Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

kanceláře - informace o tématu

Fond ZFD stoupá k realitním výšinám. Od J&T Real Estate koupil kanceláře v byznysovém srdci Bratislavy

Fond ZFP se posunul do vyšší ligy. Od J&T Real Estate koupil kanceláře v byznysovém srdci Bratislavy

Český ZFP realitní fond koupil moderní kancelářskou budovu Landererova 12 v Bratislavě. Nemovitost je součástí velkého komplexu Eurovea City, který na nábřeží Dunaje buduje skupina J&T Real Estate (JTRE) .

Přečíst článek
Nejen vysoké nájemné. Firmy se nechtějí stěhovat kvůli nákladům na vybavení i jeho likvidaci

Nejen vysoké nájemné. Firmy se nechtějí stěhovat kvůli nákladům na vybavení kanceláří i jeho likvidaci

Přečíst článek

Nervozita na realitním trhu stoupá. Polovina korporací chce kvůli práci z domova snižovat plochy kanceláří

Přečíst článek

Kancelář roku ovládla Heureka Group či Mercedes-Benz. Trendem jsou menší a kvalitnější prostory

Přečíst článek
Není metro jako metro. Muzeum je top, nejlevnější kanceláře v Praze jsou na lince A

Anděl, Muzeum nebo Pankrác. Podívejte se, kde jsou v Praze nejdražší kanceláře

Bez blízkosti stanice metra nemá ani cenu stavět moderní kancelářské budovy. Tohoto pravidla se drží každý zkušený developer. U kterých stanic se však výstavba vyplatí nejvíc? A kde naopak najdou firmy nejlevnější pronájem prostor? Vodítko nabízí nová cenová metromapa realitní poradenské společnosti Colliers.

Přečíst článek
Proměna kladenské Poldovky začíná. Logport postaví první halu, v závěsu je RSJ

Proměna kladenské Poldovky začíná. Logport postaví první halu, v závěsu je investiční skupina RSJ

Česká společnost Logport Development zahájila proměnu bývalých hutí Poldi Kladno. Na jednom z největších brownfieldů v Česku chystá projekt Logport Kladno Poldi. V první fázi zrevitalizuje jeho část o rozloze 1,5 hektaru a postaví na ní halu.

Přečíst článek
Zpomalení výstavby kanceláří v Praze může do budoucna zvednout cenu jejich pronájmu. (ilustrační foto)

Nestaví se. Pronájmy kanceláří do budoucna zdraží, lákají nájemce realitní agenti

Zpomalení výstavby kanceláří v Praze může do budoucna zvednout cenu jejich pronájmu. Vyplývá to z analýzy společnosti Colliers, zajišťující poradenství v oblasti realit. Analytik společnosti Josef Stanko uvedl, že v posledních třech čtvrtletích nezačala v metropoli jediná stavba kancelářských prostor.

Přečíst článek
Z natáčení podcastu s Leošem Anderle, šéfem Sekyra Group.

Šéf Sekyra Group: Kanceláře zdraží. Cenově se dostanou na úroveň Berlína

Kanceláře v Berlíně jsou mnohem dražší, v Praze se nájem vyšplhá nad 20 eur za metr čtvereční, říká šéf developerské skupiny Sekyra Group Leoš Anderle.

Přečíst článek
Nové sdílené kanceláře Fleksi na pražské Brumlovce

Passerinvest vstupuje razantně na trh pražského coworkingu. Od května bude mít 10 procent trhu

Stále výraznějším hráčem na poli pražského coworkingu se v poslední době stává i společnost Passerinvest Group. Prostory pro sdílené kanceláře buduje postupně, a to ve své domovské lokalitě na pražské Brumlovce. Koncem května by zde měla mít přes 10 tisíc metrů čtverečních sdílených kanceláří. Do dalších lokalit vyjma svých budov se prý ale zatím určitě nechystá. Už teď byly investice do nových Fleksi kanceláří podle majitele společnosti Radima Passera enormní. 

Přečíst článek
Skupina Skanska zkolaudovala v prvním čtvrtletí 2023 kancelářský projekt PORT7 v blízkosti Nádraží Holešovice v Praze 7.

Milan Kilík z JLL: Levnější nájmy u kanceláří nebudou. Nájemci si ale přijdou na jiné benefity

Developeři kanceláří odsouvají své plány, do spekulativní výstavby se nehrnou. Pražský kancelářský trh zaznamenal v prvním letošním kvartálu mírný pokles neobsazenosti na úroveň 7,5 procenta. Výše nájemného se podle analýzy poradenské JLL nezměnila.

Přečíst článek
Čeká český kancelářský trh peklo jako v Americe? Experti soudí, že zatím ne

Čeká český kancelářský trh „pekelná bouře“ jako v Americe? Experti naopak čekají růst

Český trh komerčních nemovitostí za poslední rok výrazně zpomaluje. Tak jako ostatně řada dalších trhů po celém světě. Týdeník The Economist dokonce píše o americkém komerčním realitním trhu jako o místu “pekelné bouře”, kde se schyluje k velkému požáru, pokud už rovnou nehoří. Tuzemští experti to v Česku zatím tak špatně nevidí. Svůj díl na tom nepochybně mají prodeje, které se točí jen kolem „nekancelářských“ prostor. Investiční aktivita by tak měla prý vzrůst už letos, v druhé polovině roku.

Přečíst článek
Prodej budovy hlavní pošty v Jindřišské by byl správným krokem

Prodej „černé díry” v Jindřišské by byl správným krokem. Trápící se České poště může vynést miliardy

Prodej budovy v pražské Jindřišské ulici může České poště vynést miliardy korun. V současnosti mizí v této „černé díře“ desítky milionů korun daňových poplatníků ročně, upozorňuje hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Byznysmen, ilustrační foto

Odborníci: Homeoffice se stal běžnou součástí pracovních zvyků

Lidé v Praze se vracejí za prací do kanceláří, ale zájem o ně už nedosáhne úrovně doby před covidem, kdy byly obsazeny průměrně ze 70 procent. Podle průzkumu společnosti Savills od loňského června do letošního února stoupla obsazenost kanceláří v české metropoli o 16 procent na celkových 54 procent. Je to největší nárůst z evropských hlavních měst. Zástupci společností Scott.Weber Workspace a CBRE uvedli, že se stává běžným dělit práci mezi kancelář a domov.

Přečíst článek

Síť coworků HubHub ze skupiny HB Reavis Ivana Chrenka v Česku končí

Pronajímatelé kancelářských prostor dostali poslední únorový den oznámení o ukončení smlouvy. „Provozovatel tímto ukončuje členskou smlouvu. Ukončení nabývá účinnosti dnem 31. května 2023,“ píše v oznámení Executive Director HB Reavisu Štefan Stanko.

Přečíst článek
Reklama

News box

Obraz 🎨🖌 Podobizna slečny Lieserové od Gustava Klimta, který byl dlouhou dobu považován za ztracený, se ve Vídni vydražil za 30 milionů eur 💶 (758 milionů korun). Informuje o tom agentura APA, podle níž se odhadní cena pohybovala mezi 30 a 50 miliony eur (až 1,26 miliardy korun). I tak dnes aukce jasně překonala dosavadní rakouský rekord.

Ceny ropy 🛢 klesají 📉 kvůli zmírnění napětí na Blízkém východě a slabší aktivitě amerických podniků. Větším ztrátám brání pokles zásob ropy ve Spojených státech. Severomořská ropa Brent ztrácí o 0,5 procenta na 87,96 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) odpisuje 0,7 procenta a prodává se lehce nad 82,80 dolaru za barel.

Česká skupina lékáren Pilulka 💊 loni podle předběžných čísel utržila 2,1 miliardy korun, což představuje meziroční pokles o 13 procent. Spolu s franšízovými lékárnami v Pilulce zákazníci loni utratili okolo tří miliard. Důvodem poklesu je uzavření rumunské pobočky v polovině roku 2023 a výrazné omezení prodejů prostřednictvím benefitních zaměstnaneckých programů.

Číst více
Pražská burza po dvou růstových dnech nepatrně oslabila. Index PX poklesl o 0,08 procenta na 1563,57 bodu. I tak ale zůstává na nejvyšších hodnotách od léta 2008. Dnes se dařilo akciím pojišťovny VIG i skupiny Erste, naopak v oslabování pokračovaly cenné papíry energetické společnosti ČEZ. 
Americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon 📝 uvolňující dodatečných 61 miliard dolarů (přes 1,4 bilionu korun) na vojenskou a ekonomickou podporu Ukrajiny a zemí v regionu. Souběžně uzákonil další výdaje ve výši přes 30 miliard dolarů na podporu Izraele, asijských partnerů či na humanitární pomoc ve světě a potvrdil přijetí opatření, které by teoreticky mohlo příští rok vést k zákazu sociální sítě TikTok ve Spojených státech.
Akcionáři Komerční banky schválili návrh představenstva vyplatit z loňského zisku dividendu 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Uvedla to mluvčí banky Šárka Nevoralová. Většinovým akcionářem KB je s podílem 60,4 procenta francouzská banka Société Générale. Komerční banka má přes 69 tisíc akcionářů, většina z nich jsou lidé z Česka. Číst více
Tržby amerického výrobce letadel Boeing ✈ se v prvním čtvrtletí meziročně snížily o osm procent na 16,57 miliardy dolarů (391 miliard korun). Je to však lepší výsledek, než firma čekala. Boeing ve svém dnešním sdělení také uvedl, že krize kolem výroby jeho letadla 737 MAX polevuje. Boeing je hlavním rivalem evropského výrobce letadel Airbus.
Německá ekonomika letos podle aktualizovaného odhadu vlády vykáže růst 📈 o 0,3 procenta, což je o 0,1 procentního bodu více než předpokládala únorová prognóza. Spolkový ministr hospodářství Robert Habeck k tomu uvedl, že aktualizovaný výhled vývoje hrubého domácího produktu (HDP) je stále příliš nízký, přesto jsou už podle něj patrné známky zlepšení. Číst více
Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda dnes schválila jeho jmenování. Bartovský nahradí Jana Berouna, který VZ řídí od roku 2014 a jemuž v říjnu zanikne služební poměr vojáka z povolání. Šéfa VZ jmenuje ministryně obrany se souhlasem vlády a po projednání ve sněmovním výboru, kde kandidáta ministryně obrany Jana Černochová (ODS) představila v úterý.
Lepší pracovní podmínky pro pracovníky digitálních platforem, jako je Uber, schválili poslanci Evropského parlamentu ve Štrasburku. Cílem směrnice je větší ochrana a posílení postavení lidí, kteří pracují například jako kurýři nebo řidiči na objednávku pomocí aplikací, a obecně větší transparentnost zaměstnání v nových formách práce.
Reklama
Reklama
Doporučujeme