Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zisk - informace o tématu

Lufthansa (ilustrační foto)

Rekordní léto pro Lufthansu. Dopravci vzrostl meziroční zisk o 31 procent, pomohly dražší letenky

Návrat chuti cestovat a dražší letenky zařídily německé letecké společnosti Lufthansa druhé nejlepší čtvrtletí v historii. Provozní zisk firmy za období od července do konce září vzrostl meziročně o 31 procent na 1,47 miliardy eur (36,3 miliardy korun) a byl mírně nad odhady. Firma uvedla, že má před rušnou vánoční sezonou dostatek rezervací. Potvrdila také výhled na letošní a příští rok.

Přečíst článek

Více peněz za méně práce. Pepco mění růstovou strategii

Evropský provozovatel diskontních prodejen Pepco zpomalí v letošním roce otevírání nových provozoven a více se zaměří na ziskovost.

Přečíst článek
PPF

Skupina PPF v pololetí vykázala čistý zisk přes 17 miliard, pomohl jí prodej filipínského Home Creditu

Skupina PPF vykázala v prvním pololetí letošního roku čistý zisk 709 milionů eur (17,4 miliardy korun) proti ztrátě 400 milionů eur (9,8 miliardy korun) ve stejném období loni. Aktiva skupiny PPF v prvním pololetí dosáhla 1,08 bilionu, v letošním roce tak stoupla o devět procent.

Přečíst článek
Goldman Sachs (ilustrační foto)

Zlepšená prognóza. Přední evropské firmy mohou letos očekávat zisky, uvedla banka Goldman Sachs

Zisky podniků, které jsou součástí panevropského akciového indexu STOXX Europe 600, se v letošním roce zvýší asi o tři procenta, předpovídá to americká investiční banka Goldman Sachs. V předchozí prognóze předpokládala, že zisky těchto podniků budou letos stagnovat, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Cihlářská skupina Heluz měla rekordní výsledky

A pak že se nestaví. Cihlářská skupina Heluz měla rekordní výsledky

Skupina Heluz, jejíž hlavní součástí jsou cihlářské závody, měla loni dosud nejlepší výsledky. Konsolidované tržby z prodeje výrobků, služeb a zboží dosáhly 4,19 miliardy korun, meziročně stouply o 31 procent. Konsolidovaný zisk po zdanění vzrostl o 50 procent na téměř 663 milionů. Vyplývá to z konsolidované účetní závěrky.

Přečíst článek
Rossmann

Na očistě lidé v krizi nešetří. Rossmann má v Česku za sebou nejlepší rok

Německá síť drogerií Rossmann loni v Česku téměř zdvojnásobila čistý zisk na 200 milionů korun. Vzrostly také tržby společnosti, a to o přibližně pětinu na 5,08 miliardy korun. Vyplývá to z účetní uzávěrky Rossmannu zveřejněné ve Sbírce listin. Minulý rok byl podle ní dosud nejúspěšnější.

Přečíst článek
Samsungu klesl ve třetím čtvrtletí provozní zisk o 78 procent

Jihokorejský gigant Samsung ohlásil pokles provozního zisku o 78 procent

Provozní zisk jihokorejské společnosti Samsung Electronics ve třetím čtvrtletí klesl o 78 procent oproti loňsku; na 2,4 bilionu wonů (41 miliard korun), uvedla agentura Reuters s odvoláním na předběžné výsledky hospodaření firmy. Výsledky však byly lepší, než čekali analytici, protože trh s paměťovými čipy vykazuje po výrazném poklesu první známky oživení.

Přečíst článek
British American Tobacco v ČR loni vzrostl zisk o 147 procent

Firmě British American Tobacco v Česku vzrostl zisk o 147 procent, kuřáci přecházejí k zahřívanému tabáku

České pobočce tabákové společnosti British American Tobacco v minulém roce vzrostl zisk o 147 procent na 215 milionů korun. Tržby společnost vzrostly o 6,4 procenta na 16,6 miliardy korun.

Přečíst článek
Výrobce dronů Primoco UAV meziročně zdvojnásobil zisk a tržby rostly trojnásobně

Český výrobce bezpilotních letounů Primoco UAV dosáhl rekordního zisku

Společnost Primoco UAV má za sebou úspěšných devět měsíců letošního roku. Český výrobce bezpilotních letounů meziročně zdvojnásobil zisk a tržby rostly více než trojnásobně. Čistý zisk dosáhl rekordních 126 milionů korun a tržby stouply na 372 milionů korun.

Přečíst článek
supermarket Billa Stará Celnice Praha

Čistý zisk řetězce Billa loni meziročně klesl o 30 procent kvůli válce na Ukrajině

Čistý zisk potravinového řetězce Billa loni v České republice meziročně klesl přibližně o 30,3 procenta na 458,87 milionu korun. Tržby společnosti naopak vzrostly asi z 31,35 miliardy korun na 33,7 miliardy korun. Vyplývá to z účetní uzávěrky zveřejněné ve Sbírce listin. Řetězec loni v Česku otevřel osm nových prodejen, celkově jich provozoval 252. Společně s diskontní sítí Penny Market je Billa součástí německé skupiny REWE.

Přečíst článek
Majitel společnosti X Elon Musk a generální ředitelka Linda Yaccarinová

Na síť X se vracejí inzerenti. Příští rok můžeme vykázat zisk, uvedla generální ředitelka

Sociální síť X by mohla na začátku příštího roku vykázat zisk. Na konferenci Vox Media's Code v Kalifornii to ve středu uvedla její nová generální ředitelka Linda Yaccarinová, která je ve funkci právě 100 dní. V posledních týdnech se na platformu, známou dříve jako Twitter, podle ní ve velkém vracejí inzerenti.

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme