Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

sociální síť - informace o tématu

Sociální síť X deaktivovala funkci umožňující hlásit dezinformace o volbách

Obavy z dezinformací. Síť X deaktivovala před volbami v USA a Austrálii možnost je nahlásit

Sociální síť X deaktivovala funkci, která uživatelům umožňovala hlásit dezinformace o volbách. Informovala o tom v otevřeném dopisu výzkumná organizace Reset.Tech Australia. Společnost Elona Muska tak učinila před důležitými volbami ve Spojených státech a Austrálii, což vyvolalo obavy z možného šíření dezinformací.

Přečíst článek

Síť X začala vyplácet uživatelům peníze za imprese. Lukačovič dostal několik stovek dolarů, pošle je na charitu

Přečíst článek
Threads uživatele až tak moc nebaví, zůstává jen polovina z nich

Threads uživatele zas až tak moc nebaví. Zuckerberg přiznal, že méně než polovina se přihlásí opakovaně

Sociální síť Threads, kterou na začátku tohoto měsíce spustila americká společnost Meta Platforms, přišla o více než polovinu uživatelů. Při hovoru se zaměstnanci to podle stanice BBC řekl šéf Mety Mark Zuckerberg.

Přečíst článek
Raketový start. Sociální síť Threads má za pět dnů už stovku milionů uživatelů

Zuckerberg drtí Muska. Sociální síť Threads nasbírala za pár dnů stovku milionů uživatelů

Sociální síť Threads má za necelých pět dní fungování 100 milionů uživatelů. Jako nejrychleji rostoucí aplikace tak předčila program ChatGPT, který této hranice dosáhl za dva měsíce. Uvedla to stanice BBC, která se odvolává na údaje z datové platformy Quiver Quantitative.

Přečíst článek
Musk omezil příspěvky na Twitteru. Bývalý šéf firmy miliardář Dorsey a jeho Bluesky hlásí rekordní návštěvnost

Musk nahrál konkurenci. Z omezení příspěvků na Twitteru těží exšéf firmy, miliardář Dorsey, a jeho Bluesky

Sociální síť Bluesky, za níž stojí miliardář a zakladatel Twitteru Jack Dorsey, zažila o víkendu rekordně vysoký provoz. Za ten mohl z velké části další miliardář a současný majitel Twitteru Elon Musk, který představil dočasné limity zobrazení příspěvků pro některé uživatele na této platformě.

Přečíst článek
Americký miliardář Elon Musk

Zúčtování sporů. Musk a Zuckerberg se utkají v souboji v kleci

Dva z nejvýznamnějších technologických miliardářů světa, šéf Twitteru Elon Musk a zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, se dohodli na zápasu v kleci. Jejich komunikace se rychle rozšířila na internetu a uživatelé sociálních sítí nyní debatují o tom, kdo zvítězí.

Přečíst článek
Novou výkonnou ředitelkou Twitteru bude Linda Yaccarinová. V čele podniku vystřídá miliardáře Elona Muska.

Potvrzeno. Novou šéfkou Twitteru bude Linda Yaccarinová

Novou výkonnou ředitelkou americké internetové společnosti Twitter bude Linda Yaccarinová. V čele podniku vystřídá miliardáře Elona Muska, který loni Twitter koupil za 44 miliard dolarů (nyní zhruba 960 miliard korun). Musk to potvrdil na svém twitterovém účtu. Už během dne do médií uniklo, že miliardář Musk za sebe hledá náhradu a že jedná s vysoce postavenou manažerkou mediální společnosti NBCUniversal Yaccarinoovou.

Přečíst článek
Twitter, který vlastní Elon Musk, bude spolupracovat s izraelskou obchodní a makléřskou firmou eToro.

Twitter bude spolupracovat s eToro, uživatelé budou moct obchodovat s kryptoměnami

Sociální síť Twitter bude spolupracovat s izraelskou obchodní a makléřskou firmou eToro. Uživatelé Twitteru tak budou moct obchodovat s akciemi, kryptoměnami a dalšími aktivy a mít přístup k jejich cenám v reálném čase.

Přečíst článek
Sociální sítě

Ústup z boje proti dezinformacím. Internetoví giganti upřednostňují snižování výdajů před obecným prospěchem

Tak jako další sociální sítě i YouTube po prezidentských volbách roku 2016 několik let stupňoval snahu potlačovat dezinformace. Najímal analytiky a moderátory obsahu a investoval do posílení automatizovaných nástrojů proti šíření falešných narativů. Dnes už to neplatí, napsal tento týden americký list The New York Times.

Přečíst článek

Svoboda slova? Ne tak úplně. Musk nechal zablokovat twitterové účty prominentních novinářů

Twitter zablokoval účty několika renomovaným novinářům, kteří se zabývali majitelem společnosti Elonem Muskem, upozornila stanice BBC. Mezi zablokovanými žurnalisty jsou mimo jiné redaktoři deníků The New York Times, The Washington Post nebo stanice CNN.

Přečíst článek
Twitter, logo

Na Twitter se vrací placená služba dodatečné úpravy tweetů

Na internetovou sociální síť Twitter se v pondělí vrátila placená služba Twitter Blue, díky které uživatelé získají modrou ikonu a přístup ke speciálním funkcím. V listopadu Twitter službu na své stejnojmenné síti pozastavil kvůli záplavě falešných účtů. Služba po obnovení nadále stojí osm dolarů (zhruba 185 korun) měsíčně, pro uživatele zařízení firmy Apple však poplatek činí 11 dolarů (asi 254 korun) měsíčně, informoval server BBC.

Přečíst článek
Bývalý americký prezident Donald Trump

Lid promluvil. Twitter odblokoval účet bývalého amerického prezidenta Trumpa

Uživatelé twitteru se v anketě nového majitele internetové platformy Elona Muska těsnou většinou vyslovili pro obnovení twitterového účtu bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Musk vzápětí po ukončení hlasování oznámil, že účet exprezidenta a miliardáře bude obnoven. Tak se i stalo, ale Trump v sobotu prohlásil, že nemá zájem se na twitter vracet.

Přečíst článek
Reklama

News box

Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme