Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Policie zasahovala v sídle ČEZ. Nesouvisí to přímo s námi, tvrdí firma

ČEZ, ilustrační foto
čtk

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v úterý několik hodiny zasahovali v centrále energetické firmy ČEZ. Informaci serveru iDnes.cz potvrdil mluvčí polostátní firmy Ladislav Kříž. Podle něj se ale vyšetřování související s prohlídkou netýká přímo ČEZ.

Reklama

Mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej sdělil pouze, že policisté prováděli úkony trestního řízení. „Více informací v tuto chvíli poskytovat nebudeme,“ uvedl Ibehej. Podle serveru iDnes.cz se zásah se týká prověřování daňové trestné činnosti a korupce, detektivové prohledali několik kanceláří a provedli i domovní prohlídky. Zaměstnancem, o kterého se policie zajímá, je podle zdroje redakce newstream.cz, který nechtěl být jmenován, ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková. Na stejnou osobu odkázaly i dva zdroje iDnes.cz. 

„Probíhá prohlídka kanceláří. Podle informací, které máme, se šetření netýká přímo ČEZ. Poskytujeme plnou součinnost,” řekl mluvčí ČEZ Kříž.

ČEZ je největší česká energetická firma a jejím majoritním akcionářem je stát, který prostřednictvím ministerstva financí drží zhruba 70 procent akcií společnosti. Čistý zisk skupiny za tři čtvrtletí letošního roku klesl meziročně o zhruba sedm miliard na 6,7 miliardy korun. Tržby činily 156 miliard korun, což je přibližně stejně jako za stejné období loni.

Fronta kvůli novým smlouvám na energie před Pražskou energetikou v pražské Vladislavově ulici

Šnobr: Klienti Bohemia Energy jsou v pasti. Zastropování záloh problém jen odloží

Klienti zkrachovalé Bohemia Energy utíkají z režimu DPI (dodavatel poslední instance) k novým dodavatelům, u nichž si fixují nevýhodné ceny. „Nový dodavatel, ke kterému propadli sítem, nakupuje elektřinu a plyn na krátkodobých spotových kontraktech. Tedy mnohem dráž, než za co se prodávala elektřina letos a třikrát až čtyřikrát více, než to bylo loni,“ říká investor a minoritní akcionář ČEZ Michal Šnobr.

Přečíst článek

Solární panely, ilustrační foto

ČEZ kupuje německého developera solárů

Česká energetická společnost ČEZ koupí od německé RWE její dceřinou společnost Belectric, která vyvíjí fotovoltaické elektrárny. Vyplývá to z oznámení Spolkového úřadu pro hospodářskou soutěž.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme