Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

úvěry - informace o tématu

Schváleno. Novým vlastníkem Expobank CZ je Banka Creditas

Banka Creditas se stala novým vlastníkem Expobank CZ, která měla vazby na Rusko. Obě finanční instituce budou v nejbližších letech fungovat samostatně a pro jejich klienty ani zaměstnance se nyní nic nemění, uvedly banky ve společném prohlášení.

Přečíst článek
Sberbank

Úvěrové portfolio Sberbank je k mání. Insolvenční správkyně ho nabízí bankám

Přečíst článek

Rostoucí počet smluv stavební spoření nezachrání. Objem úvěrů spadl o třetinu

Přečíst článek

Paušální daň je propadák. Lidé kvůli ní mohou mít potíže v bankách

Živnostníci s paušální daní mohou v bance narazit. Podnikatelé odvádějící stokorunovou daň měsíčně nemusejí být v očích banky tak bonitní, jak si sami myslí.

Přečíst článek
Inflace, ilustrační foto

Češi šetří až moc. Po šesti letech klesly dluhy rodin

Odborníci jsou v šoku. Že s vyšší sazbou klesne chuť si půjčovat, se čekalo. Ne až tak, že se sníží celkový dluh.

Přečíst článek
exekuce

Češi své dluhy dobře splácí. Podíl splátek hypoték v prodlení je minimální

Podíl problematických bankovních úvěrů, tedy těch po splatnosti, se v Česku v dubnu opět snížil. U hypoték klesl od začátku roku o 0,08 procentního bodu na rekordní minimum 0,66 procenta. U spotřebitelských úvěrů podíl klesl o 0,38 bodu na 4,29 procenta, u podniků o 0,19 bodu na 3,65 procenta. Uvedla to Česká bankovní asociace (ČBA). Podle ní se na číslech ještě plně neodráží současný vývoj na trhu.

Přečíst článek
Ukrajinská vlajka

Agentura S&P snížila rating Ukrajiny, je na úrovni Argentiny nebo Mosambiku

Agentura S&P Global Ratings snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti Ukrajiny o jeden stupeň na CCC+, což značí značná rizika nesplácení. Důvodem je vojenský konflikt, který se protáhl více, než se původně předpokládalo. Výhled ratingu je negativní. To znamená, že se v nejbližších měsících může dále zhoršit.

Přečíst článek
Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

Trinity Bank útočí na pozici banky střední velikosti. Za rok ztrojnásobila počet klientů

Trinity Bank se daří. Za první čtvrtletí jí stoupl meziročně zisk před zdaněním o 148 procent na 82,5 milionu korun. Banka oznámila, že se chystá otevřít další pobočky i navýšit počet klientů.

Přečíst článek
ČSOB

Čistý zisk ČSOB za první tři měsíce stoupl o dvě třetiny na 4,6 miliardy

Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním čtvrtletí letošního roku stoupl meziročně o 68 procent na 4,62 miliardy korun. Také ostatní velké banky reportovaly výrazný nárůst zisku.

Přečíst článek
Loga firem ze skupiny PPF před sídlem skupiny v Praze-Dejvicích

Home Credit poskytl v loňském covidovém roce více půjček, zisk zvedl o polovinu

Společnosti Home Credit ze skupiny PPF, která poskytuje spotřebitelské úvěry, loni v Česku meziročně vzrostl čistý zisk o 47 procent na 361 milionů korun. Firma, která je součástí skupiny Home Credit, to uvedla ve výroční zprávě, kterou vložila do Sbírky listin. Na její zveřejnění upozornil Deník N.

Přečíst článek
stavební spoření

Stavební spořitelny půjčily letos ke konci února o čtvrtinu více peněz

Stavební spořitelny poskytly za první dva měsíce letošního roku úvěry za 15,8 miliardy korun, což je meziroční nárůst o čtvrtinu. Zároveň zaznamenaly nárůst zájmu o nové smlouvy o stavebním spoření. Spořitelny jich uzavřely 87 900, meziročně o pět procent více. Vyplývá to z údajů všech pěti tuzemských spořitelen, které má ČTK k dispozici.

Přečíst článek
Sberbank

Sberbank nesmí poskytovat úvěry a přijímat vklady, vybrat je možné jen tisícovku denně

Česká národní banka zahájila kroky k odnětí bankovní licence Sberbank CZ. Důvodem je zhoršení situace banky v souvislosti s odlivem vkladů po napadení Ukrajiny Ruskem, oznámila centrální banka. Banka v Česku zavřela pobočky, garanční systém se chystá na výplatu vkladů.

Přečíst článek
frustrace, smutek

Lukáš Kovanda: Zájem Čechů o hypotéky opadá, jsou pro ně příliš drahé

Sen o vlastnickém bydlení se pro mnoho Čechů rozplynul. Nemají totiž na hypotéku. A ze zápisu z jednání bankovní rady ČNB navíc plyne, že drahé zřejmě zůstanou déle, než mnozí čekají.

Přečíst článek
Reklama

News box

Británie chce do dubna příštího roku odstranit z citlivých míst sledovací technologie vyrobené v Číně. 👀 Britská vláda usiluje o posílení bezpečnosti kvůli rostoucím obavám z čínských špionážních aktivit. Britští zákonodárci dále chtějí ❌ zakázat bezpečnostní kamery od čínských polostátních firem Hikvision a Dahua. Číst více
V příštích sedmi až osmi letech zanikne ✖ v Česku 300 000 pracovních pozic a milion pozic kvůli digitalizaci výrazně změní svou náplň práce. Je proto třeba masivně investovat do rekvalifikací a vzdělávání, a to zejména digitálního, řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Do roku a půl chce ministerstvo proškolit až 130 000 lidí. 

Praha 2 se připojí jako spolužadatel k zahájení změny územního plánu, která by umožnila výstavbu nad kolejištěm hlavního nádraží. 🏗 Městská část bude žádat po investorovi mezinárodní urbanistickou a architektonickou soutěž, vytvořit prostupnost území či vystavět byty a školská zařízení. Připojení k žádosti schválili zastupitelé Prahy 2. 

Francouzská kosmetická společnost 🌼L'Occitane International se stáhne z hongkongské akciové burzy. Firmu převezme do svého vlastnictví většinový akcionář a předseda správní rady firmy Reinold Geiger. Nabídka oceňuje celou společnost na 6 miliard eur (151 miliard Kč). 

Novým primátorem Mladé Boleslavi je Jiří Bouška (ANO), dosavadní první náměstek primátora. Vystřídal Raduana Nwelatiho (ODS), který vedl město od roku 2006. 🔄 Výměna byla součástí koaličních dohod po komunálních volbách v roce 2022. Bouška byl tehdy vítězného uskupení ANO+Volba pro Mladou Boleslav. 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg přijel na neohlášenou návštěvu Kyjeva, při níž mu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval za podporu, jakou aliance poskytuje Ukrajině. Zelenskyj na tiskové konferenci se šéfem NATO zdůraznil, že situace na bojišti závisí na rychlosti dodávek munice 💣. 
Největší evropské internetové tržiště s použitým oblečením 🧥👚 Vinted se v loňském roce poprvé dostalo do zisku. Firmě pomohl rychlý růst tržeb v souvislosti s vyšším zájmem o nákup a prodej módy z druhé ruky.  Číst více
Na český trh vstoupil hotelový řetězec The Cloude One Hotels, který je součástí německé skupiny Motel One Group. Svůj čtyřhvězdičkový hotel 🏨 s 382 pokoji otevřel v polovině dubna v pražské Hybernské ulici. The Cloude One Hotels Prague je čtvrtým hotelem řetězce. Pobočky má ještě v New Yorku, Hamburku a Norimberku.
Miliardáři Elonu Muskovi se na návštěvě Číny podařilo odstranit překážky v zavádění technologie samořízení. 🚘 Akcie automobilky Tesla v reakci prudce zpevnily. Tesla v neděli uvedla, že čínské úřady zrušily omezení pro její automobily, neboť prošly požadavky na zabezpečení dat v zemi. 
Německý prezident Frank-Walter Steinmeier dorazil na Pražský hrad, kde ho přivítal jeho český protějšek Petr Pavel 🤝. Po oficiálním ceremoniálu budou prezidenti jednat soukromě a poté i s delegacemi.
Reklama
Reklama
Doporučujeme