Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

kanceláře - informace o tématu

Inzerát na kancelářské budově AFI City.

Krize na obzoru, ale zájem o kanceláře je enormní

V Praze loni stoupla hrubá realizovaná poptávka po kancelářských plochách o 43 procent. Vyplývá to z údajů sdružení realitních poradenských firem Prague Research Forum (PRF) za čtvrté čtvrtletí loňského roku. Analýza ukazuje, že plocha nových pronájmů, prodloužených stávajících smluv a podnájmů dosáhla 551 500 metrů čtverečních, nejvyšší nájemné vzrostlo o desetinu.

Přečíst článek
Pavel Streblov, Penta

Streblov z Penty: Investice do nemovitostí se dlouhodobě vyplatí. V portfoliu by je měl mít každý

Přečíst článek

Němcová z Cimexu: Na trhu kanceláří bude letos živo. Nájemné poroste až o 15 procent, firmy zeštíhlí

Přečíst článek
Nová kancelářská budova se začne stavět v příštím roce.

Češi postaví v Budapešti super moderní kanceláře. V plánu je i hotel a tři sta bytů

Kancelářský projekt LaViza v centru Budapešti má stavební povolení. Téměř 30 tisíc metrů čtverečních plochy za 2,6 miliardy korun začnou stavět příští rok.

Přečíst článek
Kanceláře Pure Storage

Kancelářský trh čeká ochlazení. A může za to jeden firemní benefit

Nájemné v kancelářích i ve třetí čtvrtletí rostlo, zpomalení trhu je ale už patrné. Může za to i neochota zaměstnanců vrátit se na pracoviště.

Přečíst článek
Amazon rozvoz zásilek

Trhu komerčních realit v ČR se extrémně daří. Sklady mizí pod rukama

Vlastnit, stavět nebo provozovat moderní sklady je dnes čím dál lepší byznys. Zvláště v České republice. Nabídka je ale těžce nedostačující a investoři se musí poohlížet v zahraničí, vyplývá z analýzy společnosti CBRE.

Přečíst článek
100YARDS - rekonstrukce trojice domů v ulici Na Příkopě

Z trojice historických budov v centru Prahy vznikne nový komerční komplex. Do dvou let

V samém historickém centru hlavního města se bude intenzivně stavět další multifunkční komplex se značkovými obchody a kancelářemi. Developerská skupina LaSalle pod názvem 100YARDS spojí trojici historických budov z 19.století v ulici Na Příkopě. Projekt, který má být plný technologických a ekologických vychytávek, by měl být hotov v druhé polovině roku 2024, oznámil developer.

Přečíst článek
Vizualizace The Park

Kousek přírody v kanceláři. V Praze vznikají nová coworkingová centra

Scott.Weber Workspace otevřel dvě nové centrum v dejvickém centru Blox. Zároveň firma oznámila akvizici kancelářských prostor v byznysové lokalitě The Park na Chodově.

Přečíst článek
ilustrační foto, kancelářská budova Lyra na pražském Smíchově

Firmy v Praze mají opět hlad po kancelářích, hlavně po těch menších

Po dvou koronavirových letech v Praze stoupá zájem o kancelářské prostory. Meziročně vzrostla poptávka o 44 procent a mezičtvrtletně o 29 procent. Trendem začínají být flexibilní pracoviště a při redukcích se zmenšuje velikost podlahové plochy o 15 až 20 procent. Vyplývá to z analýzy realitní poradenské společnosti JLL a informací ČTK.

Přečíst článek
JRD

JRD postaví na Smíchově kanceláře. Doteď stavěla jen rezidenční bydlení

Developerská společnost JRD může začít stavět svoji první administrativní budovu. Projekt na pražském Smíchově dostal stavební povolení.

Přečíst článek
Nové kanceláře vzniknou v Port7 v pražských Holešovicích.

Porada na lodi a výhled na Prahu slibují nové kanceláře v Holešovicích

Zážitková kuchyně, soukromý vstup na terasu nebo kotviště na Vltavě. V pražských Holešovicích vznikne již desáté coworkingové centrum společnosti Scott.Weber Workspace.

Přečíst článek
Kancelářský život

Pražští zaměstnanci se v kancelářích tlačí skoro jako v Bombaji

Průměrný pražský zaměstnanec má v kanceláři prostor 11 metrů čtvereční. Má tak mnohem blíže kolegům z Bombaje než těm z Chicaga nebo Mnichova.

Přečíst článek
Kancelářské budovy Václavské náměstí

Prázdné kanceláře v Praze nepřibývají. Neobsazených je jen osm procent

Poptávka po kancelářských prostorech v Praze mírně vzrostla, přesto stále nedosáhla úrovně před pandemií. Nájemné ale navzdory neobsazenosti příliš neklesá.

Přečíst článek
Reklama

News box

Mediální společnost Sony Pictures a investiční fond Apollo Global Management projevily zájem o převzetí mediální skupiny Paramount Global za 26 miliard dolarů 💲 (zhruba 600 miliard korun). S odkazem na informované zdroje to ve čtvrtek uvedl americký list The New York Times (NYT) a další média.
Svobodu tisku na celém světě ohrožují právě ti, kteří by měli být jejími garanty, tedy vlády a politické orgány zemí🗺, varuje organizace Reportéři bez hranic (RSF). V jejím aktuálním žebříčku svobody médií si Česko pohoršilo o tři pozice a je 17., Slovensko se propadlo o 12 míst a skončilo 29. ze 180 hodnocených zemí. Na první příčce🥇 je stejně jako před rokem Norsko, poslední skončila Eritrea.

Počet nabízených ojetých aut🏎 v tuzemských autobazarech a inzerci v dubnu meziročně vzrostl o 22 procent na 118.674 vozů. Proti březnu je to ale o 2,1 procenta méně. Cena inzerovaných vozů klesla proti předchozímu měsíci o pět procent na medián 200 tisíc korun💰. Stále byla o 2,5 procenta vyšší, než před rokem. 

Komerční bance klesl 📉 v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 21,3 procenta na 2,8 miliardy korun. Provozní zisk stoupl o 1,7 procenta na čtyři miliardy korun. Celkový objem úvěrů i vkladů meziročně vzrostl. Banka, jejímž většinovým vlastníkem je francouzská Société Générale, neauditované konsolidované výsledky zveřejnila na svém webu. Číst více
Výrobci olivového oleje 🌿čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací. Číst více
Čistý zisk americké technologické společnosti Apple 🍏 ve fiskálním druhém čtvrtletí klesl o více než dvě procenta na 23,6 miliardy dolarů (549 miliard korun). Tržby se snížily o čtyři procenta, byly však o něco lepší než se očekávalo. Generální ředitel Tim Cook agentuře Reuters řekl, že firma očekává v tomto čtvrtletí návrat k růstu tržeb díky investicím do umělé inteligence (AI), které plánuje představit v příštích měsících. Číst více
Daňový portál Moje daně byl včera v posledních hodinách řádného termínu pro odevzdání daňového přiznání zpomalený či nefunkční kvůli velkému přetížení. Na síti X na to upozornila Finanční správa ČR. Ujistila, že pokud lidé a firmy nestihnou podat přiznání k dani z příjmu za loňský rok do dnešní půlnoci, jak ukládá zákon, žádné pokuty ani úroky z prodlení jim nehrozí
Reklama
Reklama
Doporučujeme