Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

women - informace o tématu

Business Breakfast Newstreamu na téma Diverzita

Debata Newstreamu s top manažery: Velké firmy jsou v rovném odměňování dál než malé nebo stát

Změnit DNA, přenastavit vnitřní procesy a naladit myšlení všech zaměstnanců. To jsou klíčové kroky, kterými firmy musejí projít, aby se jim podařilo proměnit se v moderní podniky 21. století. Na tom se shodli zástupci UniCredit Bank, Pilsner Urquell, ČEZ či Global Payments na akci pořádané byznysovým portálem newstream.cz.

Přečíst článek
video

Nebyla jsem oblíbená. Ale bylo a je mi to jedno, říká bývalá primátorka Krnáčová

Přečíst článek
Europoslankyně: Za stejnou práci náleží mužům i ženám stejné odměny

Europoslankyně: Za stejnou práci náleží mužům i ženám stejné odměny

Gender pay gap, tedy nerovné odměňování mužů a žen stejné kvalifikace a schopností, je stále přítomným problémem napříč všemi zeměmi Evropské unie. Snaha europoslanců o potírání těchto rozdílů vyústila v těchto dnech v přijetí nové směrnice. Ta přináší soubor opatření, která mají zvýšit transparentnost v odměňování, píší ve svém příspěvku europoslankyně Michaela Šojdrová a Frances Fitzgerald. A jaká opatření to jsou?

Přečíst článek

Newstream pořádá další diskusní setkání, tentokrát na téma DIVERZITA

Žen v rozhodovacích pozicích v České republice přibývá, ale jen pomalu. Manažerské funkce jsou pořád doménou mužů, žen ve vedení je málo. Z mnoha výzkumů vyplývá, že mít v čele šéfovou se firmám dlouhodobě vyplácí. Diverzita v týmu je pak zárukou lepších výsledků. Proč se tuzemským firmám moc nedaří vytvořit adekvátní podmínky pro kariérní růst žen? Brání ženám v postupu skleněný strop? A jak si v otázce diverzity stojí ČR ve srovnání s ostatními evropskými státy? Diskutovat o tom budou hosté eventu DIVERZITA, který pořádá byznysový web Newstream.cz.

Přečíst článek

PwC: České ženy za stejnou práci berou o pětinu méně než muži. V managementu jich přibývá

Ženy v Česku vydělávají o 19 procent méně než muži na stejných pozicích. Proti loňsku se rozdíl v odměňování prohloubil o tři procentní body, v pětiletém srovnání zůstává na podobné úrovni. Vyplývá to z analýzy společnosti PwC.

Přečíst článek
video

Ženy v Česku berou v průměru o 36 procent méně než muži. To je dost smutná statistika, říká Lenka Šťastná z BPWCR

Byznys byl doménou mužů a fungoval podle jejich, pro dnešní dobu již nepřijatelných pravidel. Přesto v české společnosti stále přetrvávají směrem k ženám nerovné podmínky. A nejde jen o odměňování, míní prezidentka organizace Business & Professional Women ČR Lenka Šťastná. Hlavním problémem je nedostatek respektu vůči ženám a jejich práci, řekla Šťastná v pořadu Eva Talks na Newstream TV.

Přečíst článek

Každá další generace je sebevědomější. Vzdělání a podpora vedou ženy k finanční nezávislosti, zaznělo na setkání Klubu žen

Vzdělání je nezbytnou podmínkou pro to, aby byly ženy finančně nezávislé a nebály se realizovat své profesní sny. Pokud si ženy věří a umí se o sebe postarat, obohacuje to celou společnost i jednotlivé profese a pracovní týmy. Shodly se na tom účastnice setkání inspirativních žen s názvem Innovative Women Shapping the Future, kterou spolu s Irským velvyslanectvím a Enterprise Ireland pořádal Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Andrea Olejárová z Mondelēz: Ženy musí převzít odpovědnost za své finance a investovat

Ženám hrozí během podzimu jejich života chudoba. „Mnohé totiž spoléhají na partnera a státem vyplácený, často velmi nízký důchod. Do investování se pustí jen hrstka žen. A to je špatně,“ říká Andrea Olejárová, director FP&A v Mondelēz International. Ženy musí převzít zodpovědnost za své osobní finance, míní jednatelka nadnárodní společnosti, která povede diskusi u kulatého stolu na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Aneta Martišková z Edenredu: Benefity pro zaměstnance modelujeme podle přesných dat

Zdravotní potíže mohou mít ženy, které se při své práci zapomínají věnovat svým koníčkům a duševní hygieně, myslí si ředitelka vnějších vztahů a udržitelnosti ve společnosti Edenred CZ Aneta Martišková. „Doba, kdy bylo ‚žití‘ v práci moderní, je už dávno pryč,“ říká manažerka, která na konci února v Praze povede diskusi u kulatého stolu na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Češi smýšlejí podobně jako Irové. A vždy jsme se navzájem podporovali, říká irská velvyslankyně

Jaké společenské události mohou přivést člověka na dráhu diplomatky? Která žena jí byla velkou inspirací? A jak se proměnila irská společnost a nerovné postavení irských žen za posledních šedesát let? Nejen o tom jsme si povídaly s Clionou Manahan, velvyslankyní Irska pro Českou republiku před setkáním Innovative Women Shaping the Future, které spolupořádají Velvyslanectví Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen. 

Přečíst článek

Lenka Axlerová z Microsoftu: Řízení lidí v turbulentní době je zásadní a nelehké téma

Na manažery i zaměstnance jsou v dnešní turbulentní době kladeny čím dál větší nároky. Kromě společenských změn si musejí poradit i s novým standardem, kterým se stala práce na dálku. Jak v takovém prostředí vybudovat odolný tým? A proč je diverzita jedním ze základních pilířů úspěchu? To jsou otázky do diskuse u jednoho z kulatých stolů, kterou povede Lenka Axlerová, ředitelka pro sektor veřejné správy v Microsoftu, na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném na konci února velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Eva Prokešová z JTI: Zvyšování kvality života seniorů je zásadní téma

Pomoc starším a zvyšování kvality života seniorů je podle Evy Prokešové jednou z největších výzev současnosti. I proto se v rámci ESG a CSR aktivit JTI věnuje právě těmto tématům. „Dlouhodobě mě zajímá, jak mohou firmy smysluplně pomáhat sociálně znevýhodněným osobám. Musíme toto téma otevírat,” vysvětluje Eva Prokešová z JTI, která na konci února v Praze povede diskusi u kulatého stolu na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek
Reklama

News box

Česká národní banka (ČNB) příští týden možná ještě sníží úrokové sazby. Poté ale bude k dalšímu snižování sazeb přistupovat velmi opatrně, řekl dnes guvernér ČNB Aleš Michl na Diskusním fóru ČNB v Pardubicích. Snižovat úrokové sazby začala ČNB loni v prosinci, od té doby klesla základní úroková sazba ze sedmi procent na 5️⃣,7️⃣5️⃣ procenta.
Prodej elektromobilů letos navzdory nepříznivým podmínkám na některých trzích globálně výrazně naroste, vyplývá z dnes zveřejněné zprávy Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Klíčem k budoucímu růstu bude podle ní cenová dostupnost a nabíjecí infrastruktura. Letos se podle IEA prodá 1️⃣7️⃣ milionů elektromobilů, zatímco loni to bylo 14 milionů aut. 
Následkem bojů v Pásmu Gazy mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás zahynulo 34 183 Palestinců a 77 143 utrpělo zranění, uvádí úřady ovládané Hamásem ve svém pravidelném hlášení na síti Telegram. Za poslední den podle nich přibylo 32 mrtvých. Média připomínají, že boje v Gaze dnes pokračují 2️⃣0️⃣0️⃣. dnem. Válku loni 7. října podnítil teroristický útok Hamásu v jižním Izraeli.
Německá 👮 policie zadržela jednoho ze spolupracovníků lídra kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) pro volby do Evropského parlamentu. Informovala o tom veřejnoprávní televize ARD, podle které měl spolupracovník Maximiliana Kraha sledovat pro Peking čínskou opozici a předávat Číně informace o chodu europarlamentu.
Počet kybernetických útoků na klienty bank se v prvním čtvrtletí 2024 meziročně 📈 zvýšil o 21 procent, napadeno bylo 20 723 klientů. Za první čtvrtletí tzv. e-šmejdi způsobili škody za 357,2 milionu korun, což je však ve srovnání se stejným obdobím loni pokles o více než 18 milionů korun, uvedla Česká bankovní asociace.
Britský parlament v noci na dnešek  schválil kontroverzní návrh zákona o vyhošťování migrantů do Rwandy, oznámily tiskové agentury. Zákon se týká uchazečů o azyl, kteří do Británie vstoupili nelegálně.
Ruskem kontrolovaná Mezinárodní investiční 🏦 banka (MIB) přemístila své ústředí z Budapešti do Moskvy. S odvoláním na prohlášení finanční instituce o tom dnes informovala ruská státní agentura TASS. Spojené státy loni v dubnu uvalily sankce na banku i její představitele a Maďarsko se následně rozhodlo z této instituce odejít.
Reklama
Reklama
Doporučujeme