Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Česká zbrojovka boduje. Letos už vydělala skoro miliardu

Česká zbrojovka
mr.smashy / Creative Commons / CC BY 2.0

Holding CZG - Česká zbrojovka Group SE (CZG) vykázal za tři letošní čtvrtletí výnosy 7,6 miliardy korun, meziročně o 53,1 procenta více. Čistý zisk činil 902,8 milionu korun, což představuje nárůst o 89,1 procenta. Vyplývá to z regulatorního oznámení, které holding zveřejnil.

Reklama

Z konsolidovaných neauditovaných finančních výsledků holdingu vyplývá, že jeho hospodaření pozitivně ovlivnily zejména nárůst počtu prodaných zbraní a vyšší prodeje ve všech regionech. Projevila se na nich také akvizice společnosti Colt a konsolidace jejích výnosů do celkového hospodaření CZG od letošního 21. května. 

ČEZ, ilustrační foto

Policie zasahovala v sídle ČEZ. Nesouvisí to přímo s námi, tvrdí firma

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v úterý několik hodiny zasahovali v centrále energetické firmy ČEZ. Informaci serveru iDnes.cz potvrdil mluvčí polostátní firmy Ladislav Kříž. Podle něj se ale vyšetřování související s prohlídkou netýká přímo ČEZ.

Přečíst článek

Podle předsedy představenstva Jana Drahoty zaznamenal holding nárůst tržeb ve všech teritoriích. „Spojené státy i nadále zůstávají největším trhem pro naši skupinu,” uvedl Drahota s tím, že na celkových výnosech holdingu za tři čtvtletí se výnosy ve Spojených státech podílely  částkou téměř 4,5 miliardy korun. 

„Těší nás pokračující spolupráce s Armádou České republiky, kdy se ve třetím čtvrtletí rozeběhly dodávky pod rámcovou smlouvou. Konkrétně se jednalo o dodávky útočných pušek BREN 2 s příslušenstvím,“ doddal Drahota.

Druhá za USA ve výši výnosů byla Evropa (bez České republiky) s více než 733,3 milionu korun. Dále Afrika s 673,3 milionu korun, Asie s 548,4 milionu korun, Česká republika s 522,4 milionu korun a Kanada asi s 329,6 milionu korun. Na ostatní regiony připadaly výnosy zhruba 297,3 milionu korun. Počet prodaných zbraní za první tři čtvrtletí roku 2021 se zvýšil o 37,2 procenta ve srovnání se stejným obdobím roku 2020 a překonal 463 tisíc prodaných kusů.

Mileniálové, klimatická stávka, ESG, zelená budoucnost

Průzkum: Mileniálové vidí v ESG práci snů, investoři budoucnost

Mladé generace označované jako mileniálové a Generace Z jsou hlavním motorem změny v myšlení globálních i tuzemských firem týkající se jejich společenské odpovědnosti. Každý třetí člověk ve věku 18 až 35 let by nepracoval ve firmě, která podle něj nemá odpovědný přístup ke světu a dvě pětiny mileniálů by upřednostnilo před jiným takového zaměstnavatele, který více dbá na udržitelnost, úctu k přírodě a celé společnosti. Vyplývá to z průzkumu společnosti Home Credit.

Přečíst článek

Ukazatel EBITDA skupiny vzrostl za tři čtvrtletí ve srovnání se stejným obdobím roku 2020 o 28,9 procenta na 1,4 miliardy korun, a to zejména z důvodu významného růstu globálních prodejů. EBITDA je hospodářský výsledek před započtením úroků, daní a odpisů. Na investice skupina za prvních devět měsíců roku 2021 uvolnila 393,4 milionu korun, meziročně o 83,9 procenta více.

Vzhledem k příznivému vývoji hospodaření CZG management očekává, že celkové letošní výnosy skupiny by se měly pohybovat v rozmezí 10,34 až 10,64 miliardy korun. Předpokládaná výše ukazatele EBITDA by podle vedení holdingu mohla dosáhnout 1,99 až 2,19 miliardy korun.

Loni vykázal holding CZG výnosy 6,8 miliardy korun, provozní výsledek hospodaření přesáhl 1,056 miliardy korun. Skupina vyrábí ruční palné zbraně pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další civilní využití. Prodává je pod značkou CZ (Česká zbrojovka), která má více než osmdesátiletou historii, a dále také pod značkami CZ-USA, Colt, Colt Canada, Dan Wesson, Brno Rifles a 4M Systems.

Skupina zaměstnává více než dva tisíce lidí v České republice, Spojených státech, Kanadě, Německu a Švédsku. Skupinu CZG vlastní z 81,2 procenta holding Česká zbrojovka Partners SE, zbývajících 18,8 procenta tvoří veřejně obchodované akcie.

Idet veletrh

Zbrojní veletrh Idet nabízí tradici, inovace i umělou inteligenci

S několikaměsíčním zpožděním ale jako vždy s hojnou účastí domácích i zahraničních firem začala ve středu v Brně největší tuzemská přehlídka obranné a bezpečnostní techniky, veletrh Idet. A jde vlastně o akci „tři v jednom“ – souběžně tu probíhají veletrhy požární techniky (Pyros) a bezpečnostní techniky (Iset).  

Přečíst článek

CZG -

Česká zbrojovka za hranicemi boduje, hlásí překotný růst tržeb i zisku

Holding CZG - Česká zbrojovka Group SE (CZG) vykázal za první letošní pololetí výnosy 4,7 miliardy korun. Jde o meziroční nárůst o 40,6 procenta. Čistý zisk meziročně vzrostl o 54 procent na 587,9 milionu korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme