Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

BMW investuje miliardy do oxfordského závodu na výrobu vozů Mini

BMW investuje miliardy do oxfordského závodu na výrobu vozů Mini
Profimedia
 ČTK

Německá automobilka BMW chce investovat kolem 500 milionů liber (13,2 miliardy korun) do svého závodu v britském městě Oxford, kde se vyrábí vozy Mini. S odvoláním na obeznámený zdroj o tom informovala televize Sky News. Investice bude zahrnovat dotaci 75 milionů liber z britského vládního fondu pro transformaci automobilového průmyslu a podle Sky News zajistí budoucí výrobu v závodě.

Reklama

BMW odmítlo zprávu komentovat. Automobilka nicméně uvedla, že v oxfordském závodě se bude vyrábět většina modelů Mini nové generace. Koncem loňského roku oznámila, že v rámci partnerství s automobilkou Great Wall Motor přesouvá výrobu elektrických vozů Mini do Číny.

„Co se týče nové generace vozů, v Oxfordu se bude vyrábět většina modelů Mini, třídveřový a pětidveřový Mini Cooper a také Mini Cabrio - jeden z našich nejdůležitějších vozů, který je celosvětovým bestsellerem. Veškeré budoucí výrobní plány zavčasu oznámíme,” uvedl mluvčí BMW.

Volkswagen a spol. mají velký problém: příliš levné tesly

Volkswagen včetně Škody a spol. mají velký problém: příliš levné tesly

Elon Musk sklízí plody své cílené práce z posledních deseti let. Automobilka Tesla se definitivně přehoupla z fáze nejistého start-upu do pozice dominantního dodavatele luxusních elektromobilů. Po sérii rekordních výsledků začíná diktovat podmínky na trhu celé mobility. A zejména pro německé vozy včetně Škody Auto to začíná být velký problém, míní

Přečíst článek

Nejhorší rok za desítky let

Britský automobilový sektor za sebou má z hlediska výroby nejhorší rok od 50. let minulého století. V roce 2022 vyrobily automobilky podle údajů svazu výrobců a prodejců aut SMMT pouze 775 014 vozidel, což představuje meziroční propad o téměř deset procent.

Vozy Mini se v Oxfordu vyráběly od 50. letech minulého století do roku 2000. Jejich produkce byla obnovena v roce 2001 pod vlastnictvím BMW. Ročně se v Oxfordu vyrobí zhruba 200 tisíc vozů Mini, z nichž asi 80 procent je určeno pro exportní trhy. Továrna zaměstnává přibližně 4000 lidí, což z ní činí jednu z nejvýznamnějších továren v Británii.

BMW na veletrhu CES v Las Vegas v lednu 2023 představilo auto měnící barvu na přání řidiče.

Nový trend? BMW představilo auto měnící barvu podle nálady řidiče

Co kdyby se barva vašeho auta mohla změnit podle vaší nálady nebo počasí? To je myšlenka – nebo alespoň jedna z myšlenek – za novým konceptem BMW „i Vision Dee“, středně velkým elektrickým sportovním sedanem pokrytým futuristickými panely, které mohou na požádání měnit barvu. Automobilka koncept vozu představila na veletrhu CES.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme