Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Stanislav Šulc - informace o tématu

Premiér ČR Petr Fiala (ODS) a ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkala (nest. za STAN)

Stanislav Šulc: Ministr Síkela chce hledat Čechy ohrožené energetickou krizí. Našli jsme je za 3 minuty

Konečně. Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela slíbil razantní navýšení pomoci lidem před blížící se topnou sezonou. Zaměřit se chce na ty skutečně zranitelné a slíbil jejich „urychlenou identifikaci“. Zkusili jsme to. Trvalo to pouhé minuty. A státu by to mělo trvat ještě kratší dobu.

Přečíst článek
Hlavní budova České národní banky

Stanislav Šulc: Vláda růstem platů vytáhla kudlu a chystá se ji vrazit do zad ČNB

Přečíst článek

Stanislav Šulc: Okurková sezona je tu. I Wall Street řeší, s kým se vyspal Elon Musk

Přečíst článek

Stanislav Šulc: Máte zlato? Před inflací ani dopady války vás rozhodně nechrání

Přečíst článek
Končící britský premiér Boris Johnson

Stanislav Šulc: Po Johnsonovi zůstane spálená země. Jako po každém populistovi

Přečíst článek
Premiér Petr Fiala se svou manželkou a šéfem karlovarského festivalu Jiřím Bartoškou

Stanislav Šulc: Do Varů se vrátil ČEZ. V jiné roli, než by si všichni přáli

Aktuální dění kolem ČEZ se stává hlavním tématem rozhovorů v byznysové části karlovarského festivalu. Mnohdy debaty připomínají spíš rozpravy konspiračních teoretiků než aktivních investorů.

Přečíst článek

Stanislav Šulc: Evropě jsme to před lety neosladili. Nyní předstíráme, že ji opravíme

Češi se na půl roku stanou formálními vůdci Rady Evropské unie. Heslem předsednictví se stala věta Evropa jako úkol, kterou kdysi použil Václav Havel. Osobnost jeho formátu si to mohla dovolit. Tentokrát je to však spíše tragikomické. Opět si na sebe bereme větší úkol, než po nás kdokoli žádá, a tak opět selžeme. Stejně jako jsme to kdysi Evropě neosladili, tentokrát zcela jistě nevyřešíme problémy kontinentu ani Unie. 

Přečíst článek
Číšnice, ilustrační foto

Stanislav Šulc: Pivo za 70? Tak to budeme pít doma aneb Hospody čeká boj o zákazníky

Rostoucí náklady na zboží a zaměstnance přinutí hospody nejpozději po prázdninách zvýšit razantně ceny. Zkušení znalci trhu odhadují, že se cena čepovaného piva vyšplhá na 70 korun. Hospody tak i bez případných vládních omezení čeká nejspíš velký odliv zákazníků, kteří prostě budou popíjet doma. Co s tím? Hospodští si prožijí totéž, co provozovatelé kin. Českou hospodu čekají změny. 

Přečíst článek
Anna Šabatová, lídryně společné kandidátky Zelených a ČSSD pro volby do pražského zastupitelstva

Stanislav Šulc: Anna Šabatová volá po návratu progresivní daně. Problémy to ale nevyřeší

Anna Šabatová chce být pražskou primátorkou. Uspět se ale snaží s celostátními tématy a za její navrhovaná „řešení“ by se nemusel stydět lecjaký populista. Mimořádná osobnost tak trochu hraje o vlastní odkaz. 

Přečíst článek
Česká národní banka, ilustrační foto

Stanislav Šulc: Zemanovo definitivní sbohem Jiřímu Rusnokovi

Miloš Zeman se v krátkém projevu pustil do hodnocení působení Jiřího Rusnoka a dalších členů ČNB v boji s inflací. Končící bankéři si od prezidenta republiky příliš dobré vysvědčení neodnesli. Také proto dva z nich končí, ačkoli nemuseli. 

Přečíst článek
Babiš v karavanu

Stanislav Šulc: Babiš lže jen trochu. Jeho jízda karavanem kampaní skutečně takřka není

Prezidentské klání je jiné než běžný politický boj. O ideje a sliby tu jde ještě méně než u ostatních voleb. Naopak alfou a omegou je věhlas kandidáta. Babišova cesta karavanem tak je daleko spíš turné slavného zpěváka či herce, na kterém lze dostat jeho knihy a kšiltovky zdarma. A jestli jej půjdou nakonec návštěvníci estrády volit, to s Babišem vlastně vůbec nebude souviset. 

Přečíst článek
Hongkong je Mekkou luxusu

Stanislav Šulc: Ne, celníci v Sapě nenašli padělky za desítky milionů korun. Spíš za statisíce

Je jaro, tak celníci opět vyrazili do Sapy a objevili padělané zboží. A opět do světa vyslali informaci, že šlo o zboží v hodnotě desítek milionů korun. Ale to je lež, že jí není rovno.

Přečíst článek
Obchodní centrum - ilustrační snímek

Stanislav Šulc: Otevřeno? Zavřeno? Zákon o zavření obchodů o svátcích je zmetek. Je načase si to přiznat

Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky. Málokterý zákon tak dokonale naplňuje legendární bonmot jako omezení otevírací doby velkých obchodů během státních svátků. Tedy během některých státních svátků.

Přečíst článek
Pandemie v České republice - ilustrační foto

Stanislav Šulc: Putin a Válek vyřešili pandemii. Tedy vlastně ne

Tisíce pozitivních testů denně navzdory minimu realizovaných testů, tisícovka lidí v nemocnicích, z toho stovka ve vážném stavu. A desítky mrtvých denně. Tyto statistiky se česká vláda rozhodla označit za konec pandemie.

Přečíst článek
Reklama

News box

Členské státy Evropské unie dnes definitivně potvrdily 📜 nová pravidla pro fungování umělé inteligence. Informovalo o tom belgické předsednictví v Radě EU. Akt o umělé inteligenci je podle expertů prvním svého druhu na světě a mohl by ovlivnit podobné normy také v zemích mimo Evropskou unii.
Zadlužení obyvatel Česka v prvním čtvrtletí 2024 meziročně 📈 vzrostlo o 5,6 procenta na 3,36 bilionu korun. Objem dluhu na spotřebu ohroženého nesplácením se zvýšil o desetinu na 25,5 miliardy korun. Vyplývá to z údajů Bankovního a Nebankovního registru klientských informací, které představila společnost CRIF - Czech Credit Bureau.
Největší italské pojišťovně Generali klesl v prvním čtvrtletí očištěný čistý zisk o devět procent na 1️⃣,1️⃣2️⃣ miliardy eur (27,7 miliardy korun). Důvodem byl mimořádný jednorázový zisk související s prodejem developerského projektu ve srovnatelném období loni. Výsledky ale překonaly očekávání a pojistné a provozní zisk vzrostly. 
Ruské úřady chtějí na okupovaných ukrajinských územích zabavit více než 1️⃣3️⃣ tisíc bytů a domů, které jsou podle nich bez vlastníka. Jejich skutečnými majiteli jsou ale mnohdy lidé, kteří z domovů museli utéct kvůli válce, kterou Moskva už přes dva roky vede proti Ukrajině.
Americký prezident Joe Biden a Demokratická strana získali za duben na předvolební kampaň 5️⃣1️⃣ milionů dolarů (1,16 miliardy korun), což je výrazně méně než vybrali od dárců v březnu. Bidenův pravděpodobný soupeř v listopadových prezidentských volbách Donald Trump a Republikánská strana za duben vybrali 76 milionů dolarů (1,7 miliardy Kč), napsala dnes agentura AP.
Americký softwarový gigant Microsoft dnes představil novou kategorii osobních 💻 počítačů s operačním systémem Windows uzpůsobenou pro využívání umělé inteligence (AI). Firma podle agentury Reuters uvedla, že počítače nové kategorie s označením Copilot+ bude kromě ní prodávat také řada dalších výrobců.
Ruská vláda nařídila státní plynárenské společnosti Gazprom, aby za loňský rok  nevyplácela dividendy. Vyplývá to podle agentury Reuters z dekretu zveřejněného na internetových stránkách společnosti. Gazprom vloni vykázal první celoroční ztrátu od roku 1999. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme