Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

women - informace o tématu

která hostí další ze setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen.

Bez péče o duši je úspěch vyloučen, říká spolumajitelka Moseru, která hostí klubové setkání žen

Úspěch přichází až s duševní rovnováhou. Nezáleží jen na intelektuálních schopnostech ale také na tělesné zdatnosti a emocionální vyrovnanosti, míní Kateřina Zapletalová, spolumajitelka sklárny Moser. Úspěšná manažerka a spoluzakladatelka nadačního fondu Flamínia, který podporuje duševní zdraví teenagerů, hostí další ze setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Fejeton Cristiny Muntean: Rovnováha mezi pracovním a osobním životem je pro mrtvoly. Nebo jak to vlastně je?

Přečíst článek

Fejeton Cristiny Muntean: Jak si postavit život, ze kterého si nemusíte brát dovolenou

Přečíst článek

Stereotypy se drží, potvrzuje studie. Muži, jejichž partnerka vydělává víc, trpí komplexy

Přečíst článek
Helena Steinerová, která v GasNetu vede tým Recruitment & Development.

Je škoda, když firmy nevyužívají know-how svých zaměstnanců, říká HR manažerka společnosti GasNet

Plynárenská společnost GasNet se včas chopila příležitosti a začala se zajímat o dnes často zmiňovaná témata udržitelnosti nebo diverzity na pracovišti. V řadě oblastí se firmě daří naplňovat vytyčené cíle, což dokazují i hodnocení nezávislých ESG ratingů nebo letošní vítězství v soutěži Férový zaměstnavatel s dobrou atmosférou. „Diverzita podle nás není o počtu žen ve firmě. Je o pestré firemní kultuře, férovosti a také o tom, jak efektivně firma pracuje s potenciálem zaměstnanců,“ říká Helena Steinerová, která v GasNetu vede tým Recruitment & Development.

Přečíst článek
Barbora Vaculíková, první dáma českého zdravotnictví

Manažerka Penty Vaculíková: V péči o seniory jsme jedničkou na trhu. A budeme dál růst

Společnost Penta Hospitals v Česku provozuje 31 domů pro lidi s Alzheimerovou chorobou, jinými slovy stařeckou demencí. Penta je největším soukromým poskytovatelem „pobytových sociálních služeb v Česku“. Nejsou to jen Alzheimer centra, ale i nový model zařízení pro seniory, kde je kombinovaná zdravotní a sociální péče. Penta vytváří nový model sociální péče o staré lidi, kterou stát nedokáže poskytnout. Ale samozřejmě jde i o byznys. Penta Hospitals měla za poslední rok obrat pět a půl miliardy korun. „Máme akviziční apetit,“ říká Barbora Vaculíková, šéfka Penta Hospitals a jedna z nejvlivnějších manažerek v Česku.

Přečíst článek

Změna postavení žen na trhu práce je možná. Chce to ale konkrétní činy, říká irská velvyslankyně

I když se o problematice podpory žen na pracovním trhu a k růstu do vedení firem mluví léta, v některých indikátorech Česká republika pořád zaostává za evropským průměrem. V roce 2021 byl podle Evropského statického úřadu celkový rozdíl v odměňování mužů a žen v Evropě 13 procent; v České republice bylo to dokonce 16,4 procenta – což je sice pokles ve srovnání s minulými léty, ale pořád daleko od ideální nuly.

Přečíst článek
Poprvé za více než 20letou historii továrny Lega v Kladně je v jejím vedení Češka. Michaela T. Horáková nastoupila do pozice generální ředitelky továrny na začátku května.

Kladenské továrně Lego poprvé šéfuje Češka

Poprvé za více než 20letou historii továrny Lega v Kladně je v jejím vedení Češka. Michaela T. Horáková nastoupila do pozice generální ředitelky továrny na začátku května. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Přečíst článek
Jaroslav Havel

Dalibor Martínek: Kdo se postará o majetek vdov po českých boháčích? Hlásí se Havel

Nejbohatším člověkem v Česku je nyní Renáta Kellnerová. Zdědila majetek po svém manželovi, Petru Kellnerovi. Celá situace by mohla vypadat jako důsledek jednotlivé nešťastné události, pádu vrtulníku v aljašských horách. Jenže z pohledu statistiky a analýz jde o nový a zákonitý děj. Manželkám či dcerám českých boháčů budou v příštích letech či desítkách let do rukou padat miliardové či stamilionové majetky, které během posledních třiceti let vytvořili jejich manželé či otcové.

Přečíst článek
Renáta Kellnerová

Forbes: Nejvlivnější ženou Česka je Kellnerová. V žebříčku přibylo 25 nových jmen

Nejvlivnější ženou Česka je podle časopisu Forbes podnikatelka, filantropka a většinová majitelka skupiny PPF Renáta Kellnerová. Na druhém místě letošního žebříčku je místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová, která byla loni první. Třetí pozici obsadila předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), která se na předních příčkách tohoto žebříčku umístila letos poprvé.

Přečíst článek
Mónica Sofia Duarte
video

23 140 korun. Tolik vybraly členky Newstream Clubu na kapverdské děti

Účastnice společenského setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen minulý týden, jehož hostitelkou byla česko-kapverdská podnikatelka a filantropka Mónica Sofia Duarte, vybraly na dobročinné projekty nadace Cabo Verde celkem 23 tisíc korun, a to atraktivní formou: nákupem doplňků od fashion brandu Móniky Sofie. 

Přečíst článek
Mónica Sofia Duarte

Filantropka: Charita bez byznysu nejde. Podnikám, abych mohla pomáhat

Samoživitelky bez příjmů, africké vdovy s malými dětmi, sociální pracovníci nebo lidé s mnoha půjčkami, to vše jsou lidé, kteří jsou dnes ve společnosti často zcela neviditelní. Proto je třeba o nich hovořit a pomáhat jim, aby se nestávali těmi dalšími, kteří plavou mimo sociální záchranný systém, zaznělo opakovaně v diskusích dalšího klubového setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen. Květnové setkání inspirativních žen se uskutečnilo v prostorách Česko-kapverdské obchodní komory a Nadačního fondu Naděje Cabo Verde pod záštitou členky klubu a šéfky této obchodní komory Móniky Sofie Duarte. 

Přečíst článek
Klubové setkání s Mónicou Sofií Duarte

Developerka, filantropka a hrdá Kapverďaňka. Mónica Sofia Duarte hostí klubové setkání českých a slovenských žen

„V České republice žiji již mnoho let. Srdcem jsem ale stále na Kapverdách. Život jsem zasvětila podpoře žen a dětí prostřednictvím mé nadace a vytvářením příležitostí pro mladé lidi z Cabo Verde,“ říká Mónica Sofia Duarte, členka Newstream Business Clubu českých a slovenských žen. Mónica je zároveň hostitelkou blížícího se klubového setkání členek klubu a dalších pozvaných osobností, které proběhne již tento čtvrtek. „Setkání beru jako příležitost zapojit více českých a slovenských žen do mých projektů,“ dodává Duarte.

Přečíst článek

Kohlmayer, Zahálková, Brixi, Kubelková. Kdo jsou nejvlivnější ženy ve finančním světě

Přinášíme exkluzivně druhý ročník Síně slávy projektu #FinŽeny. Do unikátního přehledu dlouhodobě nejvlivnějších českých bankéřek, ekonomek, manažerek, finančních ředitelek a dalších dlouhodobě vlivných žen sektoru financí letos přibylo 27 nových jmen. Podívejte se na ně v galerii #FinŽeny.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme