Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Česká zbrojovka se přejmenovala na Colt CZ

Česká zbrojovka se přejmenovala na Colt CZ
Colt CZ / užito se svolením

CZG – Česká zbrojovka Group změnila svůj název na Colt CZ Group SE (Colt CZ). Amerického výrobce zbraní přitom koupila už loni.

Reklama

„Tato změna souvisí s akvizicí společnosti Colt, kterou jsme uskutečnili v loňském roce, a s integračním procesem. Změnou názvu vyzdvihujeme obě naše klíčové značky, zvyšujeme povědomí o nové, rozšířené skupině a podtrhujeme náš dlouhodobý vztah a závazek vůči oběma klíčovým značkám,“ uvedl Jan Drahota, předseda představenstva skupiny Colt CZ.

Koupi Coltu dokončila Zbrojovka loni v květnu. Z dříve zveřejněných smluvních podmínek vyplývá, že stoprocentní podíl v Coltu získala CZG za 220 milionů dolarů (4,7 miliardy korun) v hotovosti a dále za 1 098 620 nově vydaných kmenových akcií CZG.

Analytik společnosti Natland Petr Bartoň považuje přejmenování společnosti za poměrně standardní pokračování vývoje značky po loňské fúzi s firmou Colt. „Česká zbrojovka tím potvrdila svou mezinárodní tvář a v souvislosti s tím je bontonem doby, že se používají v mezinárodním brandingu buď zkratky v původním jazyce, nebo angličtině libozvučnější slova,“ uvedl Bartoň.

Česká zbrojovka

Jan Drahota z České zbrojovky: Loňské zisky byly rekordní. Přejmenujeme se na Colt CZ

Za dobrými výsledky stojí mimo jiné akvizice legendární americké firmy Colt. Slavné jméno ponese nyní celá společnost. Její vedení navrhne dividendu ve výši 25 korun na akcii. Výsledky hospodaření povzbudily investory. Cenné papíry Zbrojovky na pražské burze zakončily čtvrteční seanci růstem o víc než tři procenta na 612 korun za akcii.

Přečíst článek

V případě Colt CZ Group SE se podle něj mohou mísit oba faktory. „Česká zbrojovka je v angličtině nevyslovitelná, její zkratka CZ je neodlišitelná od značky země, a značka Colt je natolik mezinárodně slavná, že by byla škoda ji nevyužít,“ dodal Bartoň. Propojení českého a anglosaského zbrojařství má navíc podle něj dávnou tradici. „Jedna z nejslavnějších pušek druhé světové války BREN vznikla spojením názvu mateřských zbrojovek v Brně a Enfieldu na severu Londýna,“ dodal.

Colt CZ Group SE je společně se svými dceřinými společnostmi jedním z předních světových výrobců ručních palných zbraní pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další komerční využití. Součástí skupiny Colt CZ jsou společnosti Colt’s Manufacturing Company, Česká zbrojovka, Colt Canada Corporation, CZ-USA, 4M Systems a CZ Export Praha. Colt CZ rovněž drží menšinový podíl ve společnosti Spuhr i Dalby, švédském výrobci optických montážních řešení pro zbraně.

Ukázka produkce výrobce munice Sellier & Bellot

Zbrojařská Sellier & Bellot loni zvýšila tržby i zisk. Pomohly i americké volby

Jeden z největších světových výrobců munice Sellier & Bellot loni zvýšil tržby i zisk. Pomohly k tomu mimo jiné americké volby a debata o omezování držení zbraní v USA či zisk tří velkých zakázek. Tržby stouply o 2,1 procenta na 4,4 miliardy korun, čistý zisk pak o 6,9 procenta na 895,2 milionu korun. I přes výpadek výroby a omezení možností prodeje kvůli pandemii covid-19 jsou výsledky výroby a prodeje nejvyšší v historii, uvedla firma ve výroční zprávě. Loni se přitom dařilo celému světovému zbrojařskému trhu.

Přečíst článek

Své produkty prodává Colt CZ především pod značkami Colt, CZ (Česká zbrojovka), Colt Canada, CZ-USA, Dan Wesson a 4M Systems. Colt CZ má své sídlo v České republice a výrobní kapacity v České republice, ve Spojených státech a v Kanadě. Zaměstnává více než 2000 lidí v České republice, USA, Kanadě, Německu a Švédsku.

Holding vykázal za loňský rok výnosy 10,7 miliardy korun. Meziročně byly vyšší o 56,7 procenta. Upravený čistý zisk skupiny po zdanění vzrostl ve srovnání s rokem 2020 o 71,6 procenta na 1,161 miliardy korun. Loňské hospodářské výsledky byly rekordní. Představenstvo navrhne valné hromadě výplatu dividendy 25 korun. Letos skupina očekává další růst výnosů.

CZG -

Česká zbrojovka za hranicemi boduje, hlásí překotný růst tržeb i zisku

Holding CZG - Česká zbrojovka Group SE (CZG) vykázal za první letošní pololetí výnosy 4,7 miliardy korun. Jde o meziroční nárůst o 40,6 procenta. Čistý zisk meziročně vzrostl o 54 procent na 587,9 milionu korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme