Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

sport - informace o tématu

Kašmírská muslimská dívka pozoruje fotoaparát při své návštěvě hodiny recitace Koránu během postního měsíce ramadánu ve Šrínagaru na území Kašmíru ovládaného Indií v neděli 26. března 2023. Muslimové po celém světě nyní dodržují svatý postní měsíc ramadán.

Týden v obraze: Demonstrace, zemětřesení, ramadán i čekání na příchod jara

Čekání na jaro, přírodní pohromy, čínská módní přehlídka, svátky ramadánu v arabském světě i odborářská demonstrace proti chystané ekologické normě Euro 7 za účasti šéfa ANO Andreje Babiše v bundě značky Prada. Jak viděli světoví i čeští fotografové uplynulých sedm dnů? Podívejte se na nejlepší fotografie níže.

Přečíst článek
Nastane konečně klid? Bývalý golfový areál v Praze-Klánovicích a plány majitelů na jeho obnovu vyvolaly v roce 2008 protesty místních obyvatel.

Nastane konečně klid? Bývalý golfový areál v Praze-Klánovicích vzbuzující protesty koupilo hlavní město

Přečíst článek

Království za koně. Mocnému čečenskému vůdci Kadyrovovi v Česku ukradli vzácného plemeníka

Přečíst článek
Chůze, walking

Rychlá chůze může zabránit předčasnému úmrtí. A stačí i jen 11 minut denně

Člověk nemusí být běžec nebo se aktivně věnovat nějakému sportu, aby mohl pocítit pozitivní dopady pravidelného pohybu. Dostačující by mohla být i rychlá každodenní procházka, vyplývá z britské studie. Pouhých 11 minut chůze denně by podle ní mohlo zabránit každému desátému předčasnému úmrtí, píše web BBC.

Přečíst článek
Kulturista

Biohacking: Kulturisté ho vyzkoušeli první. Glutamin ale potřebuje každý, hlavně pro zdravá střeva

Aminokyseliny jsou stavebními kameny bílkovin. Pomáhají tělu vytvářet svaly, iniciovat chemické procesy, transportovat živiny a předcházet nemocem. Tělo si vyrobí jen 11 z těch, co potřebuje. Zbylé aminokyseliny je potřeba dodat tělu prostřednictvím stravy nebo doplňků.

Přečíst článek
Igor Rattaj z Tatry Mountain Resorts při lyžování na Ještědu.

Rattajova TMR stahuje ztrátu. Lidí na horách je ale stále míň než před covidem

Slovenská skupina Tatry mountain resorts slovenského miliardáře Igora Rattaje utrpěla v předloňské sezoně, v čase nejpřísnějších pandemických opatření, miliardovou ztrátu. V loňské sezoně se skupina nadechla a výraznou část ztráty se jí podařilo umazat.

Přečíst článek
Vodácká sezona na Vltavě v Českém Krumlově ve své prázdninové fázi. Vodáci převážně řeku splouvají na kanoích či raftech z četných půjčoven. Snímek je z 15. července 2022.

Vodáci, zbystřete. Za plavbu pod mírným vlivem alkoholu už vám nehrozí pokuta

Vodáci za plavbu pod mírným vlivem alkoholu nebudou pokutováni, změnu zavádí novela zákona o vnitrozemské plavbě, která dneškem nabývá účinnosti. Zrušení pokuty nezbavuje vodáky odpovědnosti za případné škody a za jejich jednání. Novela také zavádí do zákona pravidla nových evropských směrnic nebo zřizuje nové lodní kvalifikace.

Přečíst článek
Stefano Domenicali, šéf prestižní Formule 1

Formule 1 nebude nikdy elektrická, prohlásil šéf prestižního projektu. Ale možná v ní přibydou ženy

Celý svět se pomalu, ale jistě přesouvá od spalovacích motorů k elektromobilitě, jedna oáza pro milovníky benzínu zřejmě zůstane. Nový šéf prestižního podniku závodů Formule 1 a bývalý šéf automobilky Lamborghini Stefano Domenicali vidí budoucnost nejrychlejších automobilů i nadále bez elektrických pohonů, ale s novými motory, uvedla agentura Bloomberg. Cestou k ještě vyšší atraktivitě závodů je pak mimo jiné snaha vrátit po téměř půl století za volanty monopostů F1 ženy.

Přečíst článek
Popová hvězda Rihanna během svého vystoupení v přestávce finále amerického Super Bowlu v únoru 2023.

Reklamy ve finále Super Bowlu trhnuly rekord. I díky těhotné Rihanně

Cena půlminutového reklamního spotu na letošním finále ligy amerického fotbalu Super Bowl se vyšplhala na rekordních sedm milionů dolarů (více než 155 milionů korun), informují americká média. Televizní společnost Fox uvedla, že za reklamu na této akci vybrala na tržbách rekordních zhruba 600 milionů dolarů. Finále se konalo v neděli.

Přečíst článek
Skokan bungee jumpingu skáče v noci z Kuala Lumpur Tower během tradiční každoroční akce KL Tower International Jump v Kuala Lumpur, Malajsie, v sobotu 4. února 2023.

FOTOGALERIE: Jaký byl uplynulý týden? Podívejte se na nejlepší snímky

Tragické zemětřesení v Turecku a Sýrii, návštěva ukrajinského prezidenta Volodymyra v západních metropolích, kilometrová fronta v Praze před Českou národní bankou na pamětní tisícikorunu vydanou ČNB ke 30. výročí vzniku české koruny. Dění ve světě v uplynulém týdnu dokumentovaly tisíce profesionálních fotografů. Podívejte se na nejlepší fotografie zachycující vážné i nevážné, poetické či adrenalinové fotografie agentur AP a ČTK.

Přečíst článek
Tipsport Malta Cup 2023, finálové utkání Sandhausen - WSG Tirol

Zimní pohár se nám vyplatí, přitáhne to lidi k fotbalu v mrtvé sezóně, říká Sochor z Tipsportu

Výhrou 3:2 německého klubu Sandhausen proti rakouskému WSG Tirol skončil pátý ročník zimního Tipsport Malta Cupu. Organizátoři si akci pochvalují. Poháru se účastnilo šest klubů ze čtyř zemí, což je rekord, ale dál se už zvětšovat nebude, říká mluvčí Tipsportu Václav Sochor.

Přečíst článek
Fitness centrum (ilustrační foto)

Fitness centra vydělají na novoročních předsevzetích „Bridget Jonesových“ stovky milionů

Češi během Vánoc přiberou podle průzkumů průměrně dva až pět kilogramů. A majitelé fitness center, posiloven a dalších sportovišť letos vydělají stovky milionů korun na jejich nesplněných novoročních předsevzetích - na tom, že se chovají jako Bridget Jonesová.

Přečíst článek
Dočkal se, Lionel Messi líbá trofej pro mistra světa.

Lionel Messi: fotbalový sen, který se stal skutečností. A běží dál

Málokterý sportovní příběh by mohl mít šťastnější konec než ten Lionela Messiho. Argetinská fotbalová ikona se v roce 2022 stala legendou. Stačilo málo, vyhrát mistrovství světa. Konečně, chtělo by se dodat. I proto je Messi jeden z deseti osobností roku 2022 portálu newstream.cz.

Přečíst článek
Reklama

News box

Průměrná výše výkupného, které firmy zaplatily 🖥️🖥️🖥️hackerům za odblokování svých počítačových systémů, se za poslední rok zvýšila pětkrát na dva miliony dolarů, tedy asi 47 milionů korun. Výkupné je ale pouze částí celkových nákladů na obnovu systémů. Ty bez započítání výkupného dosáhly 2,73 milionu dolarů, což je nárůst téměř o milion dolarů. Vyplývá to z globálního průzkumu bezpečnostní firmy Sophos mezi 5000 vedoucími pracovníky v oblasti kybernetické bezpečnosti a IT, který byl proveden mezi lednem a březnem letošního roku.
Statisíce fanoušků přišly v sobotu večer na pláž Copacabana v brazilském Riu de Janeiro na bezplatný koncert pod širým nebem americké zpěvačky Madonny a proměnily rozlehlý písečný pás v obrovský taneční parket. Město odhadlo, že 65letou popovou hvězdu si přišlo poslechnout 1,6 milionu lidí, uvedla agentura Reuters. Brazilský koncert uzavřel turné Celebration, které královna popu odstartovala loni v říjnu v Londýně.
Madonna
Madonna profimedia.cz
Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) není ❌❌❌proti výstavbě dostupného nájemního bydlení na zemědělské půdě, stavět by na ní ale měly obce, nikoli soukromí developeři. Hladík to uvedl v rozhovoru s ČTK. Vládní novelu omezující výstavbu na nejkvalitnější zemědělské půdě v pátek schválila Sněmovna. Právnické osoby, tedy právě soukromí developeři, mohou za určitých podmínek na stavbu dostupného bydlení získat i státní dotaci.
Dělníkům při stavbě metra D v úseku mezi Pankrácí a Olbrachtovou zbývá prorazit desítky metrů tunelu spojujícího trasu D s linkou C a odstavný tunel. V jedné části pak ještě dokončují ražbu tunelu do jeho finální velikosti. Ražby pak budou pokračovat rovněž ve stanicích. Nyní stavbaři pracují na izolacích v takzvaném sekundárním ostění již vyražených objektů metra D. Hotová je stavební jáma pro budování přestupu mezi obchodním centrem a stanicí Pankrác D.  Provoz pražského metra začal před 50 lety.
Snižování úrokových sazeb ČNB zohledňují banky ve svých spořicích produktech. Řada z nich opět snížila základní sazby či upravila podmínky pro jejich poskytnutí. Nejvyšší sazba na spořicím účtu ale stále jen lehce převyšuje šest procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Portu. Česká národní banka ve čtvrtek opět snížila sazby o půl bodu na 5,25 procenta. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme