Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Italská módní značka Ermenegildo Zegna míří na americkou burzu

Ermenegildo Zegna
Sardaka / Creative Commons / CC BY-SA 4.0
 ČTK

Italská luxusní skupina Ermenegildo Zegna se dohodla, že v letošním roce vstoupí na burzu ve Spojených státech prostřednictvím spojení se speciální společností pro akvizice, tzv. SPAC. Hodnota firmy by měla činit 3,2 miliardy dolarů (69,4 miliardy korun).

Reklama

Ermenegildo Zegna je rodinnou módní značkou. Spojením s firmou Investindustrial Acquisition založenou evropskou skupinou soukromého kapitálu Investindustrial, které předsedá bývalý generální ředitel švýcarské banky UBS Sergio Ermotti, získá módní společnost 880 milionů dolarů.

Investice zajistí firmě Investindustrial ve společnosti podíl 11 procent. Zegna bude vlastnit 62 procent, napsala agentura Reuters.

Depop

Bazarová móda za miliardy. Online tržiště Etsy koupí aplikaci Depop

Americký internetový prodejce Etsy koupí za 1,63 miliardy dolarů (34 miliard korun) aplikaci pro nákup a prodej nošeného oblečení Depop, která je oblíbená zvláště mezi mladými.

Přečíst článek

Problematický luxus

Firma Ermenegildo Zegna byla založena v roce 1910. Specializuje se na pánské oblečení. „Mohli jsme zůstat nezávislí dalších 100 let, ale nastal vhodný okamžik a svět se hodně změnil a luxus se stal velmi problematický,” řekl listu Financial Times generální ředitel Gildo Zegna.

SPAC jsou velmi oblíbené v USA a v poslední době se prosazují i mezi společnostmi a investory v Evropě, upozornila agentura Bloomberg. Jedna z nich, Avanti Acquisition, mezi jejíž podporovatele patří francouzský podnikatel Ian Gallienne a egyptský miliardář Nagíb Sávíris, loni získala 600 milionů dolarů a zaměřila se na evropské cíle. Minulý týden SPAC podporovaná rodinnou Pinaultových, která investuje do luxusu, získala 275 milionů dolarů, aby se zaměřila na investice do zábavních společností v Evropě.

Etro, milánská módní značka

Milánského výrobce luxusní módy Etro koupí investiční firma ze skupiny LVMH

Svět luxusní módy hlásí další akvizici. Italskou módní značku Etro koupí americko-francouzská investiční firma ze skupiny LVMH nejbohatšího Evropana Bernarda Arnaulta.

Přečíst článek

Jonah Peretti, zakladatel webu BuzzFeed, který brzy vstoupí na burzu.

BuzzFeed vstoupí na burzu. Slibuje si od toho ohodnocení na 1,5 miliardy dolarů

Americká mediální společnost BuzzFeed potvrdila spekulace posledních dní a oznámila chystaný vstup na burzu. Sloučí se kvůli tomu s firmou 890 Fifth Avenue Partners, která specializuje na akvizice a patří mezi podniky souhrnně označované jako SPAC. Cílí na ohodnocení celého podniku na burze na 1,5 miliardy dolarů (32 miliard korun).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme