Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

pojištění - informace o tématu

ČSOB

ČSOB Pojišťovna loni vytvořila rekordní zisk přes dvě miliardy

ČSOB Pojišťovna se sídlem v Pardubicích loni vytvořila rekordní čistý zisk 2,153 miliardy korun. Výsledek je o 22 procent vyšší než rok předtím. Společnosti se dařilo zejména v pojištění vozidel, pojištění domků a domácností a průmyslového pojištění, uvedla společnost ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin. Za růstem stály jak nové smlouvy, tak průběžné navyšování pojistných částek u dosavadních smluv v reakci na rostoucí inflaci.

Přečíst článek
Fotovoltaika hoří v Česku stále častěji kvůli špatným instalacím. Ovlivní to vaše pojistné?

Roste počet špatně instalovaných solárů. Pojišťovny doporučují navýšit pojistky

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Rozšíření povinného ručení je terno pro pojišťovny. Je však sporné

Přečíst článek

Agroexportéři častěji pojišťují u EGAP export na východ. Do Kazachstánu míří čističky obilí JK Machinery

Přečíst článek
Dno v nedohlednu. Důchodový systém se za letošek propadl do deficitu už přes 40 miliard korun

Dno v nedohlednu. Důchodový systém se za letošek propadl do deficitu už přes 40 miliard korun

Přečíst článek

Víc než polovina českých nemovitostí je podpojištěná

V České republice je 53 procent všech uzavřených smluv na pojištění nemovitostí v současné době podpojištěno, a to jak u hlavních budov, tak také u vedlejších staveb, jako jsou pergoly, garáže nebo zahradní domky. Zároveň 13 procent Čechů nemá vůbec pojištěné své rodinné domy a 40 procent bytové jednotky. Vychází to z průzkumu finančně poradenské společnosti FinGO vytvořeného na základě 3000 dotázaných klientů.

Přečíst článek
Hořící domek, ilustrační foto

Jak reagují na klimatickou změnu pojišťovny?

S klimatickou změnou a oteplováním planety dochází k extrémním výkyvům počasí. Dle nejnovější zprávy World Meteorological Organization (WMO) se Evropa otepluje nejrychleji ze všech kontinentů. V návaznosti na tento trend přibývá mimořádných veder, požárů či záplav. V Česku se pak klimatická změna projevuje převážně živelnými událostmi s regionálním dosahem. Častěji se objevují bouřky s krupobitím, opakovaně se na několika místech objevilo tornádo. Škody způsobené přírodními živly ovlivňují i činnost pojišťoven, které na rostoucí rizika způsobená klimatickou změnou musí reagovat.

Přečíst článek
Bílý žralok

PŘEHLEDNĚ: Za žraloka u pláže peníze z pojistky nezískáte, za starost o nemocného psa ano. Kdy pojišťovna uzná storno?

Myslíte si, že vás pojištění storna dovolené ochrání vždy, když nemůžete odjet na dovolenou? V mnoha případech ano, a dokonce už i u tuzemských dovolených či dokonce dětských táborů. Existuje ale řada situací, kdy máte smůlu a peníze za dovolenou vám propadnou komplet. Od dob covidu, který zcela zásadně proměnil i cestování, se zájem o pojištění storna zvedl prý až o stovky procent. Vyplatí se také vědět, kdy máte největší šanci získat peníze za zrušenou dovolenou z připojištění storna a kdy z pojištění náhrady dovolené. 

Přečíst článek
Uniqa pojišťovna

Pojistný trh dobře odolává recesi, ukazují výsledy pojišťovny Uniqa

Čistý zisk pojišťovny Uniqa v Česku a na Slovensku v prvním čtvrtletí letošního roku dosáhl 319 milionů korun, což byl meziroční nárůst o 40 procent. Pojišťovna uvedla, že na pojistném vybrala 4,97 miliardy korun, o 6,5 procenta více než před rokem. 

Přečíst článek
Samosprávy chtějí utrhnout vlastní podíl. Ne aby vládního balíčku těžil jen je státní rozpočet

Samosprávy bojují o vlastní sousto. Nechtějí, aby z vládního balíčku těžil jen je státní rozpočet

Ministerstva, kraje, profesní komory a svazy, nevládní organizace a další instituce žádají úpravy úsporného balíčku, pomocí něhož chce vláda zlepšit stav veřejných financí. Připomínky zaslané do elektronického systému návrhů zákonů se týkají mimo jiné rozdělení daně z příjmu právnických osob či daně z nemovitosti, sazeb daně z přidané hodnoty (DPH), daňového zvýhodnění benefitů, podpory stravování zaměstnanců nebo zvýšení náhrady pro bývalé prezidenty.

Přečíst článek
Uniqa pojišťovna

Šéf Uniqa: Nejvíc můžeme růst v zemích V4

Zisk před zdaněním rakouské pojišťovny Uniqa v prvním čtvrtletí letošního roku vzrostl o deset procent na 124 milionů eur (2,9 miliardy korun). Firmu, která působí i v Česku, podpořil růst v segmentu úrazového a majetkového pojištění a zdravotního pojištění. Vyplývá to z pátečního prohlášení společnosti.

Přečíst článek
Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Práce je dost, částka na politiku zaměstnanosti klesne příští rok až o miliardu korun

Příští rok by se měla částka na politiku zaměstnanosti včetně financování veřejně prospěšných prací snížit ze současných osmi miliard zhruba na sedm miliard korun. Řekl to ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) při návštěvě Pardubického kraje.

Přečíst článek
Americký miliardář a filantrop Warren Buffett odchází z rady Nadace Gatesových.

Berkshire Hathaway miliardáře Buffetta zvýšila zisk. Dařilo se hlavně pojišťovnictví

Investiční firma Berkshire Hathaway miliardáře Warrena Buffetta zvýšila v prvním čtvrtletí provozní zisk meziročně o téměř 13 procent na 8,1 miliardy dolarů, v přepočtu téměř 172 miliard korun. Pomohly jí hlavně výsledky pojišťovnictví. Firma to oznámila na výroční valné hromadě.

Přečíst článek
Lidé si méně platí životní pojištění. Celý pojistný trh zpomalil

Lidé si méně platí životní pojištění. Celý pojistný trh zpomalil

Český pojistný trh v letošním prvním čtvrtletí zpomalil růst. Pojišťovny vybraly na pojistném 42,9 miliardy korun, což je meziročně o 5,5 procenta více. Za rok 2022 trh vzrostl o sedm procent, informovala Česká asociace pojišťoven, která sdružuje pojišťovny s 97procentním podílem na trhu.

Přečíst článek
Téma pojištění schopnosti splácet probrali 20. dubna v KCP finanční odborníci, pozvaní BNP Paribas Cardif Pojišťovnou.

Bankopojištění funguje jako airbagy u auta

Téma pojištění schopnosti splácet probrali 20. dubna v KCP finanční odborníci, pozvaní BNP Paribas Cardif Pojišťovnou. Přinášíme shrnutí toho nejdůležitějšího, co na expertním setkání zaznělo.

Přečíst článek
Reklama

News box

Spojené státy odložily dodávku bomb Izraeli, potvrdil ministr obrany Lloyd Austin. Vláda podle něj přehodnocuje vojenskou pomoc kvůli vývoji v Rafáhu.

Číst více
Zástupci členských zemí Evropské unie se v Bruselu shodli, že💸💸💸​​​​​​​ výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě využijí k nákupu zbraní pro Ukrajinu a na rekonstrukci této země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi. Informovalo o tom belgické předsednictví. Číst více
Rakouská 👮👮👮policie ve spolupráci s úřady v dalších zemích zadržela šest lidí podezřelých z rozsáhlého kryptoměnového podvodu. Mezi zadrženými je také 34letý Čech. Informoval o tom spolkový kriminální úřad, který je součástí rakouského ministerstva vnitra. Škoda, kterou skupina způsobila, se podle zprávy odhaduje na šest milionů eur.
Británie investuje téměř 200 milionů liber (5,8 miliardy korun) do výstavby prvního evropského zařízení na výrobu ☢️☢️☢️uranu s vysokým obsahem a nízkým obohacením označovaným HALEU. Toto palivo bude podle vlády potřebné pro příští generaci projektů v jaderné energetice. Informovala o tom  britská vláda.
Úterní hrozba💣💣💣 pumovými útoky na více než 1500 škol na Slovensku se nepotvrdila, vyučování bude ve čtvrtek pokračovat, informovaly slovenské úřady. Po autorovi e-mailové výhrůžky, která se podle dřívějších informací slovenské policie týkala i budov bank a prodejen elektrotechniky, kriminalisté pátrají. Policejní prezidium uvedlo, že šlo spíše o kybernetický útok než o reálnou hrozbu.
Premiér Petr Fiala považuje za nutné postupovat nad rámec migračního paktu a odradit nelegální migranty od toho, aby do Evropy vůbec přicházeli. Česko podle ministerského předsedy patří do skupiny zemí, které chtějí nelegální migraci čelit důrazně. Zástupci států EU dnes potvrdili shodu na konečné podobě balíčku, Česko se zdrželo. Podle expremiéra a předsedy opozičního hnutí ANO Andreje Babiše způsobila podobu balíčku Fialova vláda, Česko mělo hlasovat proti. Kabinet podle Babiše "zradil české občany".

Evropská komise povolila českému holdingu 🍞🍞🍞Agrofert získat kontrolu nad rumunskou společností East Grain, která obchoduje s obilím a olejninami. Transakce se týká především obchodu s obilovinami, olejnatými semeny, krmivy pro zvířata a minerálními hnojivy.

Americká softwarová společnost Microsoft plánuje vybudovat v americkém státě Wisconsin moderní 📊📊📊datové centrum za 3,3 miliardy dolarů. Informoval o tom Bílý dům s tím, že plány Microsoftu dnes při návštěvě Wisconsinu oznámí americký prezident Joe Biden. Datové centrum Microsoftu bude na stejném místě, kde tchajwanský výrobce elektroniky Foxconn plánoval postavit továrnu za deset miliard dolarů.
Německému výrobci luxusních 🚗🚗🚗automobilů BMW v prvním čtvrtletí klesl zisk před zdaněním o 18,9 procenta na 4,16 miliardy eur. Pokles způsobily vyšší náklady související mimo jiné s obměnou důležitého modelu řady 5 a vyšší podíl plně elektrických vozů, které zatím nejsou tak ziskové. 
Tribunál Soudního dvora Evropské unie zrušil verdikt Evropské komise o schválení státní pomoci německé✈️✈️✈️ letecké společnosti Condor. Ta pomoc získala po úpadku své mateřské firmy Thomas Cook. Soudci druhého nejvyššího soudu EU podle dnešního sdělení rozhodli, že EK měla před schválením zahájit oficiální vyšetřovací řízení. Proti rozhodnutí je možné se odvolat.
Reklama
Reklama
Doporučujeme