Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Na Twitter se vrací placená služba dodatečné úpravy tweetů

Twitter, logo
ČTK
 ČTK

Na internetovou sociální síť Twitter se v pondělí vrátila placená služba Twitter Blue, díky které uživatelé získají modrou ikonu a přístup ke speciálním funkcím. V listopadu Twitter službu na své stejnojmenné síti pozastavil kvůli záplavě falešných účtů. Služba po obnovení nadále stojí osm dolarů (zhruba 185 korun) měsíčně, pro uživatele zařízení firmy Apple však poplatek činí 11 dolarů (asi 254 korun) měsíčně, informoval server BBC.

Reklama

Modrá ikona dříve sloužila k potvrzení autenticity účtů známých novinářů, komentátorů, politiků a dalších veřejných osobností. Síť tyto ikony poskytovala zdarma na základě vlastního rozhodnutí.

V rámci služby Twitter Blue uživatelé získají kromě modré ikony také například možnost dodatečné úpravy tweetů. Tuto možnost řada uživatelů dlouhou dobu požadovala, někteří ale varovali, že to jen zvýší prostor k šíření dezinformací. Předplatitelům služby Twitter Blue se bude rovněž zobrazovat méně reklam.

Twitter prochází změnami poté, co firmu koncem října za 44 miliard dolarů (zhruba bilion korun) koupil americký miliardář Elon Musk. Ten mimo jiné propustil zhruba polovinu zaměstnanců a začal obnovovat některé zrušené účty, včetně toto, který patřil bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi.

Bývalý americký prezident Donald Trump

Lid promluvil. Twitter odblokoval účet bývalého amerického prezidenta Trumpa

Uživatelé twitteru se v anketě nového majitele internetové platformy Elona Muska těsnou většinou vyslovili pro obnovení twitterového účtu bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Musk vzápětí po ukončení hlasování oznámil, že účet exprezidenta a miliardáře bude obnoven. Tak se i stalo, ale Trump v sobotu prohlásil, že nemá zájem se na twitter vracet.

Přečíst článek

Twitter nejprve spustil službu Twitter Blue v listopadu. Následně ji však pozastavil, protože lidé se na síti vydávali za velké podniky či známé osobnosti a zaplatili si za získání modré ikony, aby jejich účty působily autenticky.

Elon Musk

Dnes je váš poslední den v práci, napsal Musk tisícům lidí a vyhodil je

Miliardář a výstředník Elon Musk Twitter poněkud přeplatil a nyní řeší, co se ztrátovou firmou. Začal propouštěním celých oddělení. Co to udělá s volbami, ptají se Američané.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme