Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

logistika - informace o tématu

Nejlepší časy globalizovaného světa jsou již za námi, říká Peter Garnry

Globální ekonomika si prochází rozvodem. Po něm bude vše dražší

Nejlepší časy globalizovaného světa jsou již za námi, říká Peter Garnry, hlavní akciový stratég dánské Saxo Bank. Přichází doba deglobalizace, či fragmentace světového hospodářství. Garnry nevěří v brzký pokles inflace ke dvěma procentům. „Dlouhodobě nás čeká inflace v rozpětí tří až čtyř procent. Pokud nemůžete mít hladce fungující globální ekonomiku, potřebujete více investic. Zdroje budou hůře dostupné a vše bude logicky dražší,“ říká v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek

Čínská invaze na Tchaj-wan by zničila světový obchod a polovodičový průmysl, varuje britský ministr zahraničí

Přečíst článek
Martin Baláž, country manager pro ČR, SR a Maďarsko.

Expert: Český stavební zákon patří k nejhorším na světě. Pokud se nezmění, bude to brzdit ekonomiku

Pokud se v Česku nezmění přístup úřadů k developmentu a budeme mít stále jeden z nejhorších stavebních zákonů na světě, bude to brzdit ekonomiku i trh s nemovitostmi. Nepotřebujeme tedy od státu finanční pomoc, potřebujeme pomoc legislativní, říká v rozhovoru pro Newstream.cz Martin Baláž, senior viceprezident a country manager pro Česko, Slovensko a Maďarsko společnosti Prologis, největší průmyslové realitní firmy na světě. 

Přečíst článek
Pracovnice ve skladu

Pronajmout si sklad v Česku vyjde meziročně až o třetinu dráž

Nájmy v logistických centrech v Praze vzrostly za uplynulý rok nejvíce v Evropě. Vyplývá to z Prologis Rent Indexu. Martin Baláž, který je jako viceprezident a country manager pro Českou republiku a Slovensko zodpovědný za české a slovenské portfolio společnosti Prologis, řekl , že nájmy v Praze stouply meziročně o 25 až 30 procent, ale v zásadě dosáhly úrovně ostatních evropských metropolí.

Přečíst článek
Škoda Auto, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Schodek zahraničního obchodu je nejvyšší v historii ČR. A mohlo být i hůř

Česko má nejvyšší schodek zahraničního obchodu v dějinách. A mohlo být ještě hůře. Loňský prosincový „finiš“ byl lepší, než se čekalo, zejména díky dobrému výkonu autoprůmyslu, komentuje čerstvá čísla Českého statistického úřadu hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

DoDo otestovalo doručování drony. A za peníze Křetínského a Tkáče chystá další expanzi

Logisticko-technologická společnost DoDo má za sebou velmi úspěšný rok. Obrat kurýrní firmy se loni zvýšil o 39 procent na 1,3 miliardy korun. Firma oznámila, že jí počet objednávek stoupl o 49 procent na 5,8 milionu zásilek. Investičně do ní navíc loni vstoupili miliardáři Daniel Křetínský a Patrik Tkáč. Získaný kapitál urychlí firemní expanzi.

Přečíst článek
Garbe bude stavět logistické haly s partnery

Německý Garbe bude stavět sklady společně s investičními skupinami Progresus a Halcyon

Do výstavby nové logistické haly za téměř 730 milionů korun se pustí německá developerská skupina Garbe spolu s dvěma novými partnery. Investiční skupiny Progresus a Halcyon ji pomůžou s financováním i organizací celé transakce. Spolupráci rozjedou už začátkem roku 2023 pří výstavbě industriální haly v Klášterci nad Ohří.  

Přečíst článek
Evžen Korec, majitel Ekospolu

PODCAST: Oživení na realitním trhu bude trvat rok, říká Evžen Korec. Za poslední čtvrtletí se prodalo jenom čtyři sta bytů

Ještě před dvěma roky platilo, že co se postavilo, to se prodalo. Situace se dramaticky změnila, říká Evžen Korec, jeden z prvních českých developerů, který začal v Praze stavět byty před třiceti lety. Za tu dobu jich na trh dal tisíce.

Přečíst článek

Ucpaný systém. Vozy Tesla, BMW i Volvo se hromadí v německém přístavu

Přístav Bremerhaven, který je v Německu hlavním uzlem pro nakládku a vykládku automobilů, je nyní ucpaný. Kvůli nedostatku řidičů pro přesun automobilů a kontejnerů z přístavu a vysokému objemu pravidelného obchodu se na souši i na moři hromadí vozidla automobilek Tesla, Stellantis, BMW, Renault či Volvo. Podle odborníků z odvětví logistiky, které oslovil server televize CNBC, je zpoždění vývozu automobilů značné.

Přečíst článek
Logistický Park Nošovice

Trh se sklady láme u nás rekordy. Proč tedy firmy i investoři míří ven?

Česká republika hrála v logistice Střední Evropy vždy docela významnou nebo alespoň zajímavou úlohu. Především to bylo díky centrální poloze a dobré dostupnosti. V poslední době to ale vypadá, že se „vítr obrací“ čím dál více na Polsko, které nabízí spoustu lákadel. Odchází tam nejen firmy, ale i investoři a industriální developeři. Ti, co chtějí zůstat u nás, musí plánovat dlouho dopředu nebo se spokojit s omezenými prostorami. Co dělá Polsko lépe než my?

Přečíst článek
Nový areál Logport Prague West vyrůstá v Jinočanech u Prahy.

U Prahy vyroste do roka další logistický areál. Práci by zde mělo najít na 400 lidí

Na západním okraji Prahy má vzniknout nový obchodně-průmyslový areál o celkové pronajímatelné ploše 150 tisíc metrů čtverečních. V Jinočanech v blízkosti pražského okruhu jej postaví český developer Logport Development. Podle vedení firmy by měla být většina projektu dokončena už příští podzim.

Přečíst článek
Amazon rozvoz zásilek

Trhu komerčních realit v ČR se extrémně daří. Sklady mizí pod rukama

Vlastnit, stavět nebo provozovat moderní sklady je dnes čím dál lepší byznys. Zvláště v České republice. Nabídka je ale těžce nedostačující a investoři se musí poohlížet v zahraničí, vyplývá z analýzy společnosti CBRE.

Přečíst článek
Reklama

News box

U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme