Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zisk - informace o tématu

Apple zvýšil čtvrtletní zisk, jeho tržby se vrátily k růstu

Apple zvýšil čtvrtletní zisk, v Číně však zaostal za odhady

Americký technologický gigant Apple v prvním finančním čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o 13 procent na 33,9 miliardy dolarů (zhruba 775 miliard korun). Její tržby se zvýšily o dvě procenta na 119,6 miliardy dolarů. Zaznamenaly tak první nárůst za posledních pět čtvrtletí, a to zejména díky vyšším tržbám z prodeje telefonů iPhone.

Přečíst článek
Firma JIP východočeská vloni zvýšila zisk na rekordních 236 milionů korun

Rekordní výsledky pro řetězec JIP. Vloni zvýšil zisk na 236 milionů

Pardubická velkoobchodní a maloobchodní potravinářská firma JIP východočeská vloni zvýšila zisk po zdanění na 236 milionů korun. Překonala tak svůj rekordní výsledek z roku 2021, který činil 205 milionů korun. Tržby za prodej zboží, výrobků a služeb se meziročně zvýšily o více než 20 procent na 16,06 miliardy korun, vyplývá z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin.

Přečíst článek
Reserved dobývá Londýn i Milán

Levná polská móda se valí na Evropu. Reserved dobývá Londýn i Milán, Pepco přepálilo expanzi

Střední a východní Evropa už je polským oděvním gigantům malá. Vlastník značek Reserved, Mohito či Sinsay, gdaňská společnost LPP, se letos odvázal k mohutné expanzi na západní trhy. Rovnou v mekce módy, na prestižním Corso Vittorio Emanuele II v Miláně, LPP otevřela na podzim svoji první italskou prodejnu. To v Londýně už má celkem čtyři, včetně vlajkové lodi na Oxford Street. Naopak Pepco teď hasí s následky rychlého otevírání stovek prodejen z minulých let.

Přečíst článek
Čtvrtletní zisk výrobce počítačů Lenovo klesl o více než polovinu

Lenovo v problémech. Největšímu výrobci počítačů se propadl zisk o více než polovinu

Čistý zisk čínské společnosti Lenovo Group, která je největším výrobcem osobních počítačů na světě, se ve druhém finančním čtvrtletí meziročně propadl o více než polovinu na 249 milionů dolarů, tedy zhruba 5,6 miliardy korun. Její tržby se snížily již páté čtvrtletí za sebou.

Přečíst článek
Čtvrtletní zisk Siemensu překonal odhady, čeká ale zpomalení růstu tržeb

Siemens zvýšil zisk na rekordních 3,4 miliardy eur a plánuje vstup své divize na burzu

Německý průmyslový koncern Siemens ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil zisk o sedm procent na rekordních 3,4 miliardy eur, tedy asi 83 miliard korun, a překonal odhady. Příští rok ale čeká zpomalení růstu tržeb.

Přečíst článek
Čistý zisk ČEZ meziročně klesl o 43 procent

Daň z neočekávaných zisků zaúřadovala. Čistý zisk skupiny ČEZ meziročně klesl o 43 procent

Energetická skupina ČEZ za tři čtvrtletí letošního roku vydělala 29,8 miliardy korun, čistý zisk společnosti tak meziročně klesl o 43 procent. Hlavní příčinou poklesu je letos zavedená daň z neočekávaných zisků, která zvýšila náklady o 21 miliard korun. Provozní zisk (EBITDA) skupiny naopak vzhledem k vysokým tržním cenám komodit stoupl o šest procent na 95 miliard korun.

Přečíst článek
Gen Digital zvýšila ve druhém čtvrtletí zisk o 115 procent na 3,4 miliardy korun

Česko-americká spolupráce funguje. Firma Gen Digital zvýšila zisk o 115 procent

Antivirová firma Gen Digital, která vznikla spojením české společností Avast a americké NortonLifeLock, zvýšila ve druhém fiskálním čtvrtletí končícím v září čistý zisk o 115 procent na 149 milionů dolarů, což je asi 3,4 miliardy korun. Celkové tržby se zvýšily o 27 procent na 948 milionů dolarů, tedy v přepočtu 21,6 miliardy korun.

Přečíst článek
Zisk Nintenda za šest měsíců díky zájmu o videohry stoupl na rekord

Hrdina Link pomohl Nintendu. Firma ohlásila rekordní čistý zisk a zlepšila výhled

Japonské videoherní společnosti Nintendo stoupl za šest měsíců fiskálního roku čistý zisk o 17,7 procenta na rekordních 271,3 miliardy jenů, tedy zhruba 41,5 miliardy korun. Firma dále uvedla, že díky vysokému prodeji videoher a slabšímu jenu zlepšila výhled na celý fiskální rok.

Přečíst článek
Ryanair hlásí rekordní výsledky, poprvé vyplatí investorům pravidelnou dividendu

Nízkonákladový Ryanair hlásí rekordní výsledky, poprvé vyplatí investorům pravidelnou dividendu

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair Holdings zvýšila za první pololetí svého finančního roku zisk po zdanění o 59 procent na rekordních 2,18 miliardy eur, v přepočtu 53,2 miliardy korun. Firma o tom informovala ve výsledcích hospodaření a zároveň poprvé přislíbila vyplácet investorům pravidelnou dividendu.

Přečíst článek
Americký miliardář Warren Buffett

Berkshire Hathaway znásobila ztrátu, zároveň však vykázala rekordní provozní zisk

Investiční společnost Berkshire Hathaway amerického miliardáře Warrena Buffetta v letošním třetím čtvrtletí více než zečtyřnásobila svou čistou ztrátu na 12,77 miliardy dolarů (290,4 miliardy korun).

Přečíst článek
Bankou roku je Komerční banka

Česká spořitelna, Moneta a teď i Komerční banka a Raiffeisenbank hlásí pokles zisku

Další z tuzemských bankovních domů reportují pokles zisku. Komerční bance klesl za první tři čtvrtletí letošního roku čistý zisk meziročně o 4,9 procenta na 12,4 miliardy korun. Raiffeisenbank klesl čistý zisk dokonce o 27,5 procenta na 3,96 miliardy korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme