Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Volkswagen - informace o tématu

PlaneStation Pilsen musí vyklidit pozemky na letišti v Líních, potvrdil soud

Bude nakonec gigafactory? Soud nařídil vyklidit pozemky sporného letiště

Ministerstvo obrany vyhrálo první kolo soudního sporu o areál letiště Líně se společností PlaneStation Pilsen. Firma má areál pronajatý, roky ale neplatí nájemné. V areálu bývalého vojenského letiště zvažuje automobilka Volkswagen výstavbu továrny na baterie do elektroaut za 120 miliard korun. Stát, který tzv. gigafactory podporuje, tam chce vybudovat strategický podnikatelský park.

Přečíst článek
Čeká Volkswagen osud Nokie? Pro Německo by to byla katastrofa. A vlastně i pro Česko

Čeká Volkswagen osud Nokie? Pro Německo by to byla katastrofa. A vlastně i pro Česko

Problémy největší automobilky světa jsou vážnější, než si většina lidí umí představit. Kombinace změny trhu, inflace, proměn návyků spotřebitelů a neschopnost pružně reagovat může být pro Volkswagen smrtící koktejl, míní The Economist. Stávající automobilové jedničce tak dokonce může hrozit osud finského výrobce mobilních telefonů Nokia, který před lety nedokázal zachytit změnu a s tímto byznysem skončil. Jak velký problém by to znamenalo pro Německo?

Přečíst článek
Volkswagen

Volkswagen se bez čínských technologií neobejde. Může to být problém i pro český autoprůmysl

Volkswagen a jeho Audi se v obavě ze ztráty trhu investičně spojují s čínskými automobilkami, startupem Xpeng a státním SAIC Motor. Německá automobilka totiž „jako sůl“ potřebuje pokročilejší čínské technologie a know-how, což je varovné pro celé Česko.

Přečíst článek
Rostoucí prodeje a dražší auta vytáhla zisk Škody Auto o třetinu

Rostoucí prodeje a dražší auta vytáhla zisk Škody Auto o třetinu

Provozní zisk automobilky Škoda Auto v letošním prvním pololetí vzrostl o více než třetinu na 911 milionů eur (téměř 22 miliard korun) z 676 milionů eur před rokem. Ve své výsledkové zprávě to oznámil mateřský koncern Volkswagen.

Přečíst článek
Škoda Enyaq IV

Počet elektromobilů v Česku stoupá. Tři čtvrtiny jsou firemní služebáky

V prvním pololetí se počet osobních elektromobilů registrovaných v Česku zvýšil proti konci loňského roku o 29 procent na 18 271 vozidel. Téměř čtvrtina ze všech registrovaných byla dovezena do ČR jako ojetá. Celkově nejvíc tuzemských elektromobilů je značky Škoda (3596), dále Tesla (3048) a Volkswagen (2226). Vyplývá to z údajů Centra dopravního výzkumu (CDV).

Přečíst článek
Aféra dieselgate. Čeští majitelé vozů VW odškodnění nedostanou

Aféra dieselgate. Čeští majitelé vozů VW odškodnění nedostanou, soud odvolání zamítl

Přes sedm tisíc Čechů, majitelů vozů Volkswagen s "cinknutým" softwarem, který manipuloval s emisemi, kteří podali hromadnou žalobu přes společnost Safe Diesel, se odškodnění nedočkají. České soudy rozhodly, že se společnou žalobou nebudou zabývat. Poškozeným vzkázaly, že se na soudy mohou obracet individuálně.

Přečíst článek
Tesla v prodeji v Japonsku

Těžký úder pro Volkswagen. Tesla plánuje zdvojnásobit výrobní kapacitu své továrny u Berlína

Americký výrobce elektrovozů Tesla plánuje zdvojnásobit produkční kapacitu svého montážního závodu u Berlína na jeden milion elektromobilů ročně. Tím by se podnik stal největší továrnou na výrobu automobilů v Evropě. Píše o tom na svém webu deník The New York Times (NYT).

Přečíst článek
V dubnu se téměř čtyřapůlnásobně se zvýšila výroba aut.

Výroba elektromobilu Škoda Enyaq se možná přesune do Německa

Automobilce Škoda Auto hrozí, že se výroba elektromobilu Enyaq přesune ze závodu v Mladé Boleslavi do továrny mateřského koncernu Volkswagen v německém Cvikově. Deníku E15 to řekl předák odborů automobilky Jaroslav Povšík.

Přečíst článek
Výroba automobilů Škoda v Mladé Boleslavi

Škoda Auto v pololetí zvýšila odbyt skoro o 20 procent, víc než Volkswagen

Automobilka Škoda Auto v prvním pololetí zvýšila odbyt skoro o 20 procent na 432 200 vozů. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil mateřský koncern Volkswagen.

Přečíst článek
Špatná zpráva pro Volkswagen. Areál pro gigafactory u Plzně bude násobně menší

Špatná zpráva pro Volkswagen. Areál pro gigafactory u Plzně bude násobně menší

Vláda schválila dohodu s obcemi v sousedství připravované průmyslové zóny pro výrobu baterií pro elektromobily v lokalitě Líně na Plzeňsku. Dohoda zmenšuje plochu areálu takzvané gigafactory a slibuje investice do kompenzačních opatření pro obce, řekl novinářům ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN). Umístění gigafactory v lokalitě na Plzeňsku zvažuje německá automobilka Volkswagen.

Přečíst článek
Soud v Německu 27. června 2023 uložil někdejšímu šéfovi německé automobilky Audi Rupertu Stadlerovi za podíl v kauze emisních podvodů podmíněný trest vězení v délce 21 měsíců.

První tresty za emisní podvody Volkswagenu. Bývalý šéf Audi dostal 21 měsíců vězení podmíněně

Soud v Německu uložil někdejšímu šéfovi německé automobilky Audi Rupertu Stadlerovi za podíl v kauze emisních podvodů podmíněný trest vězení v délce 21 měsíců. Stadler se tak v emisním skandálu stal prvním odsouzeným členem vedení koncernu Volkswagen, který je mateřskou společností automobilky Audi. Vinu dlouho odmítal, letos v květnu se v rámci dohody o vině a trestu přiznal, že proti podvodům mohl zakročit dříve, ale neučinil tak.

Přečíst článek
Reklama

News box

V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory.
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme