Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bankéři na dlažbě. Credit Suisse po převzetí bankou UBS přijde o polovinu lidí

Credit Suisse po převzetí bankou UBS přijde o polovinu zaměstnanců
ČTK
 ČTK

Švýcarská banka UBS se chystá propustit více než polovinu ze 45 tisíc zaměstnanců převzaté banky Credit Suisse, píše Bloomberg. Nejvíce se to dotkne tradingu a investičního bankovnictví a první vlna škrtů přijde v červenci, píše s odkazem na své zdroje agentura Bloomberg.

Reklama

Zdroje Bloombergu uvádějí, že největší tíhu škrtů ponesou bankéři, obchodníci a pomocný personál v investičním bankovnictví Credit Suisse se sídlem v Londýně, New Yorku a v některých částech Asie, přičemž ohroženy budou téměř všechny činnosti.

Tři vlny propouštění 

Zaměstnanci byli informováni, že v letošním roce mají počítat se třemi koly škrtů, první se očekává do konce července a další dvě kola jsou předběžně plánována na září a říjen, dodávají zdroje Bloombergu.

Éra Credit Suisse končí vyřazením akcií banky z burzy

Největší bankovní fúze od finanční krize před 15 lety je dokončena. Největší švýcarská banka UBS uzavírá převzetí konkurenční Credit Suisse (CS). Dnes to nechala zveřejnit v otevřeném dopise v několika místních novinách.

Přečíst článek

Rozsah propouštění se rýsuje tři měsíce poté, co se UBS dohodla na koupi Credit Suisse v rámci vládou zprostředkované záchranné akce. Celkový počet zaměstnanců UBS se po uzavření transakce zvýšil na přibližně 120 tisíc.

UBS chce ušetřit šest miliard dolarů

Největší švýcarská banka uvedla, že v nadcházejících letech hodlá ušetřit přibližně šest miliard dolarů (bezmála 130 miliard korun) na personálních nákladech.

Švýcarská vláda zaplatí největší švýcarské bance UBS až devět miliard franků (219 miliard korun), pokud nastanou problémy kvůli jejímu převzetí zkrachovalého domácího konkurenta Credit Suisse.

220 miliard jistoty. Švýcarská vláda pokryje případné ztráty UBS

Švýcarská vláda zaplatí největší švýcarské bance UBS až devět miliard franků (219 miliard korun), pokud nastanou problémy kvůli jejímu převzetí zkrachovalého domácího konkurenta Credit Suisse. Šéf UBS také naznačil, že banka převzetí svého někdejšího rivala dokončí v pondělí 12. června.

Přečíst článek

Credit Suisse se v březnu dostala do tak vážných problémů, že začala ohrožovat finanční stabilitu globálního bankovního sektoru. Do věci se proto vložila švýcarská vláda, centrální banka a regulační orgány, které dojednaly záchranu banky v podobě jejího převzetí rivalem UBS.

Spojení dvou největších finančních domů se sídlem v Curychu vyvolalo obavy ze ztráty tisíců pracovních míst, pochybnosti odborníků a soudní spory kolem transakce. Vzniklá švýcarská megabanka bude příliš velká na to, aby mohla padnout, připomněla agentura AP.

Credit Suisse

Švýcarská prokuratura prošetřuje převzetí banky Credit Suisse

Švýcarská federální prokuratura zahájila vyšetřování převzetí banky Credit Suisse větším konkurentem UBS, které podpořil stát. Prověřuje možné porušení švýcarského trestního práva vládními úředníky, regulátory a vrcholnými představiteli obou bank, píše list Financial Times (FT) s odvoláním na informace prokurátora.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Švýcarská banka Credit Suisse

Nejistota pro ekonomiku Švýcarska. Záchrana Credit Suisse jí přinesla nová rizika

Přečíst článek
Kvůli převzetí Credit Suisse padají žaloby od stovek investorů, chtějí zpět miliardy

Kvůli převzetí Credit Suisse padají žaloby od stovek investorů, chtějí zpět miliardy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme