Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Bernard Arnault koupil majoritu v módním brandu Off-White

Virgil Abloh
Myles Kalus Anak Jihem / Creative Commons / CC-BY-SA-4.0
Stanislav Šulc

Zakladatel Off-White Virgil Abloh je považován za klíčového muže současné módy a od roku 2018 je vlivným designérem v Arnaultově impériu LVMH.

Reklama

Módní značka Off-White udává styl doby. Její zakladatel Virgil Abloh dokázal propojit svět vysoké módy a street-wearu, luxusní oblečení zpřístupnil novým generacím zákazníků. V posledních letech se podílel na inovacích v impériu nejbohatšího Francouze Bernarda Arnaulta LVMH a jejich spolupráce se nyní dostává na novou úroveň. LVMH koupilo 60procentní podíl ve značce Off-White, zatímco Ablohovi zůstane 40 procent a zůstane kreativním ředitelem úspěšného brandu.

Suborbitální letadlo Virgin Galactic

Dobývání vesmíru může udělat miliardáře z každého. Jak na to?

Jeff Bezos již za pár hodin odstartuje do vesmíru, rozšíří tak řady miliardářů, jejichž byznys překonal zemskou tíži. Díky různým nástrojům může na vesmíru profitovat doslova každý.

Přečíst článek

„Propojením obou brandů jsme nadšeni. Měli jsme tu čest léta sledovat Virgilovy nevšední kreativní schopnosti a těšíme se, jak se bude on a jeho tým podílet na rozvíjení obou brandů v následujících letech a v mnoha nových odvětvích luxusního zboží,“ uvedl hlavní akcionář impéria LVMH Bernard Arnault. „Off-White jsem budoval téměř dekádu. Nyní je na čase z ní učinit značku s opravdu širokou nabídkou, k čemuž nám LVMH se svou neuvěřitelnou palebnou silou rozhodně pomůže,“ dodal Abloh.

LVMH neboli Louis Vuitton Moët Hennessy je největší společností orientovanou na prodej luxusního zboží na světě a její hodnota činí 329 miliard eur. Spadá pod ní celá řada slavných značek, jako jsou Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy, Marc Jacobs, Stella McCartney, Loro Piana, Princess Yachts nebo Bulgari. Její hlavní akcionář Bernard Arnault patří do takzvaného 100miliardového klubu, protože hodnota jeho majetku přesáhla hranici 100 miliard dolarů. 

Duolingo aplikace

Duolingo vstoupí na burzu. Jde si pro miliony dolarů na rozvoj

Americká společnost Duolingo, která provozuje stejnojmennou aplikaci pro výuku jazyků, míří na burzu.

Přečíst článek

Tencent, ilustrační foto

Game on. Čínský Tencent za miliardy koupil další herní studio

Čínská společnost Tencent koupí britského vývojáře videoher Sumo za 1,27 miliardy dolarů (27,6 miliardy korun). Tencent tak rozšíří své portfolio videoher, které se umísťují na předních místech žebříčků oblíbenosti, a posílí celosvětově svoji pozici.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Bernard Arnault

Boj o moc v domě šampaňského, šperků a módy. Kdo z pěti dětí získá impérium, co vládne luxusu celého světa?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme