Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Británie - informace o tématu

Britský ministerský předseda Rishi Sunak

První lety s migranty vyrazí do Rwandy do 12 týdnů, ohlásil deportace britský premiér Sunak

První letadla s migranty odletí z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů a od léta budou tyto lety pravidelné. Prohlásil to britský premiér Rishi Sunak, podle něhož žádný zahraniční soud nezastaví jeho vládu ve snaze omezit tímto způsobem rostoucí počet přistěhovalců v Británii.

Přečíst článek
Na palubu bez víza. Zaměstnanec British Airways pomáhal pašovat uprchlíky

Na palubu bez víza. Zaměstnanec British Airways pomáhal pašovat uprchlíky

Přečíst článek

Úspěch pro britský vesmírný průmysl. V severské divočině spustí nový kosmodrom

Přečíst článek

Musk: Lidé díky umělé inteligenci nebudou muset pracovat. Ale ještě tam nejsme

S velkou mocí přichází i velká zodpovědnost. Slovy Spider-Manova dědečka by se dalo shrnout poselství globálního summitu o bezpečnosti umělé inteligence. Nedaleko Londýna o tom hovořili světoví politici, Elon Musk i Karel III. Výsledkem je první mezinárodní deklarace o přístupu k vývoji AI.

Přečíst článek

Aston Martin překvapil vysokou ztrátou. Vlně výprodejů akcií neunikl

Výrobce luxusních sporťáků značky Aston Martin čelil průtahům při spouštění výroby nového modelu. Výsledkem těchto útrap je neočekávaně vysoká ztráta a nelibost investorů, který horší než očekávaný výsledek hospodaření britské automobilce hned spočítali. Akcie firmy ve středu na londýnské burze odepsaly devět procent.

Přečíst článek
Garáže to neunesou. Elektromobilita a stále větší auta trápí hasiče i majitele budov

Garáže to neunesou. Elektromobilita a stále větší auta trápí hasiče i majitele budov

Stoupající počty elektromobilů a tlak Evropské unie na přechod od spalovacích motorů k autům s nulovými emisemi staví před ožehavý problém nejen záchranné složky kvůli případnému hašení hořících baterií v garážích, ale také developery a majitele parkovacích domů či nemovitostí s podzemním parkováním.

Přečíst článek
Rishi Sunak

Karel Pučelík: Rishi Sunak se z technokrata stal populistou snadno a rychle

Britský premiér Rishi Sunak před rokem přicházel s aurou finančního experta, dnes se však pouští čím dál víc do kulturních válek. Britové ale mezitím na řešení reálných problémů stále čekají - asi až je po volbách vyřeší labouristé.

Přečíst článek
Revolut, ilustrační foto

Revolut je o krok blíž získání bankovní licence v Británii

Britská fintechová společnost Revolut se se svým investorem SoftBank dohodla na zjednodušení vlastnické struktury. Je tak blíže získání dlouho odkládané bankovní licence na svém domácím trhu, píše s odkazem na tři osoby obeznámené se situací deník Financial Times (FT).

Přečíst článek
Falešné rolexky

Švýcarští hodináři nestíhají. Poptávku po pandemických restrikcích táhnou Číňané

Hodinky švýcarských značek Rolex, Omega, Tissot, Longines, Richemont či Patek Philippe se prodávají lépe než před pandemií. I přes zvýšení cen.

Přečíst článek
Ropný gigant Shell výrazně zvýší dividendu a posílí odkup svých akcií

Ropný a plynárenský gigant Shell výrazně zvýší dividendu a posílí odkup svých akcií

Britská ropná a plynárenská společnost Shell navýší dividendu i odkup svých akcií. Zároveň uvedla, že produkci chce držet na stabilní úrovni do roku 2030. Generální ředitel Wael Sawan se tak podle agentury Reuters snaží znovuzískat důvěru investorů, kterou nalomil jeho plán energetické transformace.

Přečíst článek
Britský premiér Rishi Sunak a ministr financí Jeremy Hunt

Sunak i Hunt sbírají kladné body. Britská ekonomika letos poroste

Šéfka Mezinárodního měnového fondu (MMF) vysekla pochvalu britské vládě za její snahy o stabilizaci ekonomiky. Díky tomu mohl fond zlepšit odhad letošního vývoje britské ekonomiky. Zatímco ještě minulý měsíc předpovídal její pokles o 0,3 procenta, nyní počítá s růstem o 0,4 procenta.

Přečíst článek
Britský premiér Rishi Sunak nemá nic jisté, ukázaly britské komunální volby

Sunak vtipkuje, ale usmívá se spíš Starmer. Co o britské politice vypověděly komunální volby

V Anglii a Severním Irsku se v minulých dnech konaly komunální volby, které naznačily mnohé o celostátním rozložení sil. Radost mohou mít labouristé a opoziční strany. Pro Sunakovy konzervativce byly varováním.

Přečíst článek
Rána pro J&T, byznysmena Šnobra a stovky českých investorů. Britská chemička Venator Materials zbankrotovala

Rána pro J&T, Šnobra a stovky investorů z ČR. Britská chemička Venator Materials bankrotuje

Britská chemička Venator Materials vyhlásila ve Spojených státech bankrot. S odvoláním na soudní dokumenty o tom informovala agentura Reuters. Do firmy od loňského roku investovala finanční skupina J&T a český investor Michal Šnobr, k nimž se později přidaly stovky drobných investorů z Česka a ze Slovenska. V posledních měsících se firma ještě snažila zvýšit prodej svých barviv a funkčních aditiv.

Přečíst článek
Reklama

News box

Díky klesajícím cenám Češi podle prodejců letenek na jaře kupují letenky do vzdálenějších 🛬 destinací než loni. Ze vzdálených míst nejčastěji létají do Asie a Severní Ameriky. Oblíbený thajský Bangkok čeští turisté postupně mění za Japonsko. 
Plzeňská teplárenská, největší dodavatel tepla na západě Čech, prodala zatím v topné sezoně 2023/24 zhruba o pět procent 📉 méně tepla než v té předcházející. Jde o údaj za září 2023 až konec letošního března. Duben a květen však mohou tento výsledek ještě pozměnit, řekla Petra Siegerová, mluvčí podniku, který produkuje teplo a elektřinu z uhlí a biomasy. 
Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor's (S&P) ponechala rating Slovenska beze změny na úrovni A+ se 👍 stabilním výhledem. Její hodnocení úvěrové spolehlivosti Slovenska je tak o dva stupně vyšší než rating agentury Fitch Ratings a o stupeň vyšší než rating agentury Moody's. 
Americký prezident Joe Biden dnes řekl, že by se rád střetl v 🤝 debatě se svým předchůdcem Donaldem Trumpem, s nímž se v listopadových volbách pravděpodobně utká o další čtyři roky v Bílém domě. Trump reagoval prohlášením, že je připraven „kdekoli, kdykoli“.
Reklama
Reklama
Doporučujeme