Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

logistika - informace o tématu

CTP Group dokončila stavbu první ze dvou hal v Hradci Králové

CTP dokončila v Hradci Králové první z hal, které před lety rozestavěla bez povolení

Developerská společnost CTP dostavěla v Hradci Králové první ze dvou hal, které začala před osmi lety budovat bez stavebního povolení. Povolení pro dostavbu hal získala loni, předtím se na legalizaci stavby dohodla s hradeckou radnicí. Druhou halu by společnost chtěla dokončit na jaře roku 2023, oznámila CTP. Logistické haly v Hradci Králové a jeho okolí v poslední době vybudovaly i další firmy.

Přečíst článek
Accolade Kojetín

V Česku už není co kupovat. Accolade miliardáře Kratiny vyrazila pro haly do Polska

Přečíst článek
mezinárodní obchod, ilustrační foto

Globální logistiku a dodavatelské řetězce zachraňuje strojové učení

V posledních dvou letech narušila globální dodavatelské řetězce řada neočekávaných událostí. Pandemie covidu-19, válka na Ukrajině, brexit a kontejnerová loď uvízlá v Suezském průplavu vedly ke zpoždění dodávek všeho možného od jízdních kol po krmivo pro domácí zvířata, napsala agentura Reuters. Neustále rostoucí skupina start-upů i zavedených logistických firem v reakci na to vytváří odvětví v hodnotě několika miliard dolarů, které k minimalizaci narušení dodávek využívá nejmodernější technologie.

Přečíst článek
Amazon, ilustrační foto

Kdo chce, ten pracuje. Míra nezaměstnanosti v USA je na dvouletém minimu

Americký trh práce tak pokračuje v příznivém vývoji, ačkoliv se ekonomika potýká s negativními důsledky vysoké inflace, výpadků v dodavatelských řetězcích, války na Ukrajině a rostoucích nákladů na půjčky.

Přečíst článek
Koncern VW jedná s českou vládou o stavbě gigafactory na území Česka.

Německým firmám se jen obtížně daří nahrazovat dovoz z Ruska a Ukrajiny

Německým průmyslovým a velkoobchodním firmám se jen s problémy daří nahrazovat dovoz zboží z Ruska a Ukrajiny. Některé označují přechod na nové dodavatele kvůli válce na Ukrajině za obtížný až nemožný. Vyplývá to z průzkumu, který na svém webu zveřejnil hospodářský institut Ifo.

Přečíst článek
Křetínský a Tkáč investují 1,5 miliardy do logistického start-upu DoDo

Miliardáři Křetínský a Tkáč investují 1,5 miliardy do logistického start-upu DoDo

Technologicko-logistická společnost DoDo Group, která se dlouhodobě zaměřuje na B2B logistiku poslední míle, získává v rámci investičního kola Series B svou dosud největší investici. S rychlejší expanzí do zahraničí rostoucí firmě pomohou investice ve výši 1,5 miliardy korun od investorů v čele s EC Investments Daniela Křetínského a zakladatelem J&T Capital Partners Patrikem Tkáčem.

Přečíst článek
Sázava Logistics Park v Ostředku

Realitní vítězové pandemie jsou průmyslové plochy. Česko je králem této disciplíny

V Česku se staví rekordních 1,1 milionu metrů čtverečních průmyslových ploch, což je nejvíce v historii, upozorňuje studie společnosti Cushman & Wakefield.

Přečíst článek
Nákladní vozidla

Nákladní vozidla registrovaná v EU nesmí vstoupit do Běloruska, výjimku má pošta

Bělorusko zakázalo nákladním automobilům registrovaným v Evropské unii vstup na své území. Zákaz platí od soboty, nevztahuje se však například na přepravu pošty. Vozidla, která se v pátek nacházela na běloruském území, mají na odjezd čas do 23. dubna. Informovala o tom polská veřejnoprávní televize na svých internetových stránkách.

Přečíst článek
DRFG staví v Polsku.

DRFG staví další sklady v Polsku, má nového partnera

DRFG s Frontier staví několik skladových hal v celkové hodnotě 90 milionů eur.

Přečíst článek
Ruská laboratoř

Sankce začínají komplikovat ruský vědecký výzkum. Laboratoře potřebují techniku i materiály ze Západu

Sankce namířené proti Rusku samozřejmě ještě nemohly dosáhnout plné síly, ale ruská věda si je začíná uvědomovat. Západní firmy přestaly dodávat vědecké přístroje a materiály pro laboratoře, protože jim v tom brání zákazy, současně je nemají jak do Ruska dopravit a ještě nevědí, zda by za ně dostaly zaplaceno. A zdá se, že ani Čína nemůže ruským vědcům spolupráci se Západem nahradit.

Přečíst článek
Stavba průmyslové haly

Developer CTP loni vydělal přes miliardu eur

Developerská společnost CTP Group nizozemského podnikatele Remona Vose má za sebou velmi slušný rok. Vydělala přes miliardu eur, čtyřnásobek toho, co předloni, uvedla firma.

Přečíst článek
Reklama

News box

Neznámý člověk se dnes podle televize CNN 🔥 zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem, který je obžalovaný ze zfalšování finančních záznamů v souvislosti s platbou pornoherečce před volbami roku 2016. Informace o muži v plamenech byla zveřejněna téměř ve stejnou chvíli, kdy byl dokončen výběr 12členné poroty a šesti náhradníků.
Julija Navalná, vdova po ruském opozičním předákovi Alexeji Navalném, dnes dostala 🏅 Cenu za svobodu médií. Převzala ji v Bavorsku na Summitu Ludwiga Erharda, vrcholném setkání německých politiků a zástupců hospodářství, které je pojmenované po bývalém německém spolkovém kancléři a ekonomovi. 
Pražská burza dnes zakončila téměř beze změny, index PX 📈 stoupl o 0,02 procenta na 1550,61 bodu. Proti poklesu akcií Komerční banky a energetické společnosti ČEZ působil růst cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru stagnovala.
Arménie souhlasila s tím, že vrátí Ázerbájdžánu 4️⃣ strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let, oznámilo dnes podle agentury Reuters ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie přitom počítá s tím, že po předání čtyř obcí klesne bezpečnostní riziko v oblasti, uvedl úřad arménského premiéra podle agentury TASS.
Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů 🚀 protivzdušné obrany Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO - Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme