Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Prodejce tenisek Footshop už se obchoduje na pražské burze

Prodejce tenisek Footshop už se obchoduje na pražské burze
Jakub Zeman
 nst
nst

Prodejce tenisek Footshop je na burze. Slavnostní zvonění na pražském parketu proběhlo v úterních dopoledních hodinách a ohlásilo tak první úspěšně završenou SPAC transakci ve střední Evropě. Zakladatelé si díky tomu odnesli stamiliony korun.

Reklama

S akciemi Footshopu se od dnešního dne (1. srpna) obchoduje na pražské burze. Prodejce tenisek vstoupil na pražský parket na české poměry netradiční formou SPAC společnosti, kterou připravili poradci z Wood & Company. Díky tomu zakladatelé a první investoři získali stamiliony na expanzi, která je hlavním cílem prodejce tenisek.

Footshop už je na burze, podívejte se na slavnostní zvonění:

Footshop podle dřívějších informací získal pro rozvoj strategických aktivit, expanzi kamenných obchodů a posilování značky 445 milionů korun. Společnost je v současnosti již přítomna na několika evropských trzích a z miliardových tržeb zhruba 70 procent pochází právě z trhů mimo Česko. Díky svému zaměření na mladou streetwearovou komunitu se společnost stala partnerem světových značek jako Adidas, Nike, Converse či Vans pro distribuci jejich prémiových řad obuvi i oblečení. Aktuálně provozuje tři prémiové kamenné prodejny v evropských metropolích – Praze, Budapešti a Bukurešti.

Footshop s expanzí nezahálí

A s expanzí skutečně nezahálí. V nejbližších dnech proto otevře nový Footshop v centru Bratislavy.

„Těším se na nový level podnikání a nové zkušenosti. Dedikuji svůj intelekt a energii na budování dlouhodobé hodnoty,” říká Peter Hajduček, CEO Footshopu.

Evropský průkopník

„Jsem rád, že jsme první burzou v regionu, která se může pochlubit úspěšným listingem společnosti, která na trh vstoupila prostřednictvím SPACu. Pro zájemce o listing se tak otevírá další způsob, který lze při vstupu na trh využít. SPACy jsou podle mě jednou z mála inovací kapitálového trhu za poslední desetiletí a v USA měly trochu smůlu, že přišly v nevhodnou dobu přemrštěných valuací nových technologických firem. Věřím, že v Praze se pro tyto instrumenty otevírá nová doba. Díky Wood & Company a hlavně Footshop za to, že se touto cestou vydali a pomohli tak cestu SPACu na tuzemském kapitálovém trhu prošlapat. Na trh se dostává firma, která má jasnou růstovou evropskou ambici a pevně věřím, že vstup na pražskou burzu Footshopu pomůže své plány splnit”, říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha.

Obchod Footshopu v areálu Vnitroblocku v Praze-Holešovicích

Stanislav Šulc: Nový hráč na pražské burze. Má smysl investovat do tenisek?

Prodejce tenisek Footshop vstupuje na burzu. Jeho zakladatelé si díky tomu odnesli stamiliony korun. A investoři budou mít další možnost podílet se na velkém úspěchu malé české firmy. Dobrá zpráva pro pražskou burzu. Nebo ne?

Přečíst článek

Vzhůru na burzu. WOOD SPAC One vstoupil za půl miliardy do prodejce tenisek Footshop

Vzhůru na burzu. WOOD SPAC One vstoupil za půl miliardy do prodejce tenisek Footshop

Společnost WOOD SPAC One (WSO) ze skupiny Wood & Company získala podíl 48,5 procenta v on-line prodejci obuvi a oblečení Footshop. Po fúzi obou společností, která by se měla uskutečnit k 1. srpnu 2023, budou obchodovány veškeré akcie Footshopu na trhu Standard Start pražské burzy. Výše transakce byla 445 milionů korun. 

Přečíst článek

Reklama

Související

Obchod Footshopu v areálu Vnitroblocku v Praze-Holešovicích

Stanislav Šulc: Nový hráč na pražské burze. Má smysl investovat do tenisek?

Přečíst článek
Firma Wood SPAC One odkoupí téměř poloviční podíl v prodejci obuvi Footshop.

První středoevropský SPAC dokončil námluvy. Na burzu pošle prodejce tenisek Footshop

Přečíst článek
Burzovní palác

Dobré čtvrtletí pražské burzy. Index PX posílil o více než sedm procent, propadl ČEZ

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme