Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dozvuky pandemie. Dopravci Smartwings meziročně klesl zisk na 478 milionů

Smartwings loni klesl zisk na 478 milionů korun, tržby vzrostly o 235 procent
Profimedia
 ČTK

Český letecký dopravce Smartwings za loňský rok vykázal čistý zisk 478 milionů korun, což je meziročně o 24 procent méně. Tržby loni více než zdvojnásobil na 19,3 miliardy korun, za rok 2021 to bylo 8,2 miliardy. Provozní zisk před zdaněním dopravci vzrostl oproti předchozímu roku téměř o dvě procenta na 766 milionů korun. Za poklesem čistého zisku podle Smartwings stojí navýšení nákladových úroků z úvěrů, kterými dopravce zmírňoval dopady pandemie covid-19.

Reklama

Společnost Smartwings patří do skupiny Smartwings Group, jejíž služeb loni podle tiskové zprávy využilo 5,2 milionu cestujících, v meziročním srovnání více než dvojnásobek. Dalších 849 tisíc cestujících společnost loni přepravila na palubách svých letadel na letech pro jiné dopravce. Smartwings Group v roce 2022 uskutečnila 33 361 letů a letadla přistávala na 213 letištích po celém světě.

Podle předsedy představenstva společnosti Smartwings Jiřího Jurána počítají i v letošním roce s kladným výsledkem hospodaření. „Restrukturalizační proces společnosti je úspěšně naplňován. S kladným hospodářským výsledkem navzdory náročné ekonomické situaci a nepředvídatelným skutečnostem počítáme i v roce 2023, přičemž za tímto účelem realizujeme další opatření a snažíme se budoucí možná rizika diverzifikovat. Za doposud úspěšnou restrukturalizací stojí především zaměstnanci společnosti a zaslouží si uznání a poděkování,“ řekl Jurán.

Victoria´s Secret chce být zase sexy. Nová podoba "obchodů budoucnosti"

Victoria´s Secret chce být zase sexy. Značka spodního prádla znovu hledá tajemství úspěchu

Jak být opět sexy? Klíčový rébus pro značku spodního prádla Victoria´s Secret, který se jí už pár let nedaří rozluštit. Americký řetězec, který proslavily opulentní přehlídky spoře oděných topmodelek s andělskými křídly, bojuje s poklesem prodejů. Na trhu ve Spojených státech sice drží ještě zhruba pětinový podíl v sektoru spodního prádla, od aféry #MeToo a propíraných kontaktů bývalého majitele Leslieho Wexnera s Jeffreym Epsteinem ale značka hledá, jak oživit zapadající slávu.

Přečíst článek

Smartwings působí na trhu 26 let a je největší českou leteckou společností patřící do skupiny Smartwings Group. Součástí skupiny jsou také letecké společnosti Smartwings Poland, Smartwings Slovakia a Smartwings Hungary. Flotila Smartwings Group čítá 43 letadel.

Smartwings byl letošní prázdniny dominantním dopravcem na pražském letišti. Do poloviny srpna stál český dopravce za 34 procenty všech letů. V zimním letovém řádu nabídnou Smartwings z českých letišť přímá spojení do více než 20 destinací. Z Prahy například do Dubaje, Španělska, na Kanárské ostrovy či nově do turecké Antalye. Od 1. listopadu začnou provozovat přímou linku do Káhiry.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Letadlo Cessna Citation Longitude

Ráj pro fanoušky letectví. Jak se cestuje private jetem Cessna Citation Longitude za stamiliony?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme