Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

investování - informace o tématu

Aktivistický investor. Je pro akcionáře přítel, nebo pohroma? Tak trochu obojí

Aktivistické investování známé ze světa nabírá na popularitě také v České republice, především tedy na českém Twitteru. Je to něco, co by akcionáři měli vítat, nebo se raději začít strachovat o svoji investici? Odpověď přináší komentář Jakuba Kudýna, analytika z J&T.

Přečíst článek

Analytik: Pozitivní výhled pro americkou ekonomiku nabádá k navýšení investic

Přečíst článek

Karin Šoóšová z J&T: Jeden těžký rok nic neznamená. Investování chce trpělivost

Přečíst článek

Petr Šíma: Letošní rok startupům nepřál? Ale kdeže! To jen loni investoři moc rozhazovali

Přečíst článek
ilustrační obrázek

Analytik: Americké akcie příští rok porostou jen opatrně

„V recesním prostředí příštího roku budou akciové trhy velmi volatilní a pravděpodobně dojde jen k mírnému růstu oproti dnešním hodnotám,“ uvádí ve svém výhledu analytik BHS Timur Barotov.

Přečíst článek
Penze, penzista, důchodce

Lukáš Kovanda: Banky matou lidi, když varují před předčasným ukončením „penzijka“

Poslední dobou si čeští střadatelé v nadprůměrné míře předčasně vybírají své úspory na důchod. Ukončují doplňkové penzijní spoření či připojištění. Tento vývoj potvrzují čísla prakticky všech tuzemských velkých bank. Jedním dechem tyto ústavy varují, že předčasné ukončování spoření na důchod je chybou. „To však není pravda. Nelze to takto kategoricky tvrdit. Může to být naopak finančně prozíravé rozhodnutí,“ komentuje ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Přichází čas hodnotových akcií

Letos nejde vydělat na ničem. Akciové fondy ztratily devět procent

Většina podílových fondů letos přes říjnové a listopadové zlepšení výkonnosti stále prodělává. Akciové fondy ztratily do konce listopadu téměř devět procent procent, dluhopisové fondy více než procento a smíšené fondy skoro šest procent. Vyplývá to z Partners indexu podílových fondů za listopad.

Přečíst článek
Přichází čas hodnotových akcií

Tereza Jalůvková z J&T: Buffett i Icahn zpozorněli. Přichází čas hodnotových akcií

Hotovost portfolio manažerů se drží blízko maxim. Trh je na prahu změny. Kam se zadrženou hotovostí? Doba hraje do karet hodnotovým akciím. Zájem o ně stoupá, píše ve svém komentáři analytička Tereza Jalůvková z J&T.

Přečíst článek
J&T Banka

J&T Banka ovládla investiční společnost Amista

J&T Banka navýšila svůj podíl v investiční společnosti Amista, která je jedním z největších českých správců a administrátorů fondů kvalifikovaných investorů, z deseti na 80 procent. Cenu transakce strany nezveřejnily. Amista nyní spravuje aktiva v objemu 62 miliard korun.

Přečíst článek
Meta Platforms, matka Facebooku, její akcie rapidně poklesly

Lukáš Kovanda: Akciový debakl Big Techů rozprášil fenomén ESG

Akcie technologických obrů jsou letos obřím propadákem. Propadákem, který trvá. I příští rok se jeví jako pořádně perný. Klíčovým důvodem bude pokračování jestřábí měnové politiky americké centrální banky. Fed zkrátka své měnověpolitické šrouby jen tak povolit nemíní. Inflaci totiž stále ani zdaleka nezkrotil, jak by si představoval.

Přečíst článek
Burza, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Návrat akcií k „býčímu“ růstu už je na spadnutí

Investiční profesionálové utíkají k hotovosti jako nikdy za dvacet let. Trvalejší růst akcií je ale na dohled. Kanadská centrální banka už zahájila otočku měnové politiky, komentuje Lukáš Kovanda, hlavní ekonom Trinity Bank.

Přečíst článek
Burza, ilustrační foto

Jakub Kudýn z J&T: O úspěchu investice může rozhodnout jen pár dnů z celé dekády

Když si investor v čase volatilních trhů zkouší hrát na spekulanta, nedopadá to dobře, píše ve svém komentáři analytik J&T Banky Jakub Kudýn.

Přečíst článek
video

Vyplatí se nyní investovat do akcií? Sledujte debatu investičních expertů

Prostředí rostoucích úrokových sazeb podněcuje výprodeje na kapitálových trzích. Ty mohou taky znamenat pro investory velkou příležitost. Jak investovat v čase vysoké inflace radí ti nejzkušenější z nich na konferenci pořádané investiční společností EMUN.

Přečíst článek
Zlato a bitcoin, ilustrační foto

Světová rada pro zlato chce digitální reformu. Naráží u toho na odpor vlivných bank

Světová rada pro zlato má podle agentury Bloomberg plán na zvýšení likvidity obchodování se zlatem. Zapojí do toho technologii blockchainu. Podle kritiků narazí ale na tvrdý odpor. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Explosia Pardubice loni zvýšila ↗  zisk před Výrobcem rekordních rekordních o 86 milionů na 284 milionů korun . K růstu přispěl zájem o výbušniny. 💣 Obrat se rozšířil z 1,2 miliardy na 1,42 miliardy korun. Číst více
Investice do reklamy a marketingu loni v Česku meziročně vzrostly ↗ o 12 procent na 145,3 miliardy korun. Dominantní roli ve výdajích na reklamu měly stále televize a on-line média. Letos by měly celkové výdaje dále růst na 157 miliard korun, oznámila Asociace komunikačních agentur.
Miliardář Daniel Křetínský dal nabídku na převzetí francouzské technologické společnosti Atos. Firma celkem obdržela od investorů čtyři různé nabídky na restrukturalizaci dluhu a vložení hotovosti do podniku. 💶 Do konce měsíce by se měla rozhodnout, kterou nabídku přijme. Číst více
Českému výrobci bezpilotních letounů Primoco UAV SE ⬇  klesly v letošním prvním čtvrtletí na 549 000 korun z téměř 88 milionů před rokem. Za čtvrtletí firma hospodařila se ztrátou 13,1 milionu korun oproti zisku 42,9 milionu v prvním kvartálu. 
Izraelská armáda zahájila evakuaci 🏃‍♂️🏃‍♀️ části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho chystanou ofenzivou v této oblasti, informoval o tom deník Haarec a server The Times of Israel. Podle nich armáda vyzývá k evakuaci civilisty ve východní části Rafáhu. Armáda to zatím oficiálně nepotvrdila.
Reklama
Reklama
Doporučujeme