Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

sociální síť - informace o tématu

Šéf americké internetové společnosti Meta Mark Zuckerberg

Meta se dostala z potíží a roste. Zuckerbergovu impériu vzrostly tržby o 23 procent

Americká internetová společnost Meta Platforms zvýšila ve třetím čtvrtletí tržby o 23 procent na 34,15 miliardy dolarů (zhruba 798 miliard korun) a překonala odhady analytiků. Mateřská firma sociální sítě Facebook a Instagram přilákala inzerenty, kteří chtějí využít rostoucí ochoty spotřebitelů utrácet.

Přečíst článek
Sociální síť X deaktivovala funkci umožňující hlásit dezinformace o volbách

Obavy z dezinformací. Síť X deaktivovala před volbami v USA a Austrálii možnost je nahlásit

Sociální síť X deaktivovala funkci, která uživatelům umožňovala hlásit dezinformace o volbách. Informovala o tom v otevřeném dopisu výzkumná organizace Reset.Tech Australia. Společnost Elona Muska tak učinila před důležitými volbami ve Spojených státech a Austrálii, což vyvolalo obavy z možného šíření dezinformací.

Přečíst článek
Sociální síť Threads prozatím zaostává za sítí X, které chtěla konkurovat

Musk vede nad Zuckerbergem. Threads propadají, méně uživatelů má už jen Tumblr

Sociální síti Threads pro zasílání krátkých zpráv v reálném čase, která patří do skupiny Meta Platforms, se nedaří přilákat nové uživatele tak, jak to dokázala při svém úspěšném červencovém debutu.

Přečíst článek
Tik Tok

TikTok dostal v EU pokutu 8,5 miliardy za porušení zákona o ochraně osobních údajů

Čínská aplikace pro sdílení krátkých videí TikTok dostala v Evropské unii pokutu 345 milionů eur (8,5 miliardy Kč) za to, že při zpracovávání osobních údajů dětí porušovala zákony o ochraně osobních údajů. Informoval o tom irský úřad pro ochranu osobních údajů (DPC), do jehož kompetence tyto případy v unii spadají. Provozovatel čínské aplikace s rozhodnutím ani s výší pokuty nesouhlasí. Tvrdí, že na většinu vytýkaných záležitostí už zareagoval změnami v ochraně osobních údajů.

Přečíst článek
Sociální síť X

Síť X začala vyplácet uživatelům peníze za imprese. Lukačovič dostal několik stovek dolarů, pošle je na charitu

Sociální síť X začala některým svým uživatelům vyplácet peníze za imprese. O této skutečnosti informoval na svém účtu zakladatel společnosti Seznam a český miliardář Ivo Lukačovič.

Přečíst článek
Ze sociálních sítí získává informace 81 procent mladých Čechů

Mladí Češi berou informace převážně ze sociálních sítí, více si ověřují jejich důvěryhodnost

Informace o aktuálním dění získávají mladí lidé v Česku nejčastěji ze sociálních sítí. Platformy jako facebook, instagram, X a podobně jsou zdrojem informací pro 81 procent Čechů od 16 do 30 let. Více než dříve řeší důvěryhodnost zpráv. Vyplývá to z analýzy České rady dětí a mládeže (ČRDM). Analýza vznikla na základě studie Lifestyle 2022 od společnosti Kantar. Průzkumu se zúčastnilo 1181 respondentů ve věku 16 až 30 let.

Přečíst článek
Threads uživatele až tak moc nebaví, zůstává jen polovina z nich

Threads uživatele zas až tak moc nebaví. Zuckerberg přiznal, že méně než polovina se přihlásí opakovaně

Sociální síť Threads, kterou na začátku tohoto měsíce spustila americká společnost Meta Platforms, přišla o více než polovinu uživatelů. Při hovoru se zaměstnanci to podle stanice BBC řekl šéf Mety Mark Zuckerberg.

Přečíst článek
Raketový start. Sociální síť Threads má za pět dnů už stovku milionů uživatelů

Zuckerberg drtí Muska. Sociální síť Threads nasbírala za pár dnů stovku milionů uživatelů

Sociální síť Threads má za necelých pět dní fungování 100 milionů uživatelů. Jako nejrychleji rostoucí aplikace tak předčila program ChatGPT, který této hranice dosáhl za dva měsíce. Uvedla to stanice BBC, která se odvolává na údaje z datové platformy Quiver Quantitative.

Přečíst článek
Musk omezil příspěvky na Twitteru. Bývalý šéf firmy miliardář Dorsey a jeho Bluesky hlásí rekordní návštěvnost

Musk nahrál konkurenci. Z omezení příspěvků na Twitteru těží exšéf firmy, miliardář Dorsey, a jeho Bluesky

Sociální síť Bluesky, za níž stojí miliardář a zakladatel Twitteru Jack Dorsey, zažila o víkendu rekordně vysoký provoz. Za ten mohl z velké části další miliardář a současný majitel Twitteru Elon Musk, který představil dočasné limity zobrazení příspěvků pro některé uživatele na této platformě.

Přečíst článek
Americký miliardář Elon Musk

Zúčtování sporů. Musk a Zuckerberg se utkají v souboji v kleci

Dva z nejvýznamnějších technologických miliardářů světa, šéf Twitteru Elon Musk a zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, se dohodli na zápasu v kleci. Jejich komunikace se rychle rozšířila na internetu a uživatelé sociálních sítí nyní debatují o tom, kdo zvítězí.

Přečíst článek
Novou výkonnou ředitelkou Twitteru bude Linda Yaccarinová. V čele podniku vystřídá miliardáře Elona Muska.

Potvrzeno. Novou šéfkou Twitteru bude Linda Yaccarinová

Novou výkonnou ředitelkou americké internetové společnosti Twitter bude Linda Yaccarinová. V čele podniku vystřídá miliardáře Elona Muska, který loni Twitter koupil za 44 miliard dolarů (nyní zhruba 960 miliard korun). Musk to potvrdil na svém twitterovém účtu. Už během dne do médií uniklo, že miliardář Musk za sebe hledá náhradu a že jedná s vysoce postavenou manažerkou mediální společnosti NBCUniversal Yaccarinoovou.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme