Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

sport - informace o tématu

Vítězná prodejna Decathlon

Přestěhovaný Decathlon si odnáší zlato z říjnového kola soutěže Visa Czech Top Shop

Po zářijovém kole Visa Czech Top Shop, ve kterém zabodovala nová prodejna Rock Point v Praze, se i v říjnu na první příčku dostal sport, respektive nedávno přestěhovaná prodejna Decathlon.

Přečíst článek
Značka spodního prádla Skim spoluvlastněná Kim Kardashian je partnerem americké NBA

Nikoliv modelky, ale vrcholoví sportovci mají spasit příjmy slavných módních značek. Příležitostí bude olympiáda

Přečíst článek
René Hroneš, šéf areálů ve Špindlerově Mlýně

Ve Špindlu přibyly dvě sjezdovky. Stavba propojovacího terminálu se ale opozdí, říká ředitel Skiareálu

Přečíst článek
Chip Wilson s manželkou, Lululemon

Akcie Lululemon jsou „real deal“. Jejich zakladatel, výstřední miliardář Chip Wilson, taky

Posmíval se tlustým ženám, takže musel svou miliardovou firmu Lululemon opustit. Přesto ji stále sleduje - a kritizuje. Napsal o sobě a o firmě knihu, posílá peníze na výzkum zdraví i longevity a snaží se sám uzdravit. Lululemon i bez něj vzkvétá.

Přečíst článek
Portugalská fotbalová hvězda v dresu saúdskoarabského klubu An-Nassr FC.

Saúdové přeplatili Ronalda a spol. Liga láká méně než pátá anglická, na českou to ale stačí

Bohatá Saúdská Arábie přilákala v posledním roce do svých klubů velké fotbalové hvězdy v čele s Cristianem Ronaldem, Neymarem a Karimem Benzemou. Průměrná návštěvnost tamní fotbalové ligy ale činí méně, než chodí na zápasy páté nejvyšší anglické ligy, poznamenala agentura Bloomberg. Stále je to ale více než na českou ligu.

Přečíst článek
Lionel Messi po příchodu do Interu Miami koupil v exkluzivní čtvrti nedalekého Fort Lauderdale luxusní dům za 10,8 milionu dolarů.

FOTOGALERIE: Messi koupil dům v exkluzivní čtvrti u Miami. A rozhýbal vyšponované ceny ještě výše

Jeden z nejlepších fotbalistů historie Lionel Messi dál zapouští kořeny na Floridě, kam v létě přestoupil do Interu Miami. V exkluzivní čtvrti města Fort Lauderdale koupil luxusní vilu za 10,8 milionu dolarů (více než 246 milionů korun). A podle expertů odstartoval boom již tak extrémně vysokých cen, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Majitelé Manchesteru United odpískali prodej. Věhlasný klub přišel za den o pětinu hodnoty.

Majitelé Manchesteru United odpískali prodej. Věhlasný klub tím přišel za den o pětinu hodnoty

Američtí vlastníci fotbalového klubu Manchester United, rodina Glazerových, ukončila jednání o prodeji slavného týmu. Důvodem je, že ani jedna z finálních nabídek nebyla dostatečně vysoká. Akcie klubu obchodované na newyorské burze na zprávu reagovaly prudkým poklesem, uvedl server BBC.

Přečíst článek
Na trh ve vyhlášeném lyžařském středisku Aspen v Coloradu jde první dům za více než sto milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Aspen míří do realitní superligy. Král autobazarů prodává vilu za devítimístnou sumu

Hranicí pro vstup do nejvyšší americké realitní ligy je prodejní částka 100 milionů dolarů. Nyní se po bok vyhlášených nejluxusnějších lokalit jako New York či Los Angeles možná zařadí i proslulé lyžařské středisko Aspen v Coloradu, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Koupaliště Dachova u Hořic

Jako z Vančurovy novely. Sedm nejkrásnějších plováren, kam stojí za to vyrazit

„Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným,“ říká v ikonickém filmu Jiřího Menzela z roku 1967 s názvem Rozmarné léto Jan Hrušínský v dlouhých pruhovaných plavkách, když stojí v řece Olši s doutníkem a začíná krápat. Tato průpovídka už ale za více jak padesát let od uvedení filmu a téměř sto let od vydání románové předlohy Vladislava Vančury zcela zlidověla. Pro filmové fajnšmejkry navozuje poněkud romantizující atmosféru starých dobrých časů, kterou ale můžete díky mnoha nadšencům, kteří takové plovárny provozují, tak trochu zažít dnes i vy. Prohlédněte si naši fotogalerii „rozmarných“ prvorepublikových plováren, které stojí za návštěvu.

Přečíst článek
Michael Jordan na archivním snímku z roku 2013

Jordan opět skóruje. Je nejbohatším basketbalistou všech dob s majetkem 3,5 miliardy dolarů

Michael Jordan je nejen nejlepším basketbalistou všech dob, ale také nejbohatším. Základem jmění legendy NBA je jeho velmi úspěšná smlouva se společností Nike, která se rozrostla díky sponzorským smlouvám a prodej většinového podílu v klubu Charlotte Hornets.

Přečíst článek

Světový šampionát žen je už teď úspěšný. Britské „lvice“ udělaly pro ženský sport kus práce

V Austrálii se nehraje jen o titul světových šampionek ve fotbale. Jde také i o další dějství dlouhého zápasu o emancipaci ženského sportu.

Přečíst článek
Rozehrávač Bostonu Celtics Jaylen Brown podepsal s týmem rekordní smlouvu

Boháči z NBA. Za rok si přijdou na desítky milionů dolarů, předčí i Messiho

Desítky hráčů z nejslavnější basketbalové ligy světa severoamerické NBA si v následující sezóně přijdou na slušné jmění. Za sebou dle množství vydělaných peněz zanechají hvězdy z amerického fotbalu (NFL) i hráče z fotbalové MSL. Server Sportico doplňuje, že se v největší basketbalové lize světa uzavřela většina z nejlukrativnějších smluv pro sportovce v Severní Americe.

Přečíst článek
Masarykův okruh v Brně má nového majitele, koupil jej Karel Hubáček.

Brněnský autodrom má po dvaceti letech nového majitele, realitního investora Hubáčka

Společnost Automotodrom Brno a s ní i areál brněnského Masarykova okruhu včetně závodní dráhy, polygonu a hotelu koupil od Karla Abrahama staršího podnikatel Karel Hubáček prostřednictvím své společnosti Shakai. Abraham areál, kde se do roku 2020 jezdila v srpnu motocyklová Grand Prix, vlastnil od roku 2005. Změna majitele vyplývá z veřejné Evidence skutečných majitelů, potvrdila ji i společnost Automotodrom Brno.

Přečíst článek
Reklama

News box

Newyorský odvolací soud dnes zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta 👨 Harveyho Weinsteina za sexuální delikty a nařídil zahájení nového procesu. Informuje o tom zpravodajský web televize CNN. Verdikt, který byl zrušen, mu v roce 2020 uložil trest 23 let vězení. 
Růst americké ekonomiky v prvním čtvrtletí výrazně zvolnil a v přepočtu na celý rok činil 1️⃣,6️⃣ procenta. Ve svém odhadu to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku činil ročně přepočtený růst hrubého domácího produktu (HDP) Spojených států 3,4 procenta.
Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského v loňském roce snížil svůj provozní zisk (EBITDA) na 3️⃣,6️⃣ miliardy eur (zhruba 90,7 miliardy korun). Meziročně jde o pokles o 17 procent. Do hospodaření se promítl pokles cen energií na trhu. Kompletní energetická divize Křetínského skupiny EP Corporate Group (EPCG) pak zaznamenal provozní zisk 7,3 miliardy eur (skoro 184 miliard korun).
Případné zdražení 🍇 ovoce a zeleniny závisí podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáše Prouzy také na tom, jak dopadne úroda v dalších evropských zemích. Výkyvy počasí budou ale podle něj v budoucnu nejspíš čím dál častější, a je tak potřeba hledat cesty, jak jim české zemědělství přizpůsobit, řekl.
Americká polovodičová společnost Micron Technology získá od vlády až 6️⃣,1️⃣4️⃣ miliardy dolarů (144,2 miliardy korun) na výstavbu dvou továren na výrobu čipů v USA. Dohoda má pomoci financovat továrny ve státech New York a Idaho. Peníze budou vyplaceny na základě zákona o čipech a vědě z roku 2022, jehož cílem je podpořit domácí výrobu čipů a snížit závislost na dodávkách z Číny a Tchaj-wanu.
Elektromobily a digitální konektivita jsou hlavním tématem největšího čínského autosalonu, který začal v Pekingu. Přední světové automobilky a začínající výrobci 🚗 elektromobilů tam představují nové modely a koncepční vozy se zaměřením na přeměnu Číny v hlavní trh a výrobní základnu digitálně propojených elektromobilů, uvedla agentura AP.
Tržby dopravce RegioJet loni přesáhly 3,4 miliardy korun, což je meziročně o 600 milionů víc. Vlaky a autobusy převezly téměř 12 milionů cestujících, což je 📈 růst o víc než milion. Rekordní by měl být zisk před zdaněním. Podle předběžných neauditovaných výsledků se očekává, že přesáhne půl miliardy korun, sdělila mluvčí společnosti Alexandra Janoušek Kostřicová.
Skupina České dráhy (ČD) loni hospodařila se ziskem 3️⃣,8️⃣ miliardy korun. Oproti předchozímu roku je to výsledek o 3,4 miliardy korun lepší. Zároveň se jedná o nejlepší hospodářský výsledek skupiny od roku 2008. Zisková byla kromě nákladní dopravy loni po třech ztrátových letech také osobní doprava. 
Finanční ústav Deutsche Bank v prvním čtvrtletí 📈 zvýšil zisk po zdanění o osm procent na 1,3 miliardy eur (32,8 miliardy korun). Výsledky překonaly očekávání hlavně díky divizi investičního bankovnictví, uvedla dnes největší německá banka v tiskové zprávě.
Opoziční hnutí ANO napadlo u 👨‍⚖️ Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které byly součástí vládního konsolidačního balíčku. Ustanovení jsou platná od začátku letošního roku. Straně vadí mimo jiné retroaktivní ustanovení u spoření, kdy se snížení příspěvku dotýká i smluv uzavřených před lednem 2024. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme