Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bazarová móda za miliardy. Online tržiště Etsy koupí aplikaci Depop

Depop
Anna Vacková / Newstream.cz
 ČTK

Americký internetový prodejce Etsy koupí za 1,63 miliardy dolarů (34 miliard korun) aplikaci pro nákup a prodej nošeného oblečení Depop, která je oblíbená zvláště mezi mladými.

Reklama

Stále více mladých zákazníků se obrací k módě z druhé ruky kvůli ekologické a uhlíkové stopě oděvního průmyslu. Očekává se, že jen ve Spojených státech se hodnota trhu s obnošeným oblečením do roku 2024 více než zdvojnásobí, stoupne z nynějších na 64 miliard dolarů ze současných asi 30 miliard USD. V celosvětovém měřítku pak bude růst tohoto trhu dvojnásobný ve srovnání s růstem současné tzv. fast fashion, tedy levné a dostupné módy vyráběné v obrovském množství.

Depop je internetové tržiště, kde mohou lidé kupovat a prodávat oblečení. Firmu založil před deseti lety v Londýně podnikatel Simon Beckerman. V současnosti přes než 26 milionů uživatelů ve více než 147 zemích. Zhruba 90 procent uživatelů tvoří mladí do 26 let a v USA je desátou nejoblíbenější nákupní stránkou mezi spotřebiteli generace Z, což jsou lidé narození v období zhruba od poloviny 90. let 20. století do roku 2012.

Etsy je známá hlavně prodejem ručně vyráběných mýdel a šperků, ale také vintage zbožím, tedy starším a kvalitním zbožím. Koupí získá napojení na miliony kupující z generace Z, a také posílí na trhu s vintage oblečením, napsaly agentury AP a Reuters.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Supermodelka Kate Moss letos oslavila padesátiny

„Mládí vpřed“ už neplatí. Stárnoucí generace X převrací svět módy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme