Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zlato - informace o tématu

Zlaté slitky

Češi prchají před inflací ke zlatu

Češi kvůli ochraně před inflací nejčastěji volí uložení peněz do investičního zlata, termínovaných vkladů nebo realitních fondů, uvádí průzkum agentury Median.

Přečíst článek

Týden tradera: Výprodeje na S&P 500 začaly i bez zásahu Fedu, zlevnilo též zlato

Přečíst článek

Zlato je jistota v nejisté době. Stylová investice s Českou mincovnou

Český lev oslavil v České mincovně pětileté narozeniny. A sama mincovna, z jejíchž útrob již třicet let proudí oběžné mince Čechům do kapes, slaví své kulatiny. Výročí je ale také velmi zavazující. Držet špičkové řemeslné zpracování, předkládat zajímavé a atraktivní designy, mít konkurenceschopnou nabídku a přicházet stále s novými nápady.

Přečíst článek
zlato, zlaté slitky

Obavy investorů tlačí zlato nahoru. Jeho cena vzrostla za tři měsíce o 18 procent

Cena zlata v amerických dolarech vzrostla od listopadu loňského roku z 1630 dolarů na dnešních 1932 dolarů (42 388 korun), což je nárůst o více než 18 procent. Pro české investory nakupující zlato v korunách to byl kvůli posilujícímu kurzu koruny vůči dolaru nárůst o tři procenta, řekl manažer společnosti Golden Gate CZ Pavel Řihák.

Přečíst článek
Zlaté slitky

Zařadí se zlato v roce 2023 mezi dobré investice? Zeptali jsme se experta

Cena zlata v novém roce skokově roste. Jde o trend nebo chvilkový záchvěv? Odpovídá analytik BHS Timur Barotov. „V roce 2022 byla cena zlata podpořena vysokou inflací, geopolitickými konflikty a pádem kryptoměn. V první polovině letošního roku by se zlatu mohlo nadále dařit, nicméně ve druhém pololetí zřejmě bude ubývat důvodů pro další růst ceny vzácného kovu.“

Přečíst článek
Ilustrační foto

Nejistota v investování se přeleje i do příštího roku. Bezpečným přístavem může být víno i whisky

Rok 2023 bude pro investování obtížný, analytici doporučují zejména státní dluhopisy, drahé kovy či akcie společností ze zbrojařského či farmaceutického průmyslu nebo investice do luxusu.

Přečíst článek
Zlaté slitky

Zlato si nevedlo špatně. Investory ale rozhodně nepotěšilo

Žlutý kov letos strádal a rok zakončuje tam, kde začal. Zlato ztratilo lesk. Jako uchovateli hodnoty mu začaly konkurovat kryptoměny a nemovitosti. Vysoké a bezrizikové výnosy krátkodobě nabídnou státní dluhopisy.

Přečíst článek
analytik Saxo Bank Steen Jakobsen

Globalizace skončila, říká analytik Saxo Bank Steen Jakobsen

Hlavní analytik Saxo Bank Steen Jakobsen upozorňuje, že svět míří k větší deglobalizaci. „Stačí se podívat na Čínu a Spojené státy. Tyto země se snaží stát nezávislé na zbytku světa,“ říká. Západ by měl také zapomenout, že obchodováním s nějakou zemí v ní vybuduje demokracii. „Většina zemí na světě je nedemokratických a lidem je to tam jedno,“ říká pro Newstream Jakobsen.

Přečíst článek
Limit 24 kilo masa na osobu ročně, předpovídá Saxo Bank

Zlato za tři tisíce dolarů a 24 kilo masa na hlavu. To jsou šokující předpovědi Saxo Bank pro rok 2023

Referendum o znovupřipojení Británie do EU, společná evropská armáda či nařízené vegetariánství. Saxo Bank ve čtvrtek vydala svou pravidelnou sbírku Šokujících předpovědí na rok 2023. Jde o desatero nepravděpodobných, ale ne zcela nemožných událostí, které mají potenciál otřást finančními trhy, ale také politickou scénou.

Přečíst článek

Investiční masakr portfolií. Vydělat letos nejde na ničem

Čestnou výjimku tvoří dolar, na jehož růstu mohli investoři vydělat téměř 20 procent. Kolísavě se dařilo také komoditám. Jinak tradiční investiční nástroje letos selhávají a prvních devět měsíců roku představovalo čtvrtý nejhorší vstup do roku za sto let, uvedli správci majetku na konferenci Investiční výhledy. 

Přečíst článek
Zlato a bitcoin, ilustrační foto

Světová rada pro zlato chce digitální reformu. Naráží u toho na odpor vlivných bank

Světová rada pro zlato má podle agentury Bloomberg plán na zvýšení likvidity obchodování se zlatem. Zapojí do toho technologii blockchainu. Podle kritiků narazí ale na tvrdý odpor. 

Přečíst článek
Zlaté slitky

Zlato je nejníž za dva roky. Tlak na pokles ještě zesílí

Cena zlata ve čtvrtek odpoledne prolomila hranici 1 665 dolarů za trojskou unci, což je nejnižší hodnota za více než dva roky. Na podobných hodnotách se totiž zlato obchodovalo naposledy koncem dubna 2020. Důvodem jsou nejnovější data z americké ekonomiky, především úterní čísla o srpnové inflaci, která překonala očekávání analytiků.

Přečíst článek
Reklama

News box

Pivovary v České republice loni uvařily zhruba 20 milionů hektolitrů piva, což bylo meziročně o 2,7 procenta 📉 méně. Klesla i průměrná spotřeba na obyvatele, která dokonce dosáhla historického minima. V porovnání s rokem 2022 se snížila ze 136 na 128 litrů za rok.
Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v prvním čtvrtletí letošního roku čistý zisk 104 milionů eur, tedy 2,6 miliardy korun, což je meziroční 📈 nárůst o deset procent. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnila mateřská společnost banky.
Průmyslová produkce v Česku se v březnu po jednoměsíčním růstu vrátila k poklesu. Meziročně klesla o 2️⃣,7️⃣ procenta, oproti únoru byla výroba nižší o 1,6 procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Důvodem poklesu byla podle něj vysoká loňská srovnávací základna v produkci automobilů i pokračující pokles ve výrobě strojů a zařízení.
Největší švýcarská bankovní skupina UBS v prvním čtvrtletí 📈 zvýšila čistý zisk meziročně o 70 procent na 1,8 miliardy dolarů (41,8 miliardy korun). Hospodaření podpořily divize správy majetku a investiční banka. UBS to dnes uvedla v tiskové zprávě. Banka je v zisku poprvé od převzetí svého konkurenta Credit Suisse loni v červnu.
Číně se podařilo nabourat do jednoho z 💻 počítačových systémů britského ministerstva obrany. Masivní únik dat byl zaměřen na personální údaje zaměstnanců, uvedla britská televizní stanice Sky News. Vláda by měla o kybernetickém útoku dnes informovat britské poslance. Kabinet zatím nezmínil jméno konkrétní země, která za útokem stála, podle informací Sky News se však jedná právě o Čínu.
Boeing kvůli technické závadě odložil první let vesmírné lodi Starliner se dvěma americkými astronauty k 🌍 Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), oznámily tiskové agentury. Odpočítávání se zastavilo dvě hodiny před plánovaným startem z floridského mysu Canaveral.
Ruský opoziční politik Vladimir Kara-Murza, který si momentálně v trestanecké kolonii s maximální ostrahou odpykává pětadvacetiletý trest za kritiku ruské války proti Ukrajině, získal jednu z prestižních 🥇 Pulitzerových cen za své komentáře psané za mřížemi pro list The Washington Post. Cena byla udělena „za vášnivé komentáře napsané s velkým osobním rizikem z vězeňské cely“, uvedli.
Rusko urychluje vývoj a spouští výrobu 🚀 raket krátkého a středního doletu, dříve zakázaných smlouvou INF, uvedl server Meduza s odvoláním na dnešní prohlášení ruského ministerstva zahraničí. Smlouva o likvidaci raket středního a krátkého doletu (INF), kterou v prosinci 1987 v Bílém domě podepsali sovětský vůdce Michail Gorbačov a americký prezident Ronald Reagan, zanikla v létě 2019 poté, co od ní USA a Rusko odstoupily.
Reklama
Reklama
Doporučujeme