že tohle jsem si nevybral a ani nechtěl, nicméně nakonec vám nic jiného nezbyde, než prostě pokračovat. To mám asi z tenisu. Zápas musíte dohrát, hra stále pokračuje, bez ohledu na to, co se s vámi děje,” říká.

Byznys je i o štěstí

Cokoliv v životě děláte, vyžaduje obrovskou dávku dřiny. Ale taky musíte mít štěstí, myslí si Pučálka. „Setkal jsem se s případy, kdy podnikatel vybudoval silný brand, hladce fungoval, vydělával a pak ze dne na den ho jeho dodavatel odstřihl z důvodu, že neodebíral dostatečné objemy,“ popisuje Pučálka, jehož byznys se naštěstí dál rozrůstá. Krmiva i chovatelské potřeby dodává do obchodů a má i vlastní e-shop.

Reklama

Nejnovější díl pořadu Buduj značku s Martinem Pučálkou sledujte v úvodu tohoto článku, nebo si ho pusťte na vaší oblíbené podcastové platformě.

Další podcasty serveru newstream.cz sledujte zde:

zdroj: Krmiva Pučálka, užito se svolením

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Dana Pavlousková, oděvní banka
video

Podcast dobré společnosti: Oceněním je záštita první dámy Evy Pavlové, říká šéfka Oděvní banky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme