Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Švýcarsko - informace o tématu

Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka

Lukáš Kovanda: Strach z pádu největší švýcarské banky Credit Suisse potápí i českou korunu

Česká koruna výrazně oslabuje kvůli strachu z pádu největší švýcarské banky, Credit Suisse, jejíž akcie dnes na burze klesly až o 25 procent. V Praze na burze padají také akcie tuzemských bank, v čele s těmi matky České spořitelny.

Přečíst článek

Zdaňte nás, žádá lídry v Davosu dvě stě miliardářů. Je mezi nimi i dědička impéria Disney

Přečíst článek
Vinařský miliardář Pierre Castel

Vinařský miliardář léta tajil identitu před švýcarským berňákem. Teď musí doplatit stovky milionů franků

Francouzský miliardář žijící ve Švýcarsku a zakladatel jedné z největších světových vinařských firem Pierre Castel dostal platební příkaz zaplatit stovky milionů franků na daních na základě soudního rozhodnutí, které zjistilo, že po desetiletí ve Švýcarsku záměrně skrýval svou identitu šéfa globálního nápojového impéria. Daňová ruka zákona přitom dostihla Castela po téměř třiceti letech, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka

Credit Suisse čelí propadu cen akcií, roční výhled je nejhorší v historii banky

Akcie Credit Suisse na burze v Curychu prudce klesají, dopoledne spadly až o 12 procent. Od začátku roku odepsaly zhruba 60 procent hodnoty a jsou na cestě vykázat nejhorší rok v historii této švýcarské banky sahající do roku 1856. Generální ředitel Ulrich Körner ale ujišťuje, že banka je finančně zdravá a že avizovaná restrukturalizace ji stabilizuje. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Švýcarská vlajka

Konec záporných sazeb v Evropě. I Švýcaři ji zvedli nad nulu

Švýcarská centrální banka zvýšila svou základní úrokovou sazbu o 0,75 procentního bodu na 0,5 procenta. Je to nejvýraznější zvýšení za dobu existence této centrální banky. Švýcarsko bylo poslední evropskou zemí se zápornou základní úrokovou sazbou a dnešní zvýšení je ve Švýcarsku teprve druhé za posledních 15 let, upozornila agentura Reuters. Centrální banky po celém světě nyní zpřísňováním měnové politiky reagují na rostoucí inflaci.

Přečíst článek
Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka

Credit Suisse se snaží očistit. Kvůli skandálu s praním špinavých peněz zcela obměnila top management

Novým finančním ředitelem švýcarské banky Credit Suisse se od 1.října stane Dixit Joshi. Změna nastane i na pozici provozní ředitelky skupiny, kterou se stane Francesca McDonagh, píše agentura Reuters.

Přečíst článek
Švýcarská vlajka

Čínské firmy znovu „objevily“ Švýcarsko. Zajistí si tam peníze na rozvoj

Čínské firmy začínají spoléhat na Švýcarsko, aby si tam zajistily peníze na další rozvoj. Regulační orgány v Číně jim přitom žádosti schvalují velmi rychle. Minulý týden se rozhodly takto si peníze ve Švýcarsku zajistit první čtyři firmy, uvedla společnost Baker McKenzie, která jim k tomu poskytla poradenství. Čínské podniky si tak zajistily celkem zhruba 1,5 miliardy dolarů (přes 36 miliard korun).

Přečíst článek
UBS banka, Curych, Švýcarsko

Největší švýcarská banka UBS přes potíže na trhu zvýšila čtvrtletní zisk

Zisk největší švýcarské banky UBS se ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšil o pět procent na 2,1 miliardy dolarů (přes 50 miliard korun). Zaostal však za očekáváním analytiků, kteří počítali s jeho nárůstem na 2,4 miliardy dolarů. Aktivity UBS v oblasti investičního bankovnictví a správy majetku se totiž potýkaly s obtížnými podmínkami na trzích. Vyplývá to z výsledkové zprávy banky.

Přečíst článek
Patek Philippe

Prodeje luxusních hodinek jdou nahoru. V Číně poptávka upadá

Strach z inflace a změna nákupního chování se zatím neprojevuje na globálních prodejích luxusních statků. A platí to také pro hodinky, jichž se v prvním pololetí prodalo více než loni. Problém pro zejména švýcarské výrobce však může představovat zásadní ochlazení v Číně a Hongkongu.

Přečíst článek

Tři kontinenty a čtyři pohledy na plánování bohatství. Světové špičky na správu majetku vystoupí v Praze

Tři kontinenty, čtyři politické systémy, čtyři měny a čtyři pohledy na správu bohatství. To svým účastníkům nabídne konference Private Family Wealth, která se koná 6. října 2022 v pražském hotelu Grandior Prague. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
The Swiss National Bank's v Ženevě

Inflace ve Švýcarsku je na 30letém rekordu. Zdražují pohonné hmoty i zelenina

Spotřebitelské ceny ve Švýcarsku v červnu vzrostly meziročně o 3,4 procenta, nejvíce za 29 let a mnohem více, než čekali ekonomové.

Přečíst článek
Vladimir Putin

Protiruské sankce: Od koho a proti komu a čemu? Podívejte se na jejich přehled

Evropská unie na svém mimořádném summitu na začátku června přijala již šestý balík protiruských sankcí jako odvetu za vpád Moskvy na Ukrajinu. Klíčovou otázkou bylo embargo na ruskou ropu, z jejíhož prodeje Kreml výrazně financuje agresi vůči Ukrajině. Jak vypadají dosavadní sankce? Podívejte se na jejich přehled včetně ruské reakce, jak jej sestavila BBC a server newstream.cz.

Přečíst článek
Reklama

News box

Dokončení a přestavba rozestavěné budovy Centra Nová Palmovka v Praze 8 na sídlo Agentury Evropské unie pro kosmický program 📡 (EUSPA) vyjde magistrát na zhruba 2,62 miliardy korun. Stavební práce udělá firma Porr, která zvítězila ve výběrovém řízení. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní. 
Pobaltské země varovaly, že rušení signálu GPS, ze kterého je obviňováno Rusko, by mohlo způsobit leteckou katastrofu 🛬. Napsal to britský list Financial Times Číst více
Lidé budou moci vystavovat plné moci nejen v papírové 📜, ale také také v elektronické podobě, které budou v registru zastupování. Novinku přinese vládní novela zákona o základních registrech, kterou podepsal prezident Petr Pavel. 
Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí ✖ zapalovat oheň 🔥, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo na zahradách se souvislým rostlinný porostem umožňujícím další šíření požáru. Zákaz souvisí s výstrahou Českého hydrometeorologického ústavu varující před nebezpečím vzniku požárů. 
 Stejnopohlavní páry 👬budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v manželství muž a žena. Omezení se má vztahovat například na osvojování dětí. Změnu přinese novela občanského zákoníku, kterou prezident Petr Pavel podepsal ✍. 
Francouzský herec Gérard Depardieu byl zadržen  v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení dvou žen, uvedla agentura AFP. Stanice BFM TV už dřív informovala, že 75letý herec byl předvolán k výslechu v případu dvou žen, které ho viní ze sexuálního napadení během natáčení filmů v letech 2014 a 2021.
Český výrobce bezpilotních letounů 🛩 Primoco UAV v roce 2023 vytvořil čistý zisk přes 228 milionů korun, o rok dřív vydělal téměř 30 milionů korun. Tržby společnosti stouply ⬆ meziročně šestinásobně na téměř 600 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy. Číst více
Česko bude podle ministra zemědělství Marka Výborného žádat o mimořádnou finanční pomoc z EU pro české ovocnáře 🍎🍐, konkrétně o balík pomoci určený pro případy mimořádných přírodních katastrof, jako jsou povodně, požáry nebo právě mrazy 🌬. 
Operátorovi O2 loni klesl zisk  po zdanění o 0,7 procenta na 6,09 miliardy korun. Výnosy se naopak zvýšily ↗ o 2,4 procenta na 35,04 miliardy korun. Společnost to uvedla ve výroční zprávě. Číst více
Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů 💣 skladů v muničním areálu ve Vrběticích na Zlínsku, při kterém v roce 2014 zemřeli dva lidé. Policisté považují za prokázané, že výbuchy uskutečnili příslušníci ruské vojenské rozvědky GRUČíst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme