Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hongkong po varování amerického konzulátu uvolnil opatření na letišti

Letiště v Hongkongu
iStock
Zdeněk Pečený

Cestující na hongkongském letišti se již nemusí podrobit měření teploty. Někteří tranzitující cestující byli na jeho základě odvezeni do nemocnice a následně karanténního tábora. Americký konzulát varoval občany před cestami skrze bývalou britskou kolonii.

Reklama

Tranzitující cestující již nemusí na mezinárodním letišti v Hongkongu – s výjimkou těch, kteří míří do pevninské Číny – podstupovat kontrolu teploty, uvedla tamní vláda. Rozhodnutí přišlo pouhý den poté, co americký konzulát v Hongkongu doporučil svým občanům, aby se vyhnuli tranzitu přes tamní letiště, protože čelili riziku, že budou posláni do vládního karanténního zařízení, pokud budou mít pozitivní test na covid.

Hongkongské úřady zároveň také uvolňují pravidla třídenní karantény pro letecké posádky. Podle nového plánu projdou místní posádky po návratu programem „test and hold“, kdy se hned na letišti podrobí testu na covid a v případě negativního výsledku mohou volně opustit letiště. Ačkoliv jde o něco naprosto běžného ve většině světa, v Hongkongu jde o významný posun směrem k návratu cestování, jak ho speciální správní region znal před covidovou pandemií.

Generální ředitel společnosti hongkongské aerolinky Cathay Pacific Augustus Tang zprávy přivítal. „Tyto změny nám umožňují obnovit více letů a pokračovat v našem zotavení,“ řekl Tang podle agentury Bloomberg. Cathay Pacific jsou díky přetrvávajícím přísným covidovým restrikcím největší obětí covidu mezi leteckými přepravci.

Rakouské horské středisko

Rakouští hoteliéři z Ischglu rozšířili pandemii do světa, tvrdí žaloba

Ischgl, známý lyžováním i bouřlivým nočním životem, se stal před dvěma lety epicentrem epidemie covidu-19. Právě odtud turisté infekci zjevně roznesli i do dalších evropských zemí. Nyní spotřebitelské sdružení žaluje stát i jednotlivé hoteliéry.

Přečíst článek

Poslední na světě

Uvolnění hongkongských covidových restrikcí také přišlo po komentářích jednoho z nejbohatších developerů ve městě, Petera Woo, který překvapivě vyzval vládu, aby ukončila omezení příjezdové turistiky. To ale zatím není na programu dne, protože město čelí opětovnému nárůstu infekcí covidu. Denní počet infekcí se nyní pohybuje okolo 10 tisíc případů.

Restrikce cest do Hongkongu patří společně s pevninskou Čínou k nejpřísnějším na světě. Návštěvníci města jsou povinni podstoupit povinnou třídenní hotelovou karanténu, zatímco zbytek světa podobná opatření již dávno zrušil.

Hongkongský vládce John Lee přiznal, že vláda vede interní debatu o tom, zda snížit hotelovou karanténu před summitem globálních bankéřů a mezinárodní ragbyovou soutěží v listopadu.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Hongkong nevzkvétá, vzdělaní obyvatelé odcházejí

Hongkong nevzkvétá. Atmosférou připomíná předlistopadové poměry v Československu

Přečíst článek
Čínský hospodářský zázrak se nekoná

Čínský hospodářský zázrak se nekoná. Tamní vláda musí stimulovat ekonomiku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme