Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

UniCredit Bank v Česku a na Slovensku stoupl loni čistý zisk o téměř čtvrtinu

Unicredit Bank
Profimedia
 ČTK

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v roce 2023 čistý zisk 414 milionů eur, tedy 10,3 miliardy korun, což je meziroční nárůst o 23 procent. Vyplývá to z informací, které zveřejnila mateřská společnost banky. Z konkurenčních bank Monetě loni zisk nepatrně vzrostl, Raiffeisenbank klesl o 27 procent.

Reklama

Objem vkladů UniCredit Bank stoupl loni meziročně o deset procent na 570 miliard korun. Objem poskytnutých úvěrů se zvýšil o 7,3 procenta na 575 miliard korun.

Čisté výnosy z poplatků a provizí banky meziročně klesly o 1,5 procenta na 6,18 miliardy korun, čisté úrokové výnosy vzrostly o 8,2 procenta na 16,16 miliardy korun. Čistý provozní zisk banky stoupl o 21,2 procenta na 14,1 miliardy korun.

UniCredit Bank patří mezi největší bankovní domy v ČR. Týkat by se jí proto měla daň z mimořádných zisků. Takzvanou windfall tax schválila vláda jako 60procentní daňovou přirážku na nadměrný zisk. Ten odpovídá rozdílu mezi základem daně a průměrem nákladů základu daně za poslední čtyři roky navýšeného o 20 procent. Výnos z daně má vládě sloužit k pokrytí mimořádných nákladů, které stát bude mít v souvislosti se zastropováním cen energií.

UniCredit Bank zahájila činnost na českém trhu v listopadu 2007. Vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky. UniCredit Bank má v Česku a na Slovensku téměř 900 000 klientů.

UniCredit banka

Bance UniCredit v Česku a na Slovensku meziročně stoupl zisk na 8,5 miliardy

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala za první tři čtvrtletí letošního roku čistý zisk 8,5 miliardy korun (347 milionů eur). Představuje to meziroční zvýšení o 25,2 procenta.

Přečíst článek

Bankou roku je Komerční banka

Česká spořitelna, Moneta a teď i Komerční banka a Raiffeisenbank hlásí pokles zisku

Další z tuzemských bankovních domů reportují pokles zisku. Komerční bance klesl za první tři čtvrtletí letošního roku čistý zisk meziročně o 4,9 procenta na 12,4 miliardy korun. Raiffeisenbank klesl čistý zisk dokonce o 27,5 procenta na 3,96 miliardy korun.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Bankám v Česku stoupl čistý zisk o 2,2 miliardy

Bankám v Česku stoupl čistý zisk o 2,2 miliardy. Zisky rostly zejména menším domům

Přečíst článek
Zisk české Raiffeisenbank v prvním kvartálu propadl, rostly jí úvěry i vklady

Zisk české Raiffeisenbank v prvním kvartálu propadl. Růst úvěrů a vkladů nepomohl

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme