Co Češi nejraději jedí?
EnjoyNejčastěji si Češi v restauracích objednávají svíčkovou, tatarák a větrník. I když v posledních letech se výběr jídla řídí spíš než podle chuti, podle ceny.
Nejčastěji si Češi v restauracích objednávají svíčkovou, tatarák a větrník. I když v posledních letech se výběr jídla řídí spíš než podle chuti, podle ceny.
Kevin Fleming přišel do Prahy z Dubaje a nyní vede sedm kuchyní nově otevřeného hotelu Fairmont Golden Prague. V rozhovoru pro Newstream.cz popisuje, jak skloubit kreativitu šéfkuchařů s ekonomickou realitou, proč dává přednost českému masu před francouzským a jak chce z hotelu udělat „přátelského souseda“ i pro místní.
Šťovík i chleba s máslem servírují v restauraci Zlatá Praha v zrekonstruovaném hotelu Fairmont (někdejší InterContinental). Kuchyni tam velí Maroš Jambor, který do Prahy přinesl zkušenosti z těch nejznámějších michelinských restauracích ve světě.
Nejlepší česká pizza se peče nedaleko náměstí Republiky v Praze, alespoň to tvrdí prestižní žebříček 50 TOP Pizza. V něm je pizzerie Nuova zastoupena již po několikáté a každým rokem v rámci něj stoupá.
Kam vyrazit na nejlepší jídlo světa? Na to vám dá řada žebříčků různou odpověď. Jedním z nich je seznam World’s 50 Best Restaurants, který sestavuje britská mediální skupina William Reed. Vítězem aktuálního ročníku se ve čtvrtek večer v Turínu stala restaurace Maido, kterou nenajdete v žádné tradiční baště vysoké gastronomie, ale v hlavním městě Peru Limě.
Více než dvou hektarový pozemek na rohu ulic Stroupežnického a Ostrovského už téměř čtyři roky zaplňuje gastronomický koncept Manifesto, které nově na své palubě přivítá tureckého či indického šéfkuchaře a rozšíří i nabídku tuzemských piv.
Německá rodinná firma Vorwerk představila sedmou generaci svého multifunkčního kuchyňského robota Thermomix. Model TM7 má díky pokročilé technologii, umělé inteligenci a novým funkcím výrazně rozšířit možnosti vaření a oslovit globální trh. Vývoj zařízení trval šest let a firma do něj investovala 170 milionů eur, uvedl server IT-Boltwise
Restaurace Sia v centru Prahy patří mezi nejambicióznější asijské podniky ve městě. Moderní třípatrový prostor s otevřenými kuchyněmi láká na spektrum pokrmů z Číny, Japonska, Koreje nebo jihovýchodní Asie. Hlavním tahákem je však bez debat jejich signiture dish – pekingská kachna.
Dozlatova smažené, akorát tak slané, hlavně ale křupavé. Hranolky jsou častou přílohou, i když na talíři obstojí zcela samy. Své o tom ví třeba v Belgii, zemi, ze které prý pocházejí.
Podle posledních dat společnosti Edenred obědy opět plošně zdražily. Od roku 2020 jsou ceny vyšší téměř o polovinu, v porovnání s rokem 2014 dokonce více než dvojnásobné.
Po několikaleté finančně náročné rekonstrukci se dnes otevírá pětihvězdičkový hotel Fairmont Golden Prague, dřívější InterContinental. Do Prahy přináší i skvělou gastronomii.