Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

sport - informace o tématu

Radost saúdskoarabských fanoušků po výhře jejich týmu nad favorizovanou Argentinou na MS v Kataru 22. listopadu 2022.

Saúdové mají po výhře nad Argentinou státní svátek. Vzpruha pro vládní plány na méně ropy a více zábavy

Porážka favorizované Argentiny na fotbalovém mistrovství světa v Kataru bylo pro ropnou velmoc Saúdskou Arábii tak zásadní, že tamní vládci vyhlásili dnešek státním svátkem.

Přečíst článek

Unikátní MS v Kataru: Nejdražší, první v muslimské i arabské zemi, v jediném městě – a pozor, téměř bez alkoholu

Přečíst článek
Serena Williamsová naznačila, že letos ukončí tenisovou kariéru

Golfový startup Tigera Woodse nalákal investorský „dream team” včetně Williamsové a Hamiltona

Přečíst článek
Oficiální míč Mistrovství Evropy ve fotbale.

O přenosy z MS v Kataru se podělí ČT a Nova, která nabídne i finále

Soukromá televizní skupina Nova odvysílá z fotbalového mistrovství světa v Kataru 32 zápasů, tedy stejně jako Česká televize. Z toho 18 utkání nabídne Nova exkluzivně a 14 bude sdílet s ČT, která jí část licenčních práv přeprodala. Vyplývá to z údajů Novy, která bude světový šampionát vysílat vůbec poprvé, a ČT.

Přečíst článek
Radek Sloup

Jachtaření je nový golf, míní instruktor Radek Sloup

Byla doba, kdy se každý potápěl, pak se hrál squash či bowling. A teď je v popředí jachting, říká instruktor jachtaření Radek Sloup, který o svých podnikatelských zkušenostech promluví 18. října na konferenci Boost your business! Tu spolupořádá server newstream.cz.

Přečíst článek
Jaromír Jágr v pořadu Victory Club
video

Jágr otevřeně: Už nemám motivaci se vracet na led

Jaromír Jágr se zapsal mezi největší hvězdy světového sportu. Z ledu neslezl ani v jeho padesáti letech. Hraje za Rytíře Kladno. Po posledním prohraném zápase proti Mladé Boleslavi však v rozhovoru pro iSport poprvé přiznal, že zvažuje konec kariéry. „Popravdě, nemám motivaci,“ přiznal otevřeně Jágr a přivodil tím šok nejen fanouškům klubu. Newstream s legendární 68 natáčel loni. V pořadu Victory Club se tehdy Jágr svěřil, že hokej už není jediným smyslem jeho života. Připomeňte si co legendu světového hokeje drželo dlouhá desetiletí na ledě.

Přečíst článek

Jakub Kudýn z J&T: Profesionální investoři se hrnou do Premier League. Moc dobře vědí proč

Kluby v Premier League se čím dál častěji stávají terčem nákupů profesionálních investorů jako jsou private equity fondy nebo hedgeové fondy. Vidí tito investoři příležitost tam, kde ji ostatní nevidí anebo se jedná spíše o investice z rozmaru?

Přečíst článek
Cristiano Ronaldo

Tip pro sázkaře? Cestuje-li klub na zápas autobusem, zřejmě prohraje

Evropské fotbalové soutěže jsou v plném proudu a anglické kluby chtěly na své venkovní zápasy cestovat tak, jak jsou zvyklí. Soukromým letem. Ale narazily na nedostatek soukromých tryskáčů a nezbývá jim nic jiného než si stoupnout do fronty na autobus. A to má vliv na jejich výkon, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Basketbalista LeBron James

LeBron prodloužil kontrakt s Lakers a stal se nejlépe placeným hráčem NBA

Slavný basketbalista LeBron James prodloužil kontrakt s týmem Los Angeles Lakers. Za dva roky si tak přijde na 97 milionů dolarů, a stane se historicky nejlépe placeným hráčem NBA, píše server CNBC.

Přečíst článek
elektrické terénní kolo

Cyklistické řetězce trpí: V době covidu nakoupily mraky zásob, v době inflace je nemohou prodat

Doba covidu jako jednomu z mála byznysů přála jízdním kolům, neboť i v době omezení bylo v mnoha zemích možné vyrážet – samozřejmě o samotě – na výlety. Následná doba rapidní inflace, ve které lidé začali šetřit, však i výrobcům a prodejcům zkřížila plány. S nadějí na pokračující zájem o kola po skončení hlavních vln covidu nakoupili velké množství zásob – a teď neví, co s nimi a počítají ztráty, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Serena Williamsová uvedla, že letos ukončí tenisovou kariéru, nejspíše již po nadcházejícím US Open

Chcete na kurtu vidět poslední zápas božské Sereny? Připravte si až 300 tisíc

Fanoušci, kteří chtějí mít přímo na kurtu šanci vidět tenisovou hvězdu Serenu Williamsovou před jejím odchodem do tenisového důchodu, si budou muset pořádně připlatit. Zájem o vstupenky na US Open den poté, co 23násobná grandslamová šampionka oznámila, že to bude zřejmě její poslední turnaj, enormně stoupl. Stejně jako ceny na černém trhu, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Crypto.com Arena je multifunkční aréna v americkém městě Los Angeles.

Kryptoburzy touží po pozornosti. Investují miliardy do sportovního sponzoringu, nalákaly i Ronalda

Pro fanoušky profesionálního sportu a sportovních přenosů jsou v posledních měsících naléhavé reklamní vzkazy na téma kryptoprůmyslu téměř nepřehlédnutelné. Jména burz a blockchainových společností jsou součástí týmových dresů, reklam na stadionech a vábí z televizních reklam o poločase. Mluví o nich prominentní hráči v čele s Cristianem Ronaldem, kteří se těší z lukrativních smluv. Jen za posledních 18 měsíců Crypto.com a spol. do sportovního sponzoringu investovaly 2,4 miliardy dolarů, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Basketbalista Tomáš Satoranský

Nejvíce z českých sportovců opět vydělal Satoranský, téměř čtvrt miliardy

Nejlépe placeným českým sportovcem byl třetí rok po sobě basketbalista Tomáš Satoranský, jenž v létě po šesti sezonách zakončil své působení v NBA. Třicetiletý tahoun české reprezentace si podle žebříčku časopisu Forbes od loňského června do letošního července vydělal v přepočtu 242 milionů korun. Celková suma je tvořena hrubým platem od klubu či vyhranými odměnami a příjmy od sponzorů. Z žen si nejvíce vydělala bývalá tenisová světová jednička Karolína Plíšková, která v celkovém pořadí obsadila 17. příčku.

Přečíst článek
Reklama

News box

Polsko investuje zhruba 58 miliard korun do zvýšení bezpečnosti své hranice s Ruskem a Běloruskem, včetně výstavby opevnění, ohlásil premiér Donald Tusk. Šéf vlády představil plán zlepšení obrany asi 400 kilometrů dlouhého úseku polské hranice. Projekt nazvaný Východní štít má současně odstrašit potenciálního agresora.
Dělníci na pražské Národní třídě vyzdvihli jeřáby první ze dvou pohyblivých plastik a umisťují ji na fasádu obchodního domu Máj. Autorem několikametrových motýlů, jejichž trupy jsou napodobeninami stíhaček spitfire, je výtvarník David Černý. Jak dlouho umístění soch potrvá, zatím není jasné, podle mluvčí investora Michaely Fialové Rozšafné lidé uvidí umělecká díla od neděle 19. května. Kvůli instalaci fialovo-tyrkysového díla je uzavřena část Národní třídy a na místě jsou jeřáby a další technika.
Soud na Slovensku poslal do vazby muže obviněného ze středečního atentátu na premiéra Roberta Fica. O rozhodnutí soudce Specializovaného trestního soudu informovala mluvčí tohoto soudu Katarína Kudjáková. Obviněnému, jímž je podle slovenských médií 71letý spisovatel a aktivista Juraj Cintula, za pokus o vraždu hrozí 25 vězení nebo doživotí. Fico, kterého útočník z bezprostřední blízkosti několikrát postřelil, je podle informací nemocnice při vědomí a ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu.
Ve válce 🪖Izraele proti Hamásu v Pásmu Gazy přišlo od 7. října o život nejméně 35 tisíc Palestinců, z toho 83 jen za uplynulý den, a 79 tisíc jich utrpělo zranění. Oznámilo to ministerstvo zdravotnictví ovládané tímto radikálním palestinským hnutím. Izraelská armáda předtím podle webu The Times of Israel uvedla, že její 🛩️letectvo za poslední den udeřilo v celém Pásmu Gazy na více než 70 cílů. Jeden z náletů v Rafáhu podle ní zabil vysoce postaveného příslušníka Palestinského islámského džihádu.
Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu. Uvedla to při dnešním vyjádření pro média ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Páteční operace 🩻podle ní přispěla ke zlepšení zdravotního stavu předsedy vlády. Vicepremiér Robert Kaliňák uvedl, že pozitivní prognóza Ficova zdravotního stavu je blízko, ale jeho převoz do Bratislavy zatím možný není. Premiér je při vědomí.
Ropný tanker plující pod panamskou vlajkou 🚢 v Rudém moři zasáhla střela odpálená pravděpodobně z Jemenu. Informovaly o tom agentury Reuters a AP s odvoláním na britskou firmu pro námořní bezpečnost Ambrey, podle níž se incident stal přibližně 18 kilometrů jihozápadně od jemenského přístavu Muchá. Na obchodní lodě na této klíčové námořní trase už půl roku útočí jemenští povstalci podporovaní Íránem.

Povodňová situace v německé spolkové zemi Sársko, kterou v pátek zasáhly vydatné deště, se pomalu uklidňuje. Vodočty přestaly dnes po půlnoci stoupat. Úřady nyní vyhodnocují rozsah škod, informovala agentura DPA s odvoláním na policii. Podle úřadů zasáhla západ Německa v pátek povodeň, která se statisticky opakuje jednou za 20 až 50 let

Od zahájení 🪖ruského pozemního útoku v ukrajinské Charkovské oblasti v minulém týdnu bylo evakuováno už téměř 10 tisíc lidí. Uvedl to šéf charkovské správy Oleh Syněhubov. 
Severní Korea provedla zkoušku odpalu taktické balistické střely a severokorejský vůdce Kim Čong-un zároveň slíbil posílit jadernou sílu země. Informovala o tom severokorejská oficiální agentura KCNA.
Silný vítr zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstal v provozu. Lanovka na Sněžku může jezdit 🍃 do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky. Provoz ostatních lanovek v Krkonoších vítr neomezil. Na hřebenech hor byla silná mlha a slabě pršelo.
Reklama
Reklama
Doporučujeme