Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Adidas je zpět v zisku. Tržby firmě rostly na všech trzích, až na Čínu

Adidas prodejna, ilustrační foto
Pixabay
 ČTK

Lidé po covidu opět vyrazili na nákupy. Z oživené poptávky těží také německý výrobce oblečení a sportovní obuvi značky Adidas. Tržby mu rostly ve všech regionech, vyjma Číny.

Reklama

Čistý zisk výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas ve druhém čtvrtletí činil 387 milionů eur (9,8 miliardy korun) po ztrátě 243 milionů eur ve stejném období loni. Zpět do zisku pomohla firmě obnova poptávky se slábnoucí koronavirové pandemií nemoci, která zvýšila tržby. Firma zlepšila výhled na celý letošní rok.

Tržby se zvýšily o více než 50 procent na 5,1 miliardy eur. S výjimkou Číny byly vyšší ve všech regionech. V Číně tržby bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů klesly o 16 procent. Přispěl k tomu částečně bojkot západních značek kvůli bavlně z Ujgurské autonomní oblasti, ale také skutečnost, že v Číně již loni trh v tomto čtvrtletí oživoval z pandemie. Tržby v Severní Americe a Evropě, Blízkém východě a severní Africe se téměř zdvojnásobily.

Za celý letošní rok očekává Adidas zvýšení tržeb bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů o 20 procent, předtím uváděl, že čeká růst o 17 až 19 procent. Čistý zisk má činit 1,4 miliardy až 1,5 miliardy eur proti původně očekávaným 1,25 miliardy až 1,45 miliardy eur, napsaly agentury DPA a Reuters.

Obchod Marks & Spencer na Václavském náměstí v Praze

Český Marks & Spencer definitivně mění pobočky. Skončil s čerstvým zbožím

Mražené zboží a trvanlivé potraviny místo čedaru a skotského lososa. Brexit připravil Čechy o čerstvé britské potraviny.

Přečíst článek

Lukáš Krpálek

Olympijská móda. To jsou Armani, Ralph Lauren i ekomodely

Pomyslný souboj na olympiádě v Tokiu probíhá také v oblasti oblečení jednotlivých výprav. Naskočily do něj slavné módní značky i firmy známých designérů a celebrit. Trendem jsou eco-friendly modely.

Přečíst článek

Virgil Abloh

Miliardář Bernard Arnault koupil majoritu v módním brandu Off-White

Zakladatel Off-White Virgil Abloh je považován za klíčového muže současné módy a od roku 2018 je vlivným designérem v Arnaultově impériu LVMH.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Brusel uvolnil Česku dotace 702 milionů eur z mimořádného fondu obnovy

Česko splnilo cíle a podmínky. Od eurokomisařů v rámci dotací dostane stovky milionů eur

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme